Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2014 - Anul XIX, nr. 166 (5675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă

Aproape şase candidaţi pe un loc la specializarea Drept, după prima săptămână de admitere de la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finalul primei săptămâni a sesiunii de admitere de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), 1.272 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru unul dintre programele de licenţă ale instituţiei (la zi).

Cifra este mai mică decât cea înregistrată în 2013, când, după prima săptămână de înscrieri, 1.606 de absolvenţi optaseră pentru una dintre direcţiile de studiu ale USV, precum şi decât cea din 2012, când erau 1.553.

Miercuri, 23 iulie, este ultima zi în care se pot face înscrieri pentru admiterea la USV, urmând ca până la data de 31 iulie să se desfăşoare perioada de înmatriculare. Candidaţii care nu se înmatriculează vor pierde locul pe care s-au înscris.

 

Concurenţa cea mai mare e la specializarea Drept

Înscrişi mulţi şi locuri bugetate puţine. Aşa s-ar descrie situaţia de la specializarea Drept după prima săptămână de admitere de la USV. 5,7 candidaţi „se bat” pentru un loc bugetat, numărul înscrișilor ajungând la 74 (pentru 13 locuri finanţate de stat).

De altfel, pentru aproape toate specializările Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, numărul absolvenţilor care au optat pentru direcţiile de studiu ale facultăţii depăşeşte cifra de şcolarizare aferentă locurilor finanţate de stat. Tot la aceeaşi facultate, concurenţă se înregistrează la Contabilitate (patru candidaţi pe un loc) şi Economia comerţului şi turismului (trei pe un loc).

La mare căutare printre absolvenţi s-au dovedit a fi şi câteva specializări din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, unde numărul candidaţilor a ajuns la 149. Cele mai vânate specializări sunt Kinetoterapie şi motricitate specială (trei candidaţi pe un loc) şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare (3,5 candidaţi pe un loc).

Înscrişi mulţi sunt şi la singura specializare a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei (Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar), unde 128 de bacalaureaţi s-au înscris pe cele 51 de locuri scoase la concurs.

 

Specializările ocolite de candidaţi

În timp ce în cazul unor specializări candidaţii au emoţii în ceea ce priveşte ocuparea unui loc, în cazul altora probabilitatea ca acestea să nu fie activate în următorul an şcolar este foarte mare şi asta din cauza numărului foarte mic de candidaţi.

Specializarea Filosofie de la Facultatea de Istorie şi Geografie figurează cu zero înscrişi. Nouă specializări ale facultăţilor din cadrul USV nu au reuşit să adune peste 10 candidaţi.

Printre ele se numără Nutriţie şi dietetică, Inginerie economică în domeniul mecanic, Ştiinţe politice, Română – Spaniolă, Română – Italiană, Economie generală și comunicare economică, etc.

De menţionat că specializările propuse de USV vor fi activate doar dacă adună minim 30 de studenţi. În condiţiile în care un program de studii nu însumează după sesiunea de înmatriculare minim 30 de studenţi, candidaţii vor fi transferaţi în limita capacităţii de şcolarizare la unul dintre programele care va funcţiona, indicat în lista de opţiuni a absolventului.

Pentru programele de învăţământ la distanţă ale USV s-au înscris 174 de candidaţi, cei mai mulţi la Silvicultură, Contabilitate, Administrație publică şi Administrarea afacerilor.

Pentru programele de master au optat 379 de licenţiaţi, cei mai mulţi depunându-şi dosarele pentru programele Facultăţii de Silvicultură şi specializările Contabilitate, Drept European, Managementul securității mediului și siguranță alimentară şi Managementul igienei, controlul calităţii produselor alimentare.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape şase candidaţi pe un loc la specializarea Drept, după prima săptămână de admitere de la USV.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Aproape şase candidaţi pe un loc la specializarea Drept, după prima săptămână de admitere de la USV4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei