Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2014 - Anul XIX, nr. 165 (5674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Cea de-a III-a ediție a Conferinței Internaționale EPHES

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala „Dimitrie Leonida” a Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se va desfășura, în zilele de 21 și  22 iulie, cea de-a III-a ediție a Conferinței Internaționale EPHES (Etică, Filosofie și Inginerie în Societate).

Conferinţa este organizată de rețeaua internațională de cercetare „Beyond Humanism” („Dincolo de Umanism”), Societatea Română de Filosofie Inginerie și Tehnoetică (SRFIT), Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Centrul de Cercetări EPHES al Departamentului de Științe Umane și Social-Politice al Facultății de Istorie și Geografie din cadrul universităţii sucevene și Academia Română.

 

42 de participanți din România, SUA, Germania, India, Italia, Mexic, Portugalia, Grecia, Slovacia şi Japonia

Aşa cum am aflat de la președintele SRFIT, prof. univ. dr. Viorel Guliciuc, tema acestei ediții este „Enhancement & Morality in the Digital Era. Global Political, Economic & Social Issues” („Între exagerare şi moralitate în Era Digitală. Aspecte politice, sociale şi economice globale”).

Cei 42 de participanți, majoritatea din România, dar și din SUA, Germania, India, Italia, Mexic, Portugalia, Grecia, Slovacia, Japonia, vor dezbate teme legate de implicațiile utilizării tehnologiei pentru augmentarea ființei umane.

Copreședinții comitetului de organizare sunt: Ştefan Lorenz Sorgner, de la Universitatea Erfurt (Germania), Viorel Guliciuc și Oana Lența, de la universitatea suceveană.

Este de remarcat faptul că manifestările științifice organizate până acum de Centrul de Cercetări EPHES (cele cinci conferințe PHEADE și două conferințe studenţeşti) demonstrează existența unei adevărate școli de filosofia tehnologiei și ingineriei, unică în cercetarea știinţifică românească.

Acest lucru este demonstrat și de personalitățile științifice internaționale și naționale - vorbitori principali la edițiile anterioare - care au devenit Doctor Honoris Causa la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în ultimii nouă ani. Este vorba de Luciano Floridi, de la Oxford University & Cambridge University, Marcelor Dascal, de la Tel Aviv University, Lorenzo Magnani, de la Pavia University, acad. Alexandru Surdu, directorul Institutului de Psihologie și Filosofie „Constantin Rădulescu Motru” al Academiei Române, acad. Alexandru Boboc şi acad. Teodor Dima.

 

Patru vorbitori principali: Natasha Vita-More, James Hughes, Ștefan Lorenz Sorgner şi Bogdan Pătruț

Anul acesta patru cercetători vor fi vorbitori principali: Natasha Vita-More (unul dintre fondatorii mișcării intelectuale și culturale a transumanismului contemporan, chairman al Humanity, profesor la Institutul pentru Tehnologii Avansate din Tempe, Arizona, SUA), James Hughes (director executiv al Institutului de Etică și Tehnologii Emergente din Hartford, Connecticut, SUA, continuatorul celebrului filosof Nick Bostrom la conducerea institutului și unul dintre cei mai importanți cercetători ai tehnologiei pe plan modial), Ștefan Lorenz Sorgner (profesor la Universitatea Erfurt, Germania, fondatorul rețelei „Beyond Humanism”, un reputat cercetător al filosofiei lui Friedrich Nietzsche), Bogdan Pătruț (de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, organizatorul conferințelor SMART și inițiatorul companiei EDUSOFT).

Celor patru cercetători li se vor alătura personalități ale cercetării actuale, precum: Lorenzo Magnani (Italia), Kuruvilla Pandikattu (India), Ștefan Antonio Sandu - directorul editurii și centrului de cercetări LUMEN, Laurențiu Staicu (Universitatea București), Ștefan Stanciugelu (SNSPA), Brigitta Balogh (Universitatea Partium), Iulian Rusu (editor al European Journal of Science and Theology), Dan Milici (prodecan al FIESC) ș.a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea de-a III-a ediție a Conferinței Internaționale EPHES.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cea de-a III-a ediție a Conferinței Internaționale EPHES5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei