Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2014 - Anul XIX, nr. 184 (5693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Bukovina Motor Club

Motoare, rock, tiroliană şi distracţie maximă la Suceviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai bine de o sută de iubitori de motoare din ţară, dar şi din Germania, Italia, Ungaria şi Cehia, s-au reunit la finele săptămânii trecute la Suceviţa, la întrunirea moto anuală organizată de Bukowina Motor Club din municipiul Rădăuţi. Manifestarea a debutat vineri după-amiază cu festivitatea de primire, instalarea invitaţilor, iar de la orele serii până în zorii zilei s-a cântat rock pe scena amenajată între motoarele celor care au petrecut toată noaptea.

Sâmbătă dimineaţă, posesorii de tot felul de „bijuterii” din mărcile Harley-Davidson, Kawasaki, Aprilia, Honda, Suzuki, Yamaha ori BMW au participat la o paradă şi la mai multe concursuri de îndemânare pe două roţi.

„Am citit pe internet despre clubul din Rădăuţi şi mă bucur foarte mult că nu am greşit şi am ales să vin la întrunirea organizată de Bukowina Motor Club. Am să le povestesc prietenilor mei despre zona dumneavoastră şi despre bikerii de aici şi cu siguranţă vom veni în trupă mare anul viitor”, a spus Szolt Kiss, un motociclist din Budapesta.

După-amiază, după ce mulţi din participanţi au încercat tiroliana şi standul de rapel de pe platoul din vecinătatea pensiunii Casa Lina, s-a dat startul unei serii de concursuri specifice acestor întruniri, de la alunecare pe folie de plastic până la cel de tricouri ude. Cu puţin înainte de concertul din seara de sâmbătă, cel mai vârstnic dintre participanţii la întrunire, un bărbat de 83 de ani din Fundu Moldovei, un biker încă „verde”, ne-a spus: „Sunt pasionat de motoare de prin anii '50. Acum am o Yamaha, însă am schimbat şapte motociclete de care îmi aduc aminte cu plăcere, şi de CZ, şi de IJ sau de Simson. Am mai participat la întrunirile de la Rădăuţi, dar sunt şi un fel de abonat la cele de la Iaşi, Cluj sau Odorhei, pentru că îmi place... Vă promit că ne vom întâlni aici şi anul viitor”, a încheiat Gheorghe S.

Un interes deosebit a stârnit, printre participanţi, o motocicletă Yamaha Virago, cât şi proprietara ei: „Fac parte din această comunitate şi vreau să vă spun că mă simt foarte bine în mijlocul iubitorilor de motoare”, a spus Cătălina Nichiforiuc din Rădăuţi.

 

Doni Dobrotă: „Au fost două zile şi două nopţi pline”

Acţiunea de la finele săptămânii trecute poate fi considerată o reuşită, atât la capitolul organizare, dar şi pentru programul celor două zile. Bukowina Motor Club a luat fiinţă în luna august 2006 şi a fost fondat în Rădăuţi de şapte membri, iar acum numărul acestora a crescut la aproape o sută.

Organizatorul acţiunii de la Suceviţa, Doni Dobrotă, a declarat: “Ca în fiecare an, iubitorii de motoare au venit din zonă, din judeţele limitrofe, de fapt, din toată ţara. Mai mult, am avut câţiva oaspeţi din străinătate, mai exact din Germania, Italia, Ungaria şi Cehia. Au fost două zile şi două nopţi pline, în care am organizat o paradă a motoarelor, apoi tot felul de concursuri şi distracţii care s-au încheiat în zori. Au fost atât concursuri tematice, de viteză, de îndemânare, şi pentru că am dorit să participe toţi cei prezenţi, le-am diversificat, adică au fost întreceri de alunecare pe folie de nailon, de <capturare>de pepeni, tot pe folie udă, concurs de tricouri ude şi multe altele... Cu sprijinul clubului <Eco Montan>din Rădăuţi am amenajat o tiroliană şi un stand de rapel, care au fost bine primite de participanţi, indiferent de vârsta lor. Apoi au fost concertele în care s-a cântat de la rock and folk românesc, până la rock 'n'roll, cover-uri după Phoenix şi Baniciu, cu trupele ieşene Aproape Unplugged, Sappa, Wanted şi rădăuţenii de la Era Divină. Deja îmi permit să fac o invitaţie pentru ediţia de anul viitor, nu înainte de a mulţumi tuturor celor care ne-au spijinit la realizarea acestui eveniment”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motoare, rock, tiroliană şi distracţie maximă la Suceviţa.
 Vizualizări articol: 2916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Motoare, rock, tiroliană şi distracţie maximă la Suceviţa5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei