Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2014 - Anul XIX, nr. 177 (5686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În ciuda unei decizii de CL

Numeroase şcoli din Suceava refuză să dea acces liber pe terenul de sport, în afara orelor de clasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia Consiliului Local Suceava de a permite accesul liber al sucevenilor pe terenurile de sport administrate de unităţile şcolare, în vederea practicării unor activităţi cu caracter sportiv, este ignorată de foarte multe unităţi de învăţământ.

Cum hotărârea de CL prevedea că este necesar şi acordul Consiliilor de Administraţie ale şcolilor, următorul pas a fost obţinerea acestor acorduri.

Numai că, în vreme ce unii directori de şcoli şi membri ai Consiliilor de Administraţie au acceptat imediat această iniţiativă, de încurajare a practicării activităților sportive în rândul maselor, alţii au refuzat din start, în ciuda încercărilor unor consilieri locali de a-i convinge de utilitatea acestui demers.

„La insistențele colegilor, am început să primim răspunsuri de la şcoli, dar nu sunt toate îmbucurătoare, pentru că unele şcoli înţeleg că au un rol limitat în existenţa comunităţii şi au decis să nu dea acces pe terenurile de sport. La următoarele propuneri şi rectificări bugetare nu voi mai vota nici o alocare de sume pentru şcolile care solicită an de an bani pentru fel de fel de reparaţii, investiţii, dar nu reuşesc să pună aceste terenuri de sport la dispoziţia copiilor. Sunt convins că sunt şi alţi consilieri care vor proceda la fel în astfel de situaţii, care nu vor mai vota bani pentru aceste şcoli”, a anunţat viceprimarul liberal Ovidiu Doroftei, în şedinţa de Consiliu Local de joi.

Grupul PDL din CL, prin Lucian Harşovschi, şi-a anunţat de asemenea intenţia de a boicota alocarea de fonduri pentru şcolile care nu permit copiilor din cartiere acces liber pe terenul de sport, să se joace, în afara orelor de curs.

„Nu este opţională această decizie. Copiii trebuie să aibă unde să meargă, după program, pe terenuri de sport. Noi sprijinim mereu reparaţiile care se fac în aceste şcoli, dar vrem să avem deschidere şi din partea lor. Nu e obligatoriu să se pună pază, este răspunderea elevilor ce fac când merg acolo. Dacă se mai sparge un geam ori se strică ceva se poate şi repara”, a spus Harşovschi, care a menţionat că, oricum, banii pentru reparații tot de la Consiliul Local vor fi solicitaţi.

Liberalul Daniel Prorociuc, în calitate de iniţiator al deciziei privind accesul liber pe terenurile de sport ale şcolilor, a spus că nu va mai vota nici o alocare de fonduri la cele care au refuzat, dar nici la cele care de trei luni de zile nu s-au obosit să dea măcar un răspuns.

Tot el a anunţat care sunt unităţile şcolare care au binevoit să pună la dispoziţie terenurile de sport - Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, C. T. „Samuil Isopescu”, Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, precum şi altele care au refuzat: Şcoala Gimnazială Nr. 4, Şcoala Nr. 8, Şcoala. Nr. 6.

Consilierul local Niculai Barbă a spus că poate unele şcoli s-au grăbit să dea un răspuns, fără să analizeze mai întâi problema, motiv pentru care a solicitat conducerii Primăriei Suceava să mai trimit o dată adrese la şcoli, pentru a primi răspunsul lor.

„Cred că prin reluarea discuţiilor vor fi foarte multe şcoli care se vor răzgândi în privinţa accesului liber pe terenul de sport”, a spus Barbă, care a propus ca luna august să fie luna porţilor deschise către terenurile de sport, mai ales că acum elevii sunt în vacanţă şi au nevoie de spaţii special amenajate în care să practice activităţi sportive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numeroase şcoli din Suceava refuză să dea acces liber pe terenul de sport, în afara orelor de clasă.
 Vizualizări articol: 2342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Numeroase şcoli din Suceava refuză să dea acces liber pe terenul de sport, în afara orelor de clasă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 aug 2014, 09:30:23
E si aici un haos ca in multe in ROMANIA , facindu-se multe dupa ureche , la recomandarea politrucilor care au s-au nu treaba in domeniu . Sa nu vorbim de stricaciunile provocate in baza sportiva de BAIETII DE CARTIER , dar daca vreo unul moare cu o poarta rasturnata peste el , cine raspunde , de exemplu . De aia e reticienta din partea celor responsabili , si au perfecta dreptate . Mai toate activitatile sportive ale tinerilor necesita supravegheate . Forma trebuie gasita .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei