Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 aug 2014 - Anul XIX, nr. 184 (5693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Provocare

De la Moscova la Sighişoara, călare – aventura a cinci englezi care ajung astăzi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum este să parcurgi călare 2.200 de kilometri, din Moscova înspre Sighişoara? La această întrebare pot răspunde cei cinci englezi care vor ajunge astăzi în Suceava, după ce la 1 iunie s-au pornit din capitala Rusiei, într-o aventură ecvestră, de regăsire a originilor, a naturii, a lumii reale, văzută de aproape, nu din avioanele cu care parcurgeau acest traseu în interes de serviciu.

„La 1 iunie, pornesc în aventura vieţii mele, parcurgând jumătatea distanţei înspre casă, din Moscova, călare, până în Transilvania”, a anunţat un avocat britanic, Michael Pugh, pe site-ul creat special pentru a ilustra drumul parcurs,  www.ridinghalfwayhome.com.

După 14 ani de lucru în cadrul unei firme internaţionale de avocatură, Michael Pugh a decis să vadă de aproape locurile deasupra cărora a zburat de atâtea ori cu avionul, a căror frumuseţe nu avea cum să o aprecieze.

„Pentru mine, estul Europei este una dintre cele mai interesante zone ale unui continent foarte interesant în întregul său. De aceea, împreună cu prieteni şi veri, voi călători 2.200 de kilometri, în trei luni de zile, pe un traseu care ne va duce pe unele din cele mai frumoase, sălbatice şi necercetate peisaje pe care Europa le are de oferit, incluzând vestul Rusiei, Belarus, vestul Ucrainei, Bucovina şi Transilvania, în România”, mărturiseşte Michael Pugh motivele care l-au determinat să se încumete la un asemenea drum, care are şi riscurile sale.

Una din motivaţiile celor cinci călăreţi (care vor ajunge astăzi la Suceava, unde vor poposi la Herghelia Rădăuţi, administrată de Direcţia Silvică Suceava) de a merge mai departe, indiferent de greutăţi, este că banii strânşi din donaţii, de la cei pe care îi impresionează călătoria lor, vor merge către o asociaţie de sprijinire a paralimpicilor (participanţi la Olimpiadele persoanelor cu disabilități).

Membrii echipei de călăreţi porniţi în aventura ecvestră sunt avocaţii Michael Pugh, Elizabeth Bligh, Stephen Konigsberg, Brian Bellerose şi doctorul Ghilly Gutteridge (Davies).

În România, aceştia sunt însoţiţi parţial şi ajutaţi la întocmirea şi parcurgerea traseului de Adrian Rey, voluntar al Centrului Turistic Ecvestru Călimani, Cătălin Ursache, un experimentat ghid turistic ecvestru, care a înfiinţat Centrul Turistic Ecvestru Călimani, precum şi de Simi Crăciun, ghid turistic călare şi proprietar al centrului de echitaţie şi antrenament de anduranţă Refugiul “Caii lupilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la Moscova la Sighişoara, călare – aventura a cinci englezi care ajung astăzi la Suceava.
 Vizualizări articol: 2266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
De la Moscova la Sighişoara, călare – aventura a cinci englezi care ajung astăzi la Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei