Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2014 - Anul XIX, nr. 166 (5675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Îngrozitor

Un rădăuțean este suspect de crime terifiante în Franţa: şi-ar fi omorât soţia gravidă şi cei doi copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat originar din municipiul Rădăuţi este suspectul principal al unor crime care au îngrozit întreaga Franţă, după ce soţia şi cei doi copii ai acestuia au fost găsiţi morţi, vineri, în locuinţa lor modestă din departamentul Val-de-Marne,de la periferia Parisului, iar soţul femeii, respectiv tatăl copiilor este dispărut fără urmă.

În urma autopsiilor cadavrelor, efectuate sâmbătă la Institutul de Medicină Legală din Paris, s-a stabilit că "moartea celor trei victime a fost cauzată de rănile produse prin înjunghiere ", a declarat în seara zilei de sâmbătă un reprezentant al parchetului din Créteil. Potrivit unor surse din poliția franceză, citate de lefigaro.fr, copiii și mama lor, care zăceau într-o baltă de sânge, aveau urme de lovituri de cuţit în zona gâtului. Copiilor le fuseseră secţionate arterele carotide, au stabilit legiştii, iar mama lor avea şi două lovituri în piept.

 

Suspectul a dispărut fără urmă

Suspectul se numeşte Florin Sebastian Balan, iar duminica viitoare împlineşte 38 de ani.

Soţia acestuia, Tunde Keri, Tina, cum îi spuneau apropiaţii, avea 36 de ani şi era de loc din Oradea, fiind de etnie maghiară. Femeia era însărcinată în şapte luni.

Cei doi copii minori ai soţilor Balan aveau 18 luni, Raphael,respectiv cinci anişori, Antoine.

Soţii Balan locuiauîntr-un imobil cu două camere, împreună cu sora femeii şi soţul acesteia, iar Florin şi cumnatul său lucrau pe şantiere de construcţii.

În ziua crimei,  Florin Sebastian Balan nu a venit la serviciu, iar de atunci a dispărut fără urmă.

Poliţia l-a pus în capul listei de suspecţi.

"Nu există nici o dovadă obiectivă pentru a acuza pe cineva din exterior", a declarat, pentru publicaţia Le Figaro, Luc Poignan, ofiţer de poliţie, menționând că "apartamentul fusese închis, încuiat".

 

"O grămadă de sânge peste tot în jur. Ambii copii erau pe pat,  iar femeia întinsă pe jos"

Cadavrele au fost găsite de către cumnatul suspectului. Când acesta s-a întors de la muncă, scrie presa franceză, a găsit uşa încuiată. Vecinii l-au primit la ei şi l-au invitat la cină. Mai târziu în noapte, bărbatul a decis să forţeze intrarea în locuință, îngrijorat că nu ştie nimic despre cumnata sa şi cei doi nepoţi. El a reușit să pătrundă în interior printr-un luminator, descoperind cadavrele celor trei victime. Unul dintre vecini a alertat imediat poliția.

"O grămadă de sânge peste tot în jur. Ambii copii erau pe pat, iar femeia întinsă pe jos", explică anchetatorii citaţi de leparisien.fr..
De la faţa locului, a fost ridicat un cuţit de bucătărie, însă nu se poate spune cu certitudine că acesta a fost arma crimei. 

 

„Se iubeau la nebunie”

Costel Doboş, din municipiul Rădăuţi, l-a cunoscut pe Florin Sebastian Balan încă de când acesta din urmă era un copil.

Bărbatul ne-a povestit că Florin provine dintr-o familie deosebită şi că tânărul căutat acum de autorităţile franceze a plecat de mulţi ani din Rădăuţi.

„Prima oară a plecat cu un circ, să câştige nişte bani. A avut spectacole în ţară şi apoi în străinătate”, povesteşte Costel Doboş.

În Franţa, îşi aminteşte prietenul din copilărie al lui Florin Sebastian Balan, a mers la muncă cu soţia. „Au dus o viaţă grea la început, m-am întâlnit în Paris cu cei doi, la momentul acela o duceau destul de rău”.

Ultima oară, a vorbit cu Florin la telefon acum un an, un şi jumătate: „Am vorbit la telefon, m-a sunat din Franţa. Era foarte calm, foarte relaxat, spunea că are de muncă, că s-a realizat, şi-a cumpărat multe lucruri în casă, inclusiv mama lui a fost la botezul copiilor în Paris”.

Costel Doboş povesteşte despre prietenul său din copilărie şi despre soţia acestuia că, atunci când i-a întâlnit, se iubeau foarte mult.

„La început, fiind doi copii căsătoriți, se iubeau cred la nebunie, se respectau reciproc şi îşi duceau problemele împreună”.

Nu au mai ţinut atât de des legătura, însă prietenul din Rădăuţi mărturisea ieri că îi urmărea pagina de Facebook  şi se bucura de fotografiile cu Florin şi soţia acestuia şi copiii lor.

Rădăuţeanul nu crede că  Florin Sebastian Balan ar fi în stare de acele crime odioase, dar totuşi încearcă să găsească o explicaţie: „Poate necazurile, nevoile, stresul pe care l-a avut cu munca, impedimente, nu putem şti şi nu putem judeca pe nimeni, până ce autorităţile franceze nu vor lua o decizie clară din care să reiasă cu adevărat principalul vinovat”.

 

O familie frumoasă şi fericită pe Facebook

Pe contul de Facebook al lui Florin Sebastian Balan, majoritatea fotografiilor sunt cu cei doi copii ai săi. Într-una dintre ele, Florin îi ţine în braţe pe cei doi.

Anul trecut, de Sf. Valentin, rădăuţeanul îi transmite pe Facebook un mesaj soţiei sale: „La multi ani de Valentine day. Te pupăcesc”, la care este ataşată o imagine cu doi căţeluşi lipiţi unul de celălalt, cu o inimioară în mijloc.

Şi soţia ucisă avea cont pe aceeaşi reţea de socializare, iar aici a postat sute de fotografii cu cei doi îngeraşi ai lor.

Pe 15 iunie, luna trecută, au organizat o petrecere de ziua fiului lor cel mare şi i-au făcut cadou o bicicletă. „Îţi place, iubirea mea?”, se aude vocea caldă a mamei, în timp ce micuţul se bucură de cadoul său.

Din fotografiile postate, familia Balan pare una fericită şi nimic nu pare să anunţe sângerosul şi terifiantul final al  poveştii lor de dragoste.

Pe 28 aprilie a.c.,  Tunde Keri postează o fotografie cu ecografia făcută asupra copilului pe care îl purta în pântece şi-i transmise un mesaj soţului ei:  „Sunt fetiţă,tatiii!!!!:)))))))) Mama e super bucuroasă:)))))” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un rădăuțean este suspect de crime terifiante în Franţa: şi-ar fi omorât soţia gravidă şi cei doi copii.
 Vizualizări articol: 6292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Un rădăuțean este suspect de crime terifiante în Franţa: şi-ar fi omorât soţia gravidă şi cei doi copii2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei