Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 sep 2014 - Anul XIX, nr. 213 (5722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Consiliul Judeţean Suceava continuă investițiile în modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a semnat ieri două contracte pentru investiţii noi la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. Valoarea totală a fondurilor alocate de Consiliul Judeţean pentru cele două contracte se ridică la aproape 5,35 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor de modernizare la aerogară, precum şi pentru achiziţionarea unei autospeciale pentru stingerea incendiilor. Cătălin Nechifor a spus că lucrările de modernizare a aerogării aeroportului vor fi realizate de firma suceveană Test Prima, investiţia fiind de aproximativ 2,85 milioane de lei, fără TVA. Nechifor a explicat că potrivit contractului, SC Test Prima SRL trebuie să finalizeze lucrările de modernizare a aerogării în termen de 120 de zile de la data semnării contractului. Şeful administraţiei judeţene a precizat că potrivit contractului, lucrările de modernizare constau în repararea şi înlocuirea finisajelor interioare şi exterioare de la aerogară, la lucrări fiind folosit în mod preponderent lemnul. De asemenea, în contract se mai prevăd, printre altele, finalizarea înlocuirii tâmplăriei metalice, reabilitarea sau înlocuirea finisajelor exterioare, realizarea instalaţiilor electrice de iluminat exterior, precum şi alte lucrări de securitate în caz de incendii.

Contractul de lucrări pentru modernizarea aeroportului a fost semnat de Cătălin Nechifor şi administratorul SC Test Prima SRL, Viorel Juravle, acesta declarând că firma pe care o conduce va face tot posibilul pentru a finaliza investiţia în termenul prevăzut în contract. La rândul său, arhitectul Constantin Gorgea, reprezentantul firmei Arhitectură, Grafic, Design - AGD SRL Suceava, care a realizat proiectul de modernizare a aerogării, şi-a exprimat speranţa că SC Test Prima SRL va respecta specificaţiile din proiect. Constantin Gorcea a subliniat că după finalizarea investiţiei, aerogara poate deveni o imagine simbol a judeţului Suceava.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat că după finalizarea lucrărilor, aerogara Aeroportului „Ştefan cel Mare” va avea câte un salon VIP atât la „Sosiri” cât şi la „Plecări” şi va fi amenajat un spaţiu special pentru fumători. Nechifor a mai spus că în modernizarea aerogării se va ţine cont de noile directive europene pentru siguranţa călătorilor, urmând să fie achiziţionate echipamente speciale pentru detectarea lichidelor şi a materialelor explozive, un echipament pentru pornirea motoarelor avioanelor Boeing şi o autoscară portantă pentru pasageri.

 

Aeroportul din Salcea va avea cea mai modernă autospecială pentru stingerea incendiilor

Tot ieri, şeful administraţiei judeţene a semnat şi contractul pentru achiziţionarea unei autospeciale pentru stingerea incendiilor, valoarea acesteia fiind de aproape 2,5 milioane de lei (25 de miliarde de lei vechi). Autospeciala pentru stingerea incendiilor va fi furnizată de firma A.T.S.A. Industry din judeţul Braşov în termen de 60 de zile de la semnarea contractului. Reprezentantul acestei firme, Cătălin Florea, a spus că autospeciala care va fi livrată Aeroportului „Ştefan cel Mare” va fi asamblată în Germania. El a ţinut să precizeze că această autospecială va fi cel mai modern echipament de acest tip aflat în dotarea unui aeroport din România. Reprezentantul firmei braşovene a adăugat că odată cu achiziţionarea acestui echipament va creşte şi categoria de stingere şi luptă împotriva incendiilor a aeroportului din Salcea. Autospeciala cu care va fi dotat aeroportul are un rezervor de 12.100 de litri de apă, unul de 1.452 de litri de spumă şi este dotată şi cu o unitate de stingere cu praf uscat.

Nu în ultimul rând, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că începând de lunea viitoare vor începe lucrările de asfaltare la pista aeroportului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava continuă investițiile în modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 3155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Consiliul Judeţean Suceava continuă investițiile în modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar promisiuni! trimis de
(13 sep 2014, 14:19:01
Lucrarile ,,avanseaza”, dar ca sunt deja cu sapte luni intarzaire, pe mine nu ma mira, caci stiu cu cine avem de-a face. Bine ca la Iasi nu a ,,plouat” cu lene, nu s-au plins de probleme si au amenajat pe cont propriu o mindrete de aeroport. Toti sunt mindri de o asemenea realizare. La noi toate se amina, din deziteres,incompetenta si putere de decizie. Cei care ii aparati tare pe Nechifor si pe Ponta, nu mai aveti nimic de comentat acum?

1.1  RE: Iar promisiuni! trimis de
(13 sep 2014, 14:20:47
Suntem luati de prosti si dusi cu vorba! Realitatea este că Nechifor ca si Victor Ponta mint pe toată lumea. Ceea ce se face acum demonstreaza înca o dată că acesti oameni sunt buni numai de promisiuni. Ca si primarul nostru care procedeaza la fel, vorbeste, promite si nu face.
Orasul Suceva este neglijat de autoritati si arata cum vor conducatorii nostri dezinteresati si neimplicati.

2.   AEROPORT MODERN IN ANUL 2014 trimis de
(13 sep 2014, 15:04:56
Daca platforma "scara" de imbarcare nu este una mobila si acoperita care sa permita pasagerilor accesul direct in avion, fara sa treaca prin exterior, mai ales pe timp de iarna sau intemperii, nu se poate vorbi sau considera de aeroport modern. Va fi un aeroport cum sunt multe altele de pe timpul comunistilor sau cu vechime de peste 25/30 de ani.

Asa putem judeca "modernismul" si investitia ambitioasa a politicienilor nostri.

Sunt tare curios si de arhitectura propusa de cabinetul din Suceava, daca au fost capabili sa realizeze un proiect demn de anul 2014, tinand cont de elementele si materialele condiderate moderne si performante care sa fie integrate in arhitectura locala.

Daca imi amintesc bine, la Aeroportul din Zurich am putut vedea ceva original si modern cu structura din lemn, dar realizat vu ceva ani in urma.

Sunt tare curios cum va arata, daca ne vom putea mandri sau va arata a chici.
3.   Răspuns trimis de
(13 sep 2014, 15:06:45
Intr-adevar, aeroportul e praf si pulbere. Si daca imi baga vrajeala cu " suntem in urma cu lucrările fiindcă a plouat toată vara" ii invit sa-mi spună cum a fost vremea de vreo 2 luni.....dar de ce sa ma imbat cu apa rece : niște incompetenti care încearcă sa cumpere votul pensionarilor si al bugetarilor.
Pe de alta parte , si opoziția e praf. Soția marelui opozant baisanu mai e șefa la cas? Cine dreacu sa-i facă opoziție lui nechifor , care-i in pauza mare de când a preluat mandatul? Poate fluturelu dar si el a cam dispărut din peisaj in ultima vreme....
4.   Scuze... :) trimis de
(13 sep 2014, 15:09:12
Am scris mesajul de pe telefon si am facut cateva greseli din cauza tasaturii...
Sper c-am fost inteles.
5.   Nechifor si Ponta RUSINE! trimis de
(13 sep 2014, 15:33:16
Am inteles ca Ponta va veni cu elicopterul la Suceava sa inaugureze o gradinita, de parca fara el nu pot incepe copii activitarea.
Ma intreb cat tupeu poate sa aiba sa vina in vizita care seamana cu campania electorala pe banii nostri.

Tare as vrea sa-l intrebe cineva de ce nu inaugureaza si centura ocolitoare a sucevei cu faimosul "zidul  ☭ ". Tot atat de destept si celebru trebuie sa fie si arhitectul.

BANDA DE INCOMPETENTI CORUPTI!
6.   Punct de vedere trimis de
(13 sep 2014, 16:15:20
Până săptămâna asta eram dispus să accept şi să cred şi justificările cu întârzierea şi cu viitorul acestui aeroport. Însă odată cu anunţul că WizzAir v-a operă de pe Iaşi mi-am dat seama că degeaba faci pista cea mai cea cu toate dotările posibile şi imposibile cu aerogara la ce standarde visează conducătorii noştri. Totul se va alătura Centrului de Afaceri din preajmă ! Pentru că la toate astea vor lipsi un mic amănunt: pasageri ! E clar că nu ne putem compara cu iaşul la frecventa deplasărilor celor din Centrul universitar întrucât nu vom avea niciodată proeminenta celor din Iaşi nici a celor din sfera medicală ce presupune deplasări a cadrelor medicale de renume ce pleacă să practice, să participe la conferinţe şi multe altele. Nici în domeniul cultural unde trupe de actori membrii de formaţii muzicale şi mulţi alţii se mişca în spatul cultural european şi toţi aceştia enumeraţi de regulă nu călătoresc cu low-cost.Pe când la noi nici măcar mari oameni de afaceri nu putem să pretindem că avem aşa că nădejdea era că măcar cei ce muncesc în străinătate să contribuie cu trafic aerian măcar la posibilităţile lor, dar acum principalul operator a fost atras la Iaşi iar la Suceava va zice pas şi alt competitor cu planuri serioase pentru România nu se întrevede...
7.   Miroase a menta arsa.. trimis de
(14 sep 2014, 10:56:17
din pacate la Suceava miroase de ceva timp a menta prin institutii, dar cel mai mult prin consiliul judetean.
Succes Nchiforee, ai sa cazi mai rau decat au cazut altii inaintea ta, iar de unde ai sa pici in nas, nu ai sa ai de unde sa te mai ridici, nu ai facut nimic in judetul asta!!!!!! rusine sa iti fie ca ai trnat gogonate in campanie ca ai sa faci ceva pentru judetul asta nu ca altii care au furat...UITATE PUTIN IN JURUL TAU MIROASE A FALIMENT PE LA TOATE FIRMELE DIN CAUZA CA NU AI FOST IN STARE SA ATRAGI INVESTITII IN JUDET, AI PRELUAT TOTU DE A GATA DE LA ALTII, RUSINE!!! Numele de flutur inca zboara pe buzele tuturor prin institutie si oras..
8.   Daca a murit originalitatea la suceava trimis de
(14 sep 2014, 11:00:24
sa tragem cu ochiul la altii, uitativa dragi alesi la ce se intampla la Iasi, nu trece luna si se mai dschide un santier de investitii.....DAR LENEA DIN VOI...MACAR DACA TOT FURATI FACETI SI CEVA PENTRU COMUNITATE!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei