Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2014 - Anul XIX, nr. 177 (5686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie controversată

Construirea unui cartier cu 71 de case, blocată a patra oară în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singura investiţie majoră în domeniul imobiliar din Suceava pentru care s-a solicitat autorizaţie de urbanism în acest an, crearea unui cartier privat de locuinţe individuale, în valoare de peste trei milioane de euro, a fost din nou respinsă de Consiliul Local, fără nici o explicaţie.

Solicitarea celor de la Vivat Construct SRL de a amenaja un cartier nou, cu 71 de vile, pe o suprafaţă de aproximativ 4,8 hectare, în zona fostei „Avicola”, pe Aleea Dumbrăvii, supusă pentru a patra oară, în trei luni de zile, aprobării Consiliului Local, nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi adoptată. Mai exact, din cei 18 consilieri prezenţi la şedinţă, 10 au votat „pentru” şi 8 s-au abţinut, în condiţiile în care erau necesare 12 voturi pentru ca proiectul să fie aprobat.

 

Fără obiecţii, fără nelămuriri

În mod surprinzător, proiectul a primit aviz favorabil din partea tuturor comisiilor de specialitate ale deliberativului local, încât se părea că se va pune punct unui scandal declanşat încă din luna mai.

 Atunci, câţiva consilieri locali au solicitat amânarea luării unei decizii în această privinţă, motivând că în mapa de proiecte nu le-a fost ataşată şi documentaţia de construcţie a noului cartier şi nu este precizat nicăieri câte locuri de parcare vor fi create. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi de iniţiator, fiind reluat ulterior în alte două ocazii, într-o şedinţă ordinară de CL şi una extraordinară, de fiecare dată, voturile „pentru” dovedindu-se insuficiente.

„Nu există nici o obiecţie şi nici un fel de solicitare făcută din partea vreunui consilier local. Iniţial s-a spus că trebuie amânat proiectul pentru că sunt necesare lămuriri suplimentare. Dar acum nu s-a mai ridicat nici o problemă vizavi de acest proiect. E drept, fiecare are dreptul de a vota aşa cum consideră şi răspunde ori motivează acea decizie”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care nu-şi explică de ce votul deliberativului local a fost din nou unul negativ.

De altfel, blocarea acestui proiect aduce prejudicii municipalităţii sucevene, care avea  de încasat sume consistente din taxele de autorizare a acestei investiţii, iar ulterior, din taxele şi impozitele pe terenurile şi clădirile noului cartier de vile.

„Eu am votat <pentru>. Nu ştiu de ce a fost respins proiectul, poate că există încă o serie de neclarităţi. Dar deja devine o situaţie absurdă, ne-a fost pus în faţă de patru ori în mai puţin de trei luni de zile. Există şi alte proiecte care aşteaptă să intre pe ordinea de zi a Consiliului Local”, a spus consilierul local Lucian Harşovschi, membru al comisiei de urbanism.

 

Orgolii sau interese?

În proiect, casele sunt structurate pe patru tipuri - de 106 mp, 120 mp, 147 mp şi duplexuri la 112 mp de familie, fiecare vilă urmând să fie construită pe o parcelă de 440-500 mp, pe care va exista construcţia propriu-zisă, curte şi parcare pentru autoturism. Proiectul mai presupune amenajarea unui teren de sport şi a unui minimarket, deservite de aproximativ 20 de locuri de parcare.

Nu este exclus ca blocarea acestui proiect să fie o problemă de orgolii, mai ales că după prima şedinţă de CL, în care luarea unei decizii a fost amânată, reprezentanţii firmei de construcţii au depus o plângere la DNA împotriva Consiliului Local Suceava, pentru abuz în serviciu, iar prin intermediul unor emisiuni televizate, s-a vehiculat ideea că li s-au cerut foloase materiale de către unii consilieri locali, pentru ca proiectul să fie aprobat, lucru care i-a nemulţumit puternic pe cei vizaţi, care, în replică, au spus că se fac fel de fel de presiuni, pentru a fi forţaţi să voteze favorabil.

Cert este că până se va lua o altă decizie în privinţa acestui cartier, vara va fi trecută, iar şansele ca lucrarea să mai înceapă anul acesta vor fi tot mai mici cu cât iarna se va apropia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construirea unui cartier cu 71 de case, blocată a patra oară în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Construirea unui cartier cu 71 de case, blocată a patra oară în Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei