Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2014 - Anul XIX, nr. 177 (5686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extindere anchetă

Noi acuzaţii la adresa comisarului-șef Nelu Fediuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Nelu Fediuc, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, s-a „lipit” de alte câteva acuzaţii. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au extins urmărirea penală faţă de Nelu Fediuc cu o serie de fapte comise în perioada 2008-2009 şi 2012-2013, când a fost şef peste poliţiştii din PTF Siret.

Ofiţerul este acuzat de comiterea unor infracţiuni în formă continuată de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat în forma sprijinirii acestuia şi instigare la abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, Nelu Fediuc este suspectat că pe 13 aprilie 2013 a comis alte două infracţiuni de abuz în serviciu.

Mai exact, ofiţerul Poliţiei de Frontieră a sprijinit grupări infracţionale, altele decât cele care l-au avut drept conducător pe preotul Dumitru Horga, din Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani. Anchetatorii au stabilit că Nelu Fediuc încasa taxe de protecţie de până la 1.000 de euro lunar, sau, după cum se arată într-un registru contabil, chiar şi 50 de euro la baxul de ţigări tranzitat prin PTF Siret de persoanele pe care le proteja.

 

A încercat să influențeze mersul dosarelor penale

De asemenea, procurorii DNA Suceava au ajuns la concluzia că Nelu Fediuc a încercat să influențeze mersul dosarelor penale aflate în curs de cercetare penală. S-a stabilit că două infracţiuni, de influenţare a declaraţiilor, au fost constatate după intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură Penală, în perioada ianuarie – iulie 2014. În acest interval, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a încercat, prin intimidare, să determine schimbarea declaraţiilor mai multor martori, în favoarea lui, pentru ca el să scape de răspundere penală într-un dosar în care a fost trimis în judecată în luna iulie a acestui an.

Comisarul-şef Nelu Fediuc a fost arestat în a doua parte a lunii iulie şi cel mai probabil procurorii DNA Suceava vor solicita prelungirea mandatului de arestare preventivă, în special prin prisma noilor acuzaţii.

 

Dosarul a plecat de la plângerea unei femei din Republica Moldova

Ancheta în acest dosar în care a fost pus sub acuzare comisarul-şef Nelu Fediuc a plecat de la denunţul făcut de o femeie, implicată şi ea în contrabanda cu ţigări, care le-a spus anchetatorilor cum fostul şef peste vama din Siret îi cerea favoruri sexuale pentru a-i asigura „protecţia”.

Şpaga trupească pe care i-o dădea femeia în cauză comisarului-şef Fediuc s-a petrecut în perioada februarie-august 2008, după care respectiva s-a dus şi a făcut denunţul la autorităţi.

În septembrie 2008, arată procurorii, Fediuc a încercat să o determine pe denunţătoare să-şi retragă acuzaţiile, oferindu-i în schimb suma de 12.000 de euro, pe care însă femeia a refuzat-o.

 

Fediuc, trimis în judecată şi în alt dosar

Comisarul-şef Nelu Fediuc a fost deja trimis în judecată alături de alte  34 de persoane, dintre care 14 poliţişti de frontieră şi 16 vameşi, acuzaţi că au constituit un grup infracțional organizat ce se ocupa cu introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 19 august 2008 – 03 martie 2009, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost introduse, cu complicitatea lui Fediuc, dar şi a celorlalți inculpaţi cu funcţii în vamă, aproape 300.000 de pachete de ţigări cu timbru ucrainean, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la aproximativ 1,6 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi acuzaţii la adresa comisarului-șef Nelu Fediuc.
 Vizualizări articol: 4080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Noi acuzaţii la adresa comisarului-șef Nelu Fediuc5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 aug 2014, 09:10:40
Din nou actiunile uni barbat tradate de o EVA . Pazitiva domnilor si la rau si la bine de aceste creaturi magulitoare si siropoase .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei