Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2014 - Anul XIX, nr. 166 (5675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În judeţ

Două crime într-o singură zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două crime au fost comise în cursul zilei de sâmbătă pe raza judeţului, au anunţat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, una la Milişăuţi, cealaltă la Moldova Suliţa.

Victimele: un bărbat în 49 de ani, omorât în bătaie de doi indivizi, şi unul de 45 de ani, înjunghiat de fratele concubinei sale.

 

„Când am intrat în casă era măcelărie curată, plin de sânge, totul răvăşit, ceva de nedescris”

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, poliţia din Milişăuţi a fost sesizată despre faptul că un localnic, Mircea Hriţcu, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit decedat în propria locuinţă.

Victima era pensionată pe caz de boală şi locuia singură. Căzuse în patima băuturilor alcoolice, obișnuind să primească tot felul de persoane dubioase în locuinţa sa pentru a consuma împreună rachiu.

„Când lua pensia, nu ştiu de unde naiba aducea fel de fel de aurolaci, se strângeau la el şi beau şi toată noaptea făceau scandal. Ţipau, cântau, urlau... dar asta s-a întâmplat de multe ori... când lua pensia, o săptămână, o săptămână şi ceva nu ieşea din casă”, povestea ieri Dumitru Pascaru, un vecin de-al victimei.

Viorel Cazac, fratele bărbatului omorât, mărturisea că a intrat în locuinţa în care s-a petrecut crima înainte ca poliţiştii să ajungă la faţa locului: „Măcelărie curată era, plin de sânge, totul răvăşit, ceva de nedescris. Zice că l-au bătut cu nişte beţe... era tot mânjit de sânge, o baltă de sânge pe jos”.

La faţa locului, a venit şi o echipă de ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale, condusă de către un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a anunţat ieri concluzia anchetei demarate în acest caz de omor: „În  noaptea de 18/19.07.2014, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice și al unui conflict spontan, un bărbat de 41 de ani, din comuna Marginea, și un alt bărbat de 42 de ani, din județul Iaşi, au exercitat acte de violență asupra victimei, aplicându-i lovituri cu pumnii, picioarele și corpuri contondente la nivelul capului și corpului, cauzându-i leziuni grave ce au condus în scurt timp la deces”.

Suspecții au fost identificați în persoana numiților Iliuţă Rotari, de 41 de ani, din Marginea, şi Ion Pacriţă, de 42 de ani, din judeţul Iaşi.
Primul a fost reţinut pentru 24 de ore şi arestat preventiv duminică după-amiază, iar cel de-al doilea suspect va fi internat la Psihiatrie. „Urmează să fie expertizat din punct de vedere neuropsihiatric în 22.07 a.c., din cauza istoricului internărilor, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

Surse judiciare ne-au mărturisit că scandalul izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în casa lui Mircea Hriţcu, a plecat de la faptul că unul dintre suspecţi, Iliuţă Rotari, a sărit la bătaie, pe fondul consumului de alcool, pe motiv că victima i-ar fi furat aproximativ 150 de lei şi ţigări.

 

Înjunghiat în braţ, a sângerat până a murit

O doua crimă, cea de la Moldova Suliţa, a fost sesizată sâmbătă seară, aproape de ora 22.00.

O femeie din localitate a anunţat că fratele ei, Stelică Cozmici, de 29 de ani, l-a tăiat cu un cuţit la braţul drept pe concubinul ei, Nicolae Mehno, în vârstă de 45 de ani, iar în urma loviturii, acesta din urmă a decedat.

Poliţiştii au stabilit că în acea zi, la locuinţa victimei, s-au adunat mai multe rude, printre care şi fratele concubinei sale,  Stelică Cozmici, şi au consumat împreună băuturi alcoolice.

„Pe fondul consumului de alcool între cei doi a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia bărbatul de 29 de ani l-a tăiat cu un cuţit pe cel de 45 de ani la mâna dreaptă, care, în urma pierderii masive de sânge, a decedat”, explică purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Surse judiciare ne-au povestit că scandalul dintre victimă şi agresor ar fi plecat de la o drujbă, pe care unul dintre ei a folosit-o, fără să-i plătească din banii câştigaţi şi celuilalt.

În cursul zilei de ieri, tânărul în vârstă de 29 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore de anchetatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două crime într-o singură zi.
 Vizualizări articol: 5968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Două crime într-o singură zi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei