Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2014 - Anul XIX, nr. 166 (5675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie specială

1.400 de copii din județ trebuie vaccinați împotriva poliomielitei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii între doi şi şase ani care nu au minim patru doze de vaccin antipoliomielitic inoculate vor fi chemați până la jumătatea lunii decembrie la cabinetele medicilor de familie pentru a li se completa schema de imunizare. Serul este administrat în cadrul unei campanii speciale de tip ”Catch-Up” demarată în luna iulie de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, pentru a preveni o epidemie de boală. Vaccinarea antipoliomielitică a devenit o prioritate pentru sănătatea publică din România și implicit din județ, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat apariţia virusului sălbatic polio în Etiopia, Israel, Nigeria, Siria, Afganistan, Somalia, Guineea Ecuatorială, Pakistan şi Irak.

La Suceava, autoritățile sanitare au identificat 1.400 de copii între doi și șase ani care ar trebui recuperați la vaccinare în contextul stării de alertă de la nivel mondial. Până acum, medicii de familie au reușit să imunizeze 69 dintre ei.

 

Medicii de familie decid momentul şi data imunizării copilului

Deși campania demarată la 1 iulie se desfășoară conform programului, responsabilii DSP nu exclud în viitor o atitudine de împotrivire din partea părinților, ținând cont că mulți dintre ei au refuzat în ultimii ani orice fel de imunizare. Specialiștii în sănătate publică îi sfătuiesc însă pe părinți să nu se opună imunizării, arătând că poliomielita, denumită și paralizie infantilă, chiar dacă nu este mortală, îi poate nenoroci pe viață pe copiii care o fac. Autoritățile precizează că o epidemie de poliomielită ar putea să apară în orice moment, iar de aici și necesitatea ca un număr cât mai mare de copii să fie vaccinați.

Potrivit responsabililor DSP, intervalul minim dintre două doze succesive de vaccin antipoliomielită este de 28 de zile. Serul se poate administra odată cu oricare alt vaccin din schema naţională de imunizare, în situaţia în care există şi alte restanţe care pot fi recuperate cu această ocazie.Medicii de familie vor fi cei care vor decide momentul şi data imunizării, în funcţie de vârsta şi starea de sănătate ale fiecărui copil. Vaccinarea este cea mai eficientă şi sigură măsură de prevenire a poliomielitei, iar în lipsa unei scheme complete de imunizare un copil este expus la îmbolnăvire şi complicaţii grave.

 

150 de doze de ser distribuite la Rădăuți, pentru vaccinarea imigranților

În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică Suceava are stocuri suficiente de ser pentru vaccinarea antipoliomielită a celor 1.400 de copii restanțieri din județ. Mai mult, din rezerva de la nivelul instituției, DSP a alocat 150 de doze Centrului Regional pentru Imigranți de la Rădăuți. Acestea vor fi folosite la imunizarea persoanelor din țările în care au fost semnalate focare de boală și care intră pe teritoriul României cu statut de refugiat sau azilant. ”Indicațiile sunt ca acești străini să primească o doză de vaccin, iar copiii să fie imunizați conform vârstei lor”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director adjunct medical al DSP Suceava.

Medicul a adăugat că Centrul Regional de Sănătate Publică Iași, care supraveghează aplicarea planului de măsuri în Suceava, a derulat în cursul lunii iulie un control în județ, iar concluzia a fost că până acum recomandările privind acțiunea de imunizare au fost corect puse în practică. ”Ne-au trasat în plus sarcina de a include între unitățile sentinelă care supraveghează săptămânal situația epidemiologică și spitalele din Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, care au secții de Pediatrie și Boli Infecțioase. Până la data controlului, singurele unitățile sentinelă din județ erau Spitalul Județean de Urgență și cabinetele de neuropsihiatrie infantilă din Suceava ale doctorilor Adriana Istocescu și Elena Merticariu”, a completat adjunctul DSP Suceava.

De menționat că, potrivit unui avertisment lansat de Direcția de Sănăttate Publică, medicii de familie care nu se vor implica în recuperarea copiilor restanţieri până la data de 15 decembrie vor fi sancţionaţi cu amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.400 de copii din județ trebuie vaccinați împotriva poliomielitei.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.400 de copii din județ trebuie vaccinați împotriva poliomielitei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A T E N T I E la vaccin.... trimis de
(21 iul 2014, 14:32:20
intrebare cate cazuri s-au inregistrat in Romania?
cand a fost ultimul caz de poliomelita in ultimii 50 ani?cat timp va fi imunizat(protejat pacientul ) care face maine vaccinul?
POATE RASPUNDE DSP LA ACESTE TREI INTREBARI SIMPLE?

 ☭  ☭ bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/11/16/10-argumente-impotriva-vaccinului-antipoliomielitic/

 ☭  ϑ
1.1  RE: A T E N T I E la vaccin.... trimis de
(21 iul 2014, 14:53:17
Astia au scapat haturile si dumneata vrei perioada de garantie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei