Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2014 - Anul XIX, nr. 222 (5731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fotbal – Cupa României

Rapidul, calificare dramatică în faţa unui public de nota 10

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aventura Rapidului în Cupa României continuă. Ieri, într-o atmosferă superbă creată de 5.000 de spectatori avizi de fotbal şi de spectacol de calitate, formaţia suceveană a învins cu scorul de 1-0 gruparea de prima ligă Gaz Metan Mediaş şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei. Această performanţă reprezintă o premieră pentru gruparea „alb-vişinie”, extraordinarul public de pe Areni fiind văduvit cam de mult timp de o asemenea bucurie. Ultimul rezultat notabil pe plan naţional datează din anul 2005, când defuncta Cetatea a răpus Sportul Studenţesc, pregătit pe atunci de Dan Petrescu, tot în şaisprezecimile Cupei României.

Mulţumirea fanilor după acest meci constă în faptul că victoria sucevenilor n-a fost una întâmplătoare, aşa cum se întâmplă de obicei când o formaţie dintr-un eşalon inferior întâlneşte un adversar mai bine cotat, ci a venit pe fondul unei prestaţii consistente şi eficiente, care a reuşit să blocheze total jocul ofensiv al ardelenilor.

Primul sfert de oră a reprezentat singura perioadă a meciului în care oaspeţii au reuşit să-şi impună cât de cât jocul, însă pericolul la poarta lui Roheţki n-a venit decât în urma unor şuturi de la distanţă expediate de Fl. Dan, Curtean şi Todea. Odată scăpaţi de tracul de debut, „ceferiştii” şi-au dat seama că adversarii lor nu sunt cu nimic mai presus şi au început să capete din ce în ce mai mult curaj. Astfel, la mijlocul primei reprize, la prima acţiune mai închegată de atac a sucevenilor, fundaşul medieşan Trtovac a respins cu mâna, în propria suprafaţă de pedeapsă, o minge centrată de Matei, iar centralul Horaţiu Feşnic, deşi se afla foarte bine poziţionat, a lăsat jocul să continue, spre disperarea băncii tehnice sucevene.

Fotbaliştii pregătiţi de Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş n-au disperat însă după această nedreptate, ci au început să joace şi mai îndârjit, spre satisfacţia celor câteva mii de inimi din tribune. Astfel, prima repriză s-a încheiat cu un şut al lui Negru, care l-a pus la grea încercare pe Buchta, tot sucevenii fiind cei care s-au dovedit mai periculoşi în atac şi în partea secundă. O altă fază controversată a avut loc în minutul 60, când Marinkovic a reclamat o nouă lovitură de pedeapsă, pentru ca după alte câteva zeci de secunde acelaşi jucător să fie blocat la doar 3 metri de poartă, cu o intervenţie la sacrificiu, de goal-keeper-ul Mediaşului. Ultima ocazie de gol în timpul regulamentar de 90 de minute i-a revenit lui Negru, aflat poate la cel mai bun meci din carieră, care a reluat cu capul, puţin peste poartă, o minge centrată din corner de Semeghin.

Sucevenii au intrat în prelungiri cu toate cele trei schimbări efectuate din considerente medicale, în timp ce Cristi Dulca a decis să fortifice atacul prin introducerea în teren a consacraţilor C. Petre şi D. Roman. Rapidiştii au continuat însă să evolueze la fel de hotărât, aşa că raportul de forţe din teren nu s-a modificat câtuşi de puţin. Efortul sucevenilor avea să fie răsplătit în minutul 103, când Negru a iniţiat o acţiune de atac de la centrul terenului, iar Trtovac n-a putut să-l oprească nici cu preţul unei accidentări, care avea să se dovedească una serioasă, fundaşul sârb în vârstă de 28 de ani nemaiputând să continue partida după respectiva intervenţie ratată. Aşadar, faza golului a plecat de la Negru, care l-a văzut liber pe banda dreaptă pe Bălan. A urmat o centrare în diagonală pentru Matei, care a încercat o reluare pretenţioasă, din voleu, din colţul careului de 16 metri. Balonul a fost însă deviat de pe traiectoria sa iniţială până la Mircea Negru de un apărător advers, atacantul Rapidului aflându-se exact la locul potrivit pentru a arunca în aer tribunele de pe Areni cu o execuţie sigură, cu capul, din 4 metri. Finalul s-a jucat într-o mare tensiune, însă sucevenii au găsit resursele să apere eficient, chiar dacă pe Semeghin l-au lăsat nervii în ultimul minut şi a încasat cartonaşul roşu.

Ultimul fluier al arbitrului a venit în ovaţiile publicului sucevean trezit din nou la viaţă, acest succes reprezentând practic certificatul de naştere al acestei echipe şi începutul unei frumoase poveşti de dragoste între fanii suceveni şi Rapid.

Rapid Suceava: Roheţki - D. Bălan, Plecanciuc, Sava (50 Velescu), Semeghin – Sumanariu (76 Golofca), Ferariu, G. Apostol - M. Negru, M. Matei, Marinkovic (87 Burcea).
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Gaz Metan Mediaş: Buchta - V. Creţu, Muth, Trtovac, R. Romeo - Todea, A. Enescu (55 I. Cristea) - Llullaku, Fl. Dan (74 C. Petre), Curtean (87 D. Roman) - Buziuc
Antrenor: Cristian Dulca.

 

Dulca: „Felicit Rapidul pentru această calificare meritată”

Chiar dacă se vedea cu ochiul liber că este supărat, antrenorul oaspeţilor, Cristi Dulca, a surprins plăcut la conferinţa de presă, prin modul sportiv şi realist în care a judecat confruntarea cu Rapid. „Sunt foarte dezamăgit de rezultat. Am întâlnit o echipă ambiţioasă, cu jucători care şi-au dat viaţa pe teren şi vreau să-i felicit pentru această calificare meritată. Sucevenii au avut şi un penalty neacordat de arbitru în prima repriză, iar publicul a fost unul extraordinar. În ce priveşte prestaţia noastră, nu sunt prea multe de spus. Trebuia să ne respectăm mai mult, mai ales că suntem cu toate drepturile financiare achitate la zi. Mulţi fotbalişti trebuie să-şi revizuiască comportamentul după această partidă. Nu sunt adeptul pedepselor, dar voi lua anumite măsuri după eliminarea din Cupă. Ne-am crezut învingători dinainte, ne-a lipsit atitudinea şi concentrarea”, a declarat Cristian Dulca.

 

Tudoreanu: „Mulţumim publicului care ne-a împins de la spate”

Aşa cum era şi normal, Bogdan Tudoreanu s-a prezentat în faţa ziariştilor cu o stare de spirit total diferită. „A fost un meci extraordinar în care jucătorii mei s-au autodepăşit şi vreau să-i felicit pentru acest lucru. I-am studiat foarte bine pe cei de la Mediaş şi nu cred că au reuşit să ne surprindă în vreun fel. Practic, Gaz Metan n-a avut nici o ocazie de gol pe toată durata celor 120 de minute. Mulţumim şi publicului care ne-a împins practic de la spate. Nu avem vreo preferinţă în privinţa viitorului adversar, cel mai important ar fi, dacă s-ar putea, să jucăm tot pe Areni”, a precizat antrenorul Rapidului.

 

Negru: „Dedic golul tuturor sucevenilor”

Satisfacţia misiunii îndeplinite a reieşit şi din declaraţia lui Mircea Negru, eroul Rapidului din această întâlnire. „Felicit publicul sucevean pentru modul în care ne-a încurajat şi cred că l-am răsplătit cu această calificare. Cu toţii am făcut o mare risipă de energie, dar ne-am dorit atât de mult victoria încât n-am mai resimţit la un moment dat oboseala. Pot să spun fără să greşesc că golul înscris împotriva Gazului Metan este cel mai important din întreaga mea carieră şi îl dedic tuturor sucevenilor”, a mărturisit atacantul în vârstă de 29 de ani.

 

Semeghin: „În turul următor vreau să văd 10.000 de fani în tribune, ca pe vremea Forestei”

Pentru căpitanul Dorin Semeghin bucuria calificării a fost umbrită de cartonaşul roşu încasat în secvenţele de final ale întâlnirii. „Nu cred că meritam să fiu eliminat la acea fază, am intrat puţin mai tare, dar suntem totuşi la fotbal, nu la şah. A fost un meci foarte greu, însă până la urmă, cu ajutorul publicului, care a fost de nota 20, am reuşit s-o scoatem la capăt. Sperăm ca în turul următor să jucăm tot pe teren propriu şi să vină pe Areni 10.000 de spectatori, aşa cum se întâmpla pe vremea când evoluam la Foresta”, a conchis Dorin Semeghin.

Cele opt partide din optimile de finală se vor juca pe data de 29 octombrie. Meciurile din sferturi se vor disputa tot în 2014, pe 3 decembrie, în timp ce anul viitor se vor juca semifinalele, în sistem tur-retur, pe 4 martie şi 1 aprilie, finala fiind programată în ziua de 31 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapidul, calificare dramatică în faţa unui public de nota 10.
 Vizualizări articol: 3029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Rapidul, calificare dramatică în faţa unui public de nota 105.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FC BUCOVINA Suceava trimis de
(24 sep 2014, 11:44:01
Daca echipa s-ar chema si FC BUCOVINA Suceava, as fi si mai mandru de ea.Ar reprezenta zona noastra exact cum sunt si alte echipe in zona lor(Bihor Oradea, Farul C-ta, Maramures Baia Mare, etc).
Ar trebui regandit acest aspect!
2.   FC Bucovina Suceava trimis de
(24 sep 2014, 16:32:33
da.....FC BUCOVINA ar fi cel mai bun nume al echipei locale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei