Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2014 - Anul XIX, nr. 177 (5686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Constantin Galan pleacă din PNL şi preia şefia Partidului Liberal Reformator Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul sucevean Constantin Galan a plecat în mod oficial din PNL şi va prelua preşedinţia interimară a Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului Liberal Reformator (PLR), noua formaţiune politică înfiinţată de fostul premier şi lider liberal Călin Popescu Tăriceanu. Constantin Galan a fost prezent în cursul zilei de ieri la congresul de constituire al PLR, consfinţind astfel ruptura oficială de PNL. Practic, prin plecarea lui Constantin Galan din rândul liberalilor, noua Alianţă Creştin Liberală formată din PNL şi PDL pierde un parlamentar la nivelul judeţului Suceava.

Contactat telefonic, deputatul Galan ne-a declarat că va rămâne în continuare liberal, alături de Călin Popescu Tăriceanu, însă nu a mai putut continua să fie membru PNL, formațiune politică despre care a spus că şi-a pierdut identitatea după fuziunea cu PDL.

„Sunt şi vreau să rămân liberal şi vreau să păstrez şi să realizez ceea ce m-am angajat să fac, în faţa electoratului, atunci când am candidat. Iar ideile şi proiectele pe care le-am prezentat oamenilor la alegerile din anul 2012 vreau să le duc în continuare. Consider că după fuziunea cu PDL, PNL şi-a păstrat numai numele, iar statutul şi doctrina sunt ale democrat-liberalilor. Din acest motiv, personal am considerat că la Partidul Liberal Reformator putem păstra adevărata identitate liberală”, a spus Constantin Galan.

El a precizat că are încredere în Călin Popescu Tăriceanu şi şi-a exprimat speranţa că împreună cu acesta va putea duce la bun sfârșit proiectele începute. Deputatul sucevean a mai adăugat că a luat decizia de a i se alătura lui Călin Popescu Tăriceanu după ce a participat atât la întâlnirile organizate de acesta, cât şi la ultimele Congrese Naţionale ale PNL.

„Am participat şi înainte la întâlnirile organizate de Călin Popescu Tăriceanu, am fost prezent şi la Congresul PNL, iar în cele din urmă am ajuns la concluzia că cel mai potrivit este să fiu membru al Partidului Liberal Reformator. Dincolo nu se mai poate continua nici un proiect început”, a explicat Constantin Galan.  El a anunţat că de acum înainte va activa în Camera Deputaţilor în grupul de liberali care i s-au alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, Constantin Galan a spus că el a fost desemnat să preia preşedinţia interimară a Biroului Politic Teritorial al PLR în judeţul Suceava, iar în perioada următoare vor fi constituite filiale în toate localităţile judeţului. Constantin Galan a precizat că noul Birou Teritorial judeţean al PLR Suceava va avea 25 de membri. În urma Congresului de constituire a PLR, Constantin Galan face parte şi din Biroul Naţional al acestei formaţiuni politice.

„Deja în filiala judeţeană avem constituit un birou format din 25 de persoane. Şi vreau să spun că numărul celor care este alături de noi este mult mai mare, însă foarte mulţi dintre ei sunt consilieri locali, judeţeni şi primari ai PNL, care însă potrivit legii nu pot să se înscrie în Partidul Liberal Reformator fără să-şi piardă aceste funcţii. De asemenea, avem un număr mare de solicitări de înscriere din partea celor care în momentul de faţă sunt membri ai PNL”, a declarat Constantin Galan.

 

Alexandru Băişanu: Îi doresc domnului Galan ceea ce îmi doreşte şi domnia sa mie

După anunţul făcut de Constantin Galan, liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, ne-a declarat că din punctul său de vedere fiecare om are dreptul să decidă singur cu privire la viitorul lui. „În general urmările acestor hotărâri se văd mult mai târziu. Dar este bine că atunci când hotărăști să faci un lucru, să nu dai vina pe alţii, ci să-ţi asumi totul”, a spus Băişanu. El a spus că nu vrea să comenteze mai mult decizia fostului deputat PNL, adăugând doar că „domnului Galan îi doresc din tot sufletul tot ceea ce îmi doreşte şi domnia sa mie”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Constantin Galan pleacă din PNL şi preia şefia Partidului Liberal Reformator Suceava.
 Vizualizări articol: 2916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Deputatul Constantin Galan pleacă din PNL şi preia şefia Partidului Liberal Reformator Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marionetele PSD trimis de
( 2 aug 2014, 12:31:44
Domnul Ponta si-a mai facut un partid.E vorba de caricatura de partid condusa de vesnicul insurat Tariceanu.Domnul Ponta spera sa mai rupa cateva voturi de la liberali dar eu cred ca voturile putine,alea cate vor fi pentru Tariceanu vor veni tot de la PSD-isti.Cei cu credinte liberale nu vor vota cu acest tradator Tariceanu ,care ii saruta talpile lui Ponta zilnic si repetat.La trupa de soc a sa s-a alipit si Constantin Galan.Inspectorii ANI au constatat în februarie 2009 starea de incompatibilitate a lui Constantin Galan, care îndeplinse, în perioada 4 august-18 noiembrie 2008, atât functia de viceprimar al muncipiului Radauti cât şi pe cea de reprezentant al Primăriei în AGA la SC Servicii Comunale SA. Galan a contestat soluţia ANI, dar Curtea de Apel Suceava i-a respins acţiunea în 2009, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă
în mai 2010, după ce ÎCCJ a respins şi recursul formulat de Galan.
2.   Ponta presedintele penalilor trimis de
( 2 aug 2014, 12:37:27
Actiunile domnului Ponta ma umplu de uimire zilnic.Dupa ce a marit impozitele pana la ceruri acum amnistiaza tot ce misca.Deci niste cetateni au intocmit acte false de pensionare de boala,au dat mita la medici si au obtinul pensii ilegale.Numai la Pitesti procurorii DNA cerceteaza 1100 de falsi pensionari.Suma luata pe nedrept de acesti penali este de 100 milioane lei.Vine Ponta si zice:Ei ,cum sa dea penalii banii inapoi?Lasa ca ii amnistiem.12500 de mamici au incalcat legea avand si alte surse de venituri.Legea e clara,statul iti da alocatia ca sa stai acasa si sa cresti copilul nu sa ai servici.Deci au incasatilegal 15 milioane lei.Vine Ponta si zice:Saracele mamici,cum sa dea banii inapoi?Le amnistiem.
3.   Ponta presedintele penalilor trimis de
( 2 aug 2014, 12:42:46
Deci domnul Ponta vrea sa acorde amnistie fiscala si penala pentru pensionarii falsi si mamicile care au incalcat legea.Deci statul pierde 115 milioane lei facute CADOU delicventilor.Atat de mare e foamea de voturi ca domnul Ponta ar face orice.Ar bulversa statul de drept,ar ridiculariza Curtea de Conturi si DNA si ar nesocoti legile tarii.Ma gandesc cu groaza ce se va intampla daca va ajunge presedinte.Va mai exista statul de drept?
4.   Noii ministrii ai lui Ponta trimis de
( 2 aug 2014, 12:52:37
Dupa ce am vazut declaratiile hilare ale unor ministrii cu ocazia inundatiilor,acum avem doua noi propuneri in guvernul Ponta.La Ministerul culturii va fi desigur un reprezentant UDMR,doamna Rosalia Biro.Ea e perfecta pentru acest post,doar ca nu le are cu limba romana(dar ce mai conteaza).De la doamna am aflat toata suflarea tarii ca că nu are niciun biped în familie şi de asemenea am aflat tot de la dânsa ziele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi.Ca ministrul bugetului Claudiu Manda.ministrul Bugetului. Cea mai complexă experienţă a lui Claudiu Manda este legată de funcţia de director la Casa de Studenţi din Craiova. Dar ce-l recomanda este faptul ca este finul lui Valeriu Zgonea.
5.   Victor Ponta se simte în largul său! trimis de
( 2 aug 2014, 13:15:52

Deputatul Constantin Galan ingroasa cu nesat rindul si asa gros al fripturistilor.

Ponta a reuşit cu succes, in scurt timp, sa provoace unui considerabil segment al populației o puternica si constanta aversiune față de preşedintele Traian Băsescu si de Crin Antonescu. Aceasta aversiune a fost alimentata cu succes de citiva ,,profesionisti” din aparatul de propagandă al pretinselor televiziuni de ştiri şi, mai nou, de televiziunea națională. Este vizibil ca Ponta are o echipă de agitatori care îi livrează cu promptitudine teme incropite seara de seara pentru reacții publice, care nu au nimic de-a face cu realitatea, dar sunt al dracului de eficiente la prostime.

PSD recurge, fara jena, la trucul cu „USL trăieşte“, pentru a aduna o mare masă de ,,mulțumiți”- s-a vazut ce a fost la alegeri.
5.1  RE: Victor Ponta se simte în largul său! trimis de
( 3 aug 2014, 16:15:20
La Craiova, Ponta ne-a spus recent ca el e "roman si ortodox".

A vrut sa zica ca el e "neaos roman" si ca s-ar trage direct din stramosii nostri dacii si romanii si "de aceea trebuie sa-l votati pe el si nu pe alogenul Johannis”
6.   Sa ne pensionam fraudulos trimis de
( 2 aug 2014, 15:00:09
Scandalul legat de anchetarea pensionarilor care au dat şpagă la medic ca să umfle pensie la 40 de ani nu mai conteneşte. Unii ar vrea să-i vadă pe indivizi după gratii, alţii să-i absolve de orice pedeapsă, de nici nu mai ştiu bieţii pensionari sănătoşi tun, dar pensionaţi pe caz de boală, dacă să se mai sinucidă de disperare sau să mai aştepte încă o pomană.După ce procurorii au ameninţat că anchetele vor continua, Victor Ponta a ţinut să precizeze că dimpotrivă, toţi cei acuzaţi vor fi incluşi într-o amnistie fiscală şi nu vor mai fi nevoiţi să dea banii înapoi. Mai mult decât atât, potrivit unor zvonuri de ultimă oră, guvernul are în vedere mărirea pensiilor respective, pe motiv că oamenii, şi-aşa bolnavi pe hârtie, acum s-au îmbolnăvit şi în realitate, de stres.
7.   Pt "Aurel Aurel" de pe feisbuc trimis de
( 2 aug 2014, 17:15:56
Esti sigur ca e "anagramat" tovarasul?:)). Pai daca el e "anagramat" asa cum spui, tu esti ..analfabet.:))
8.   Cam tarziu si digeaba mey pi bune nu pe rele trimis de
( 3 aug 2014, 19:05:14
Pnl-ul a clacat iremediabil. E vorba de cel putin 10 ani sa-si recapete credibilitatea, nu mai creade cineva din breasla intreprinzatorilor in el. Pnl era un nume un "brand" iar fraierii au dat-o de gard in frunte cu pitiponcul cu crinolina. Mey au plecat securistii si loazele si au facut perdeleii un partid. In loc sa bage la cap ca partidu a fost dezinfectat "prin el insusi" si a fost pe val cu lupta impotriva basalaului au procedat ca niste lachei obedienti si slugarnici. Bai prostilor nu realizati ca "la naiba, pnl-ul vostru" a ajuns mai rau decat inaintea plecarii securistilor perdelisiti si ca santeti niste luzeri pasivi care au fuzionat cu puroiul de care "au scapat" . Pnl a fost ciordit pentru nume si imagine... mancati-as......
Pereleul nu are alonja si nici "logistica" perdeleului "in desprinderi".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei