Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2014 - Anul XIX, nr. 166 (5675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru o catedră

800 de candidaţi care vor un post în învăţământul sucevean susţin astăzi examenul de titularizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

800 de candidaţi suceveni susţin astăzi examenul de titularizare. În urma acestei testări se vor ocupa posturile titularizabile disponibile în învăţământul sucevean pentru anul şcolar 2014-2015 sau cele de suplinire calificată. Pentru cei 800 de candidaţi sunt disponibile doar 91 de posturi cu viabilitate de 4 ani, care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular). Prin urmare, chiar şi în cazul în care vor obţine note mari, sute de candidaţi nu se vor putea titulariza din cauza lipsei posturilor.

Cei mai mulți candidați din judeţ s-au înscris pentru a ocupa un post de învățător (125), pentru ei fiind disponibile doar zece posturi titularizabile.

Concurenţă mare se înregistrează şi pentru catedrele de geografie şi engleză, unde sunt 56, respectiv 54 de candidaţi, şi doar câte un post titularizabil disponibil.

Pentru o catedră de limba şi literatura română s-au înscris 105 candidaţi pe trei posturi, la educație fizică sunt 66 candidați pe opt locuri, la învăţământ special – 34 candidați pe şase locuri.

Testarea de astăzi va fi organizată în două centre de examen, respectiv Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, unde vor fi evaluaţi 519 candidaţi, şi Colegiul Tehnic  “Petru Mușat” din Suceava, unde vor susţine testarea 281 de candidaţi.

Examenul scris de titularizare se desfăşoară începând cu ora 10:00, durata de rezolvare a subiectelor fiind de patru ore. Supravegherea va fi asigurată, în fiecare sală de examen, de către doi-trei supraveghetori. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere video de supraveghere.

 

48 de candidaţi nu au îndeplinit condiţiile de participare la examen

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, „la concursul din 21 iulie 2014 s-au înscris 848 de candidați. Dintre aceştia, întrunesc condițiile de participare la concurs 800 de candidați. Cei 48 de candidați nu îndeplinesc condițiile de participare la concurs pentru următoarele motive: nu s-au prezentat pentru a valida fișa de înscriere la concurs, au studii neautorizate sau au validat fișa, dar au obținut note sub 5 la inspecția specială la clasă sau proba practică”.

Concursul de titularizare constă într-o probă practică sau inspecţie specială la clasă şi o probă scrisă. Până la finele lunii iunie, s-au desfăşurat probele practice şi inspecţiile la clasă, acestea realizându-se pe durata unei ore de curs.

Calificativul este important pentru candidaţi întrucât aceasta are o pondere de 25% în media de repartizare pe posturile din învăţământul preuniversitar sucevean.

Nota obţinuţă la proba scrisă de la titularizare are o pondere de 75% în media de repartizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţina minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau la inspecţia specială de la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare dintre cele două probe.

Rezultatele vor fi afişate în data de 25 iulie 2014. În zilele de 25 şi 26 iulie, profesorii pot depune contestații, urmând ca rezultatele finale ale examenului de titularizare să fie afișate în data de 30 iulie 2014. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 800 de candidaţi care vor un post în învăţământul sucevean susţin astăzi examenul de titularizare.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
800 de candidaţi care vor un post în învăţământul sucevean susţin astăzi examenul de titularizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei