Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2014 - Anul XIX, nr. 177 (5686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vinerea neagră

Trei accidente cumplite în doar câteva ore: trei morți și cinci răniți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O zi aparent liniștită, cea de vineri, s-a transformat într-un coșmar pentru polițiștii de la Circulație, în numai câteva ore pe raza județului petrecându-se trei groaznice accident rutiere soldate cu trei persoane decedate și cinci răniți.

 

Dacie Papuc în care se aflau trei femei, izbită și aruncată într-un șanţ de un autoturism Audi

Seria neagră a fost deschisă în jurul orei 11.00, când, în afara localității Horodnic de Sus, o Dacia Papuc carosată, în care se aflau trei femei, a fost izbită și aruncată în afara carosabilului de un Audi. S-a întâmplat pe DN 2H, iar potrivit poliției, scenariul accidentului a fost următorul: Elena Doina Olenici, în vârstă de 46 de ani, din localitate, era la volanul Daciei Papuc și mergea dinspre Rădăuţi spre Gălăneşti. Conform primelor cercetări la fața locului, şoferiţa nu a semnalizat intenţia de schimbare a direcţiei de mers spre stânga, pentru a intra pe un drum comunal, condiţii în care un Audi care se afla în spatele Daciei a intrat în coliziune cu autoutilitara şi a proiectat-o violent în şanţul din stânga.

Din impact a rezultat rănirea uşoară a şoferului autoturismului Audi, Corneliu Gheţău, de 23 de ani, din Straja, care a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie genunchi stâng”, cu 3-5 zile de îngrijiri medicale, precum şi rănirea a trei persoane din autoutilitară, Elena Doina Olenici – „traumatism cranio-cerebral acut deschis, contuzie toracică, contuzie abdominală”, Felicia Colban, de 47 de ani - „traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie lombară, contuzie gamba dreaptă”, şi Oltea Luţa, de 78 de ani – „politraumatism acut închis, traumatism cranio-cerebral comă grad 3, traumatism toraco-abdominal, traumatism bazin şi hemiplazie stânga”. Din nefericire, bătrâna, transferată de la spitalul din Rădăuţi la Spitalul Judeţean Suceava, a decedat la aproximativ două ore de la accident.

Poliţiştii rutieri rădăuţeni au afirmat că vinovăţia producerii accidentului aparţine ambilor conducători auto, respectiv Elenei Olenici, pentru nesemnalizarea intenţiei de schimbare a sensului, cât şi lui Corneliu Gheţău, pentru nepăstrarea distanţei în mers faţă de autovehiculul din faţă. Trebuie precizat că şoferii celor două maşini au fost verificaţi cu aparatul etilotest, acesta indicând în ambele cazuri valoarea 0.

 

O depășire neregulamentară. Un Mercedes E-Klasse, făcut zob după impactul cu o autocisternă

Ora 18.00. La dispeceratul SMURD este anunțat un nou accident grav, de data aceasta la ieșirea din Dumbrăveni către Botoșani, pe DN 29. O tânără în vârstă de 20 de ani, din Slobozia Sucevei (comuna Grănicești), Gabriela Onofrei, era la volanul unui Mercedes E-Klasse, înmatriculat în Marea Britanie, cu volan pe partea dreaptă. În stânga șoferiței se afla un tânăr din Dorohoi, Dragoș Prisacariu, în vârstă de 25 de ani.

Cei doi tineri, care aveau din câte se pare o relație de concubinaj, au fost în vizită la rude ale lor din Dumbrăveni și se îndreptau spre Botoșani.

Drumul lor s-a oprit brutal la ieșirea din Dumbrăveni, aproape de benzinăria din zonă.

Șoferița a încercat să depășească o dubiță VW Lt, pe un segment de drum de linie continuă și fără să se asigure. De pe contrasens venea o autocisternă, condusă de un tânăr de 33 de ani, Samoil Culcsar. Șoferul autocisternei a tras stânga de volan, însă nu a putut evita impactul. Mercedesul a fost făcut zob, iar puntea autocisternei a cedat, rămânând fără roți pe partea stânga față. Autocisterna a trecut la aproape un metru de una dintre pompele de alimentare cu carburant din incinta benzinăriei.

Pasagerul din Mercedes, tânărul în vârstă de 25 de ani, nu a mai avut nici o șansă, decedând pe loc. Imaginile de la fața locului erau terifiante, tânărul fiind strivit între fiarele contorsionate ale mașinii, trupul neînsuflețit al acestuia fiind scos de pompierii de la Descarcerare. Șoferița a fost transportată de urgență la spital. Gabriela Onofrei a fost diagnosticată după primele investigații cu traumatism cranio-cerebral și fractură de coloană cervicală, iar potrivit medicilor de la Urgențe, urma să fie transferată la un spital din Iași.

Șoferul autocisternei a fost și el rănit, însă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu, conducătorul auto nu a suferit leziuni grave.

 

Șoferul care circula regulamentar, mort. Șoferul vinovat, doar câteva zgârieturi

Ora 19.30. DN 2, pe raza localității Iacobești, comuna Grănicești. Un autoturism VW Transporter, condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Sucevița, Alexei Daneliuc, circula din direcția Suceava spre Siret. Din motive neelucidate încă aseară, la ora închiderii ediției, tânărul a pătruns pe contrasens, izbind în plin un autoturism VW Polo, la volanul căruia se afla un bărbat din municipiul Suceava, Vasile Ioneac, în vârstă de 58 de ani. Potrivit datelor furnizate de poliție, șoferul care circula regulamentar a decedat, iar tânărul care a provocat accidentul a fost preluat de o ambulanță și dus la spital, însă ar fi scăpat doar cu câteva zgârieturi.

 

Polițiștii de la Rutieră se plâng că sunt prea puțini

Surse din Poliția Rutieră mărturiseau că, vineri, pe drumurile din județ au fost scoase toate aparatele radar, în cadrul unei acțiuni de depistare în principal a șoferilor care depășesc limita de viteză și fac depășiri neregulamentare. Acțiunea s-a terminat la ora 18.00, iar în următoarele două ore s-au petrecut cele două accidente mortale de la Grănicești și de la Dumbrăveni.

Polițiștii rutieri se plâng că sunt prea puțini în fața numeroaselor încălcări ale legislației rutiere comise zi de zi de mulți dintre conducătorii auto și că nu pot acoperi principalele artere din județ 24 de ore din 24.

Potrivit statisticilor pe primele şase luni ale anului 2014, în judeţ au fost înregistrate 135 de accidente rutiere grave, cu 34 de persoane decedate și 118 rănite grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei accidente cumplite în doar câteva ore: trei morți și cinci răniți.
 Vizualizări articol: 13160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Trei accidente cumplite în doar câteva ore: trei morți și cinci răniți4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca n-au reusit la scoala, macar la volan… trimis de
( 2 aug 2014, 13:28:10
Daca vrei sa circuli civilizat, ii… deranjezi pe ,,desteptii”, care se comporta infantil, vor sa fie cu orice pret primii. Daca n-au reusit la scoala, macar la volan… Profita de faptul ca nu pot fi urmariti pas cu pas, conduc dupa bunul plac, abuzind de rabdarea celorlalti participanti la trafic. Nu mai este mult pina sa vedem si la noi comportament de Mitica, bucuresteanul care trece pe rosu, care te claxoneaza daca n-ai plecat inca de pe galben, care, daca este posibil te depaseste prin stinga, care calca baltile in viteza, pentru a-si face loc in fata, etc.
Sa ne mai miram de cele ce se intimpla pesosele! Aceleasi metehne, tupeul si bunul plac fac legea!Fara reguli precise si atent urmarite, spre a fi respectate, nu se va schimba nimic.

2.   Comentariu trimis de
( 2 aug 2014, 13:36:11
domnule ciocan ,majoritatea boilor sunt la volan si este posibil ca unul dintre ei sa fi chiar dumneata pentru ca nu odata am vazut tiruri de la duo mat circuland haotic pe drumurile din judet.
3.   Golani cu carnete luate pe bani trimis de
( 2 aug 2014, 13:39:04
de ce nu sta politia mai mult pe drumul Straja Radauti pentru ca deranjeaza ,,smecheri,,care cotizeaza ,POLITIA SUCEVEANA CEA MAI JOSNICA DIN TARA ,,RUSINE CORUPTILOR !! cersiti bani mai ceva ca cersetori de la piata
4.   Atenţie la neatenţie... trimis de
( 2 aug 2014, 14:55:13
Acum în luna aceasta pe şosele apar "turiştii români" ce lucrează în Italia,şoselele şi mai aglomerate,maşini mai "şik",şoferi cu pretenţii de occident care se dau în stambă tocmai aici,fiindcă aici le merge.
Păcat de inconştiiţa unora ,de clipa nefastă,de vieaţa pierdută sau chinuită după accidentele actuale.Dumnezeul să-i ierte pe acei care au plecat mult prea devreme şi n-au ştiut pentru ce !
4.1  RE: Atenţie la neatenţie... trimis de
( 2 aug 2014, 15:15:18
"turiştii români" Asa cum ai numesti tu, sunt obisnuiti sa faca 100 de km in 40...maxim 50 min... de ex eu incep munca la ora 5 ies din casa la 4 ....4,10 si la 5 fara 15 sunt la lucru..... si locatia este la 107 km . deci nu este vina celor de afara ca votati niste idioti la conducerea tari.... Incercati sa treceti de nivelul ...bere vs mititel , galetusa vs sticla de ulei.... aveti sansa de a schimba totul in noiembrie ...votati cu capul nu cu fundul
4.2  RE: Atenţie la neatenţie... trimis de
( 2 aug 2014, 15:18:44
Ps..... votatil pe Ponta fratilor.......asa veti ramane in epoca de piatra si peste 20 de ani de acu incolo ,dar cu mandria de a fi ORTOHOTZZZZZ
5.   Pentru "Alex12" trimis de
( 2 aug 2014, 19:28:57
Exprimarea mea plastică (turişti români)nu cred că ţi-a adus neplăceri,nici eu nu sunt de acord cu folosirea unor expresii de genul:căpşunari,apatrizi etc.
Despre politică,îţi dau dreptate,aşa este.
Cred că şi tu te-ai născut în această ţară,ţi-ai făcut şcoala aici,iar locurile copilăriei n-o să le uiţi niciodată;să nu fii prea înverşunat pe poporul tău,faci parte din el.
5.1  RE: Pentru "Alex12" trimis de
( 2 aug 2014, 20:44:06
înverşunat pe poporul meu.... nici vorba de asa ceva....cea ce ma doare este mentalitatea poporului meu ....felul in care suntem priviti cei ce am plecat din tara.... adevarul este ca dupa 15 ani plecat din romania , nu pot intelege cum mama dracului ai nostri nu sunt in stare sa faca un drum in conditi ,nu pot intelege cum de la suceava la oradea ... punct vamal... faci 12/ 13h 600 de km si ungaria ,austria, italia ,franta si 400 km din spania ai faci in 22 h . Asta ma doare ...peste tot sunt idioti ce urca la volanul unei rable si confunda soseaua cu un circuit ,, dar asta nu inseamna ca cei ce venim acasa in vacante suntem obligati a purta stigmatul de a fi criminali soselelor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei