Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2014 - Anul XIX, nr. 184 (5693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În aproximativ două luni

Peste o mie de turişti au folosit Centrul de Informare Turistică Suceava pentru a-şi organiza vacanţa în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul de centralizare a informaţiilor despre posibilităţile de cazare, obiective şi trasee turistice, mijloace de transport, restaurante etc. se dovedeşte funcţional la Suceava. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) din cadrul Consiliului Județean Suceava, amplasat strategic în centrul municipiului şi conceput să funcţioneze după modelul similar din ţările cu tradiţii în turism, înregistrează o adresabilitate în creştere.

Inspectorul de specialitate din cadrul CNIPT, Laura Ursu, ne-a declarat că, de la începutul lunii iunie a acestui an, au fost înregistrați 1.198 de vizitatori ai centrului, respectiv 528 de vizitatori în luna iunie, 541 de vizitatori în iulie și 129 de vizitatori în perioada 1-6 august. Din totalul turiștilor care au vizitat centrul de informare și promovare turistică în lunile menționate, 949 au fost turiști români și 249 turiști străini.

În totalul turiștilor străini, cea mai mare pondere o dețin turiștii europeni – 94 la sută, urmați de cei americani - 4 la sută și asiatici - 2 la sută. În top conduc turiștii proveniți din Polonia – 26,4 la sută, Franța – 18,7 la sută şi Germania – 13,6 la sută.

 

Materialele de informare sunt oferite turiştilor gratuit

Au mai solicitat informaţii la CNIPT turişti din Spania, Austria, Cehia, Marea Britanie, Republica Moldova, Croația, Belgia, Italia, Ucraina, Elveția, Rusia, Suedia, Danemarca, Bulgaria, Letonia, Slovacia şi Portugalia.  

„Una dintre activitățile de bază ale centrului constă în informarea turiştilor români și străini care vizitează județul Suceava cu privire la obiectivele şi atracţiile turistice din judeţ, rutele și mijloacele de transport la şi de la obiectivele turistice, posibilităţile de cazare şi de alimentaţie publică, de petrecere a timpului liber etc.”, a declarat inspectorul Laura Ursu.

Informațiile sunt furnizate strict la solicitarea  turistului, fie prin telefon sau e-mail, fie prin vizite la centrul de informare. Materiale de informare, precum hărți turistice, pliante, broșuri, flyere, ghiduri turistice, albume, CD-uri etc. sunt oferite cu titlu gratuit vizitatorilor centrului. De asemenea, aceştia au la dispoziţie gratuit site-ul centrului și dispozitivele cu touchscreen din incinta CNIPT. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de turişti au folosit Centrul de Informare Turistică Suceava pentru a-şi organiza vacanţa în Bucovina.
 Vizualizări articol: 1705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Peste o mie de turişti au folosit Centrul de Informare Turistică Suceava pentru a-şi organiza vacanţa în Bucovina4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei