Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2014 - Anul XIX, nr. 177 (5686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Executare silită

Angajaţii Primăriei Rădăuţi riscă să nu-şi primească salariile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii Primăriei Rădăuţi riscă să nu-şi primească salariile în această lună în situaţia în care municipalitatea nu îşi achită datoriile către firma SC Servicii Comunale SA. Directorul acestei societăţi, Nistor Tatar, ne-a declarat că în momentul de faţă Primăria Rădăuţi are un titlu executoriu pe o sumă de 6,7 milioane de lei, bani care trebuie achitaţi către SC Servicii Comunale SA. Nistor Tatar a explicat că această sumă provine atât din neachitarea de către primărie a TVA-ului aferent investiţiilor făcute prin programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene” în anul 2011, sume pentru care există Hotărâri definitive şi irevocabile, precum şi o hotărâre judecătorească de executare, cât şi din sumele reprezentând cheltuieli de judecată, onorariul avocatului, al executorului judecătoresc şi cheltuielile de executare silită. Directorul SC Servicii Comunale SA a explicat că firma pe care o conduce a plătit către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) o parte din TVA-ul aferent lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, suma rămasă de plată către bugetul de stat fiind de 1,5 milioane de lei. Nistor Tatar a subliniat că din cauza acestei datorii de 1,5 milioane de lei, ANAF a blocat conturile SC Servicii Comunale SA, motiv pentru care toate sumele care intră în contul firmei ajung automat la bugetul de stat.

Tatar a spus că acesta este şi unul dintre motivele pentru care municipiul Rădăuţi era să rămână fără alimentare cu energie electrică, ca urmare a restanţelor către compania E.ON. În aceste condiţii, el a condamnat atitudinea primarului Aurel Olărean, despre care a spus că refuză să plătească datoria de6,7 milioane de lei.

„Din cauză că avem conturile blocate pentru datoria de 1,5 milioane de lei către ANAF nu putem să facem plăţi prin bancă, şi acesta este motivul pentru care am rămas datori la E.ON, companie faţă de care avem o restanță de aproximativ 550.000 de lei. Primăria a plătit iluminatul public către noi, dar degeaba, pentru că i-a luat ANAF. Dar asta se întâmplă din cauză că primăria are datorii faţă de noi, iar tot ce intră în cont pleacă la ANAF. Revenind la datoria către E.ON, trebuie spus că am făcut o eşalonare pe trei luni, în urma unor discuţii la care primarul a refuzat să participe. El a înţeles că nişte negocieri se poartă cu ameninţări. Părerea mea este că odată ce eşti dator nu trebuie să ameninţi un operator, ci trebuie să negociezi”, a declarat Nistor Tatar.

El a atras atenţia că Primăria Rădăuţi trebuie să plătească suma de 6,7 milioane de lei către SC Servicii Comunale SA, cu atât mai mult cu cât instanţele judecătoreşti au respins solicitarea municipalităţii de a eşalona această datorie pe o perioadă de cinci ani, la care se adăuga un an de graţie.

Nistor Tatar a precizat că potrivit prevederilor legale firma pe care o conduce a solicitat unui executor judecătoresc să demareze procedurile pentru poprirea conturilor de salarii ale Primăriei Rădăuţi, prin înştiinţare în Trezorerie şi în bănci, deoarece s-a depăşit termenul legal de trei luni de la data înfiinţării popririiconturilor primăriei.

Contactat telefonic, primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, a spus că nici nu se pune problema ca angajaţii primăriei să nu-şi primească salariile. „Nicăieri în România nu se pot bloca aceste conturi pentru salarii. Asta este o poveste ce vrea domnul Tatar. Iar Finanţele nu vor accepta să blocheze conturile pentru salarii”, a spus Olărean. El a adăugat că Nistor Tatar şi-ar dori ca primăria să aibă blocate conturile pentru salarii, însă în mod sigur acest lucru nu se va întâmpla. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii Primăriei Rădăuţi riscă să nu-şi primească salariile.
 Vizualizări articol: 2166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii Primăriei Rădăuţi riscă să nu-şi primească salariile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei