Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2014 - Anul XIX, nr. 166 (5675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung

Concurs de navomodele machete ”Cupa României”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă municipiul Câmpulung Moldovenesc este un orășel de munte, timp de o săptămână a găzduit 150 de nave dintre cele mai renumite din lume, de toate tipurile și din toate timpurile. Este vorba despre machete realizate cu pasiune și migală, copii fidele la scară mică ale unor coloși ai mărilor.

Expoziția-concurs de navomodele machete ”Cupa României”, eveniment cuprins în calendarul Federației Române de Modelism, a avut loc la Clubul Copiilor din Câmpulung Moldovenesc în perioada 14-19 iulie 2014, în organizarea Federației Române de Modelism, CSTA Suceava și instituției gazdă. Participanții pasionați, de la copii la adulți aproape de pensie, au fost din Timișoara, București, Constanța, Brăila, Galați, Bacău și Suceava. Sucevenii, peste 20 la număr, toți sportivi de la categoria I până la maeștri ai sportului, unii medaliați național și participanți cu bune rezultate la Campionatul Mondial recent derulat în Bulgaria, au impresionat prin machetele spectaculoase.

Directorul concursului, Ioan Catargiu, ne-a precizat: ”Modelismul este un sport fascinant, care are mai multe ramuri, fiecare cu particularitățile sale. Concursul de acum a fost axat numai pe navomodele machete. Este o pasiune mai puțin cunoscută la noi, poate pentru că vorbim de un sport ce necesită multă migală, răbdare, cunoștințe și destul de mulți bani. Aceste machete nu sunt simple jucării artizanale realizate la inspirație. Pentru așa ceva sunt necesare planurile navei alese, iar rezultatul trebuie să fie o copie cât mai fidelă, desigur la scară redusă, a modelului care a existat și a funcționat în realitate. La astfel de concurs un juriu verifică și punctează corectitudinea și finețea execuției, nu este doar un concurs de frumusețe și ingeniozitate”.

Printre premianți s-au numărat CSM Timișoara, CSTA Suceava, CS Sportul Studențesc București, CSU Galați, Palatul Copiilor Constanța –Medgidia. Câștigătorilor le-au fost oferite cupe și medalii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de navomodele machete ”Cupa României”.
 Vizualizări articol: 1795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concurs de navomodele machete ”Cupa României”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei