Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2014 - Anul XIX, nr. 213 (5722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rămâne după gratii

Comisarul-şef Nelu Fediuc intră în a treia lună de arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Nelu Fediuc va sta după gratii pentru încă 30 de zile şi asta pentru că solicitarea procurorilor DNA Suceava de prelungire a mandatului de arestare a fost admisă ieri de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava. Măsura va intra în vigoare de pe 17 septembrie, asta dacă nu cumva eventuala contestaţie a fostului şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret va fi admisă de Curtea de Apel Suceava.

În caz contrar, Nelu Fediuc va intra în a treia lună de arest preventiv, iar în cele 30 de zile anchetatorii vor avea la dispoziţie timpul necesar pentru a întocmi rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată.

Trebuie spus că ofiţerul este apărat de casa de avocatură a cunoscutei Paula Iacob, iar printre cei care au venit la Suceava pentru a „combate” în faţa judecătorilor s-a numărat şi avocatul Daniel Ionaşcu.

Numărul infracţiunilor pentru care este cercetat comisarul-şef Nelu Fediuc creşte de la o lună la alta, iar fiecare oră de anchetă aduce practic alte noutăţi despre ceea ce se petrecea în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Mai nou, procurorii DNA Suceava au reuşit să identifice nu mai puţin de 24 de persoane care i-au dat mită comisarului-şef Nelu Fediuc. Este vorba de persoane de naţionalitate română şi ucraineană care au fost favorizate de Fediuc în ceea ce priveşte traficul de ţigări prin PTF Siret. Toate aceste persoane vor fi citate pentru audieri la sediul DNA Suceava, în cazul cetăţenilor ucraineni prin comisie rogatorie.

 

Pentru ce este cercetat Nelu Fediuc

Procurorii DNA Suceava au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Nelu Fediuc pentru luare de mită, abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi influenţarea declaraţiilor.

Nelu Fediuc a ajuns după gratii pe 19 iulie 2014 deoarece a încercat, prin intimidare, să determine schimbarea declaraţiilor în favoarea lui, a mai multor martori, pentru ca el să scape de răspundere penală într-un dosar în care a fost trimis în judecată în luna iulie a acestui an, eveniment consemnat cu doar câteva zile înainte de data arestării.

Ancheta în acest dosar în care a fost pus sub acuzare comisarul-şef Nelu Fediuc a plecat de la denunţul făcut de o femeie, implicată şi ea în contrabanda cu ţigări, care le-a spus anchetatorilor cum fostul şef peste vama din Siret îi cerea favoruri sexuale pentru a-i asigura „protecţia”.

Şpaga trupească pe care i-o dădea femeia în cauză comisarului-şef Fediuc s-a petrecut în perioada februarie-august 2008, după care respectiva s-a dus şi a făcut denunţul la autorităţi.

În septembrie 2008, arată procurorii, Fediuc a încercat să o determine pe denunţătoare să-şi retragă acuzaţiile, oferindu-i în schimb suma de 12.000 de euro, pe care însă femeia a refuzat-o.

În timp ce Nelu Fediuc se afla în arest preventiv, procurorii DNA Suceava au extins cercetările pentru o serie de fapte comise în perioadele 2008-2009 şi 2012-2013, când a fost şef peste poliţiştii din PTF Siret.

 

Trimis în judecată cu cinci zile înainte de a fi arestat

Acuzaţiile care-l privesc pe comisarul-şef Nelu Fediuc în acest dosar au plecat de la o altă cauză, în care fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a fost trimis în judecată pe data de 14 iulie a.c..

În acest dosar, Fediuc este inculpat alături de alte 34 de persoane, dintre care 14 poliţişti de frontieră şi 16 vameşi, acuzate că au constituit un grup infracțional organizat ce se ocupa cu introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 19 august 2008 – 03 martie 2009, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost introduse, cu complicitatea lui Fediuc, dar şi a celorlalți inculpaţi cu funcţii în vamă, aproape 300.000 de pachete de ţigări cu timbru ucrainean, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la aproximativ 1,6 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Nelu Fediuc intră în a treia lună de arest preventiv.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comisarul-şef Nelu Fediuc intră în a treia lună de arest preventiv5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei