Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2014 - Anul XIX, nr. 165 (5674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Post în învăţământ

Candidaţii de la titularizare au luat note mari la inspecţiile de la clasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la finele lunii iunie, circa 800 de candidaţi care aspiră la o carieră la catedră şi care s-au înscris pentru a susţine examenul pentru ocuparea unui post în învăţământ au trecut prin inspecţiile speciale la clasă, testări la care aceştia trebuie să aibă minim nota 5. Potrivit metodologiei, examenul de titularizare constă în inspecţie specială la clasă şi o probă scrisă.

Candidaţii suceveni s-au descurcat bine la aceste evaluări, ţinând cont că lista calificativelor lor abundă cu note de 8, 9 şi 10. Inspecţiile speciale la clasă susţinute de candidaţi s-au desfăşurat pe durata unei ore de curs.

Cu toate că testarea se promovează cu minim 5, nota obţinută este importantă pentru candidaţi întrucât aceasta are o pondere de 25% în media de repartizare pe posturile din învăţământul preuniversitar sucevean. Totodată, candidaţii care nu au obţinut la inspecţia specială minim nota 7 nu pot ocupa posturi didactice sau catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. La această probă nu se admit contestaţii.

Nota obţinuţă la proba scrisă de la titularizare are o pondere de 75% în media de repartizare.

 

Proba scrisă va avea loc pe 21 iulie

Pentru candidaţii de la titularizare sunt disponibile doar 91 de posturi cu viabilitate de patru ani, care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular).

Dintre cele 91 de posturi cu viabilitate de patru ani, care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular), 47 sunt în unităţi şcolare aflate în mediul urban. Situaţia posturilor libere titularizabile se prezintă astfel: matematică – 14 posturi, tehnică pentru ingineri şi maiştri – 13, educatoare – 11, învăţători – 10, educaţie fizică – 8, învăţământ special – 6, biologie – 4, limba română – 3, educaţie muzicală, limba ucraineană, istorie, informatică - câte două posturi.

Lipsa posturilor titularizabile în învățământul sucevean îi poartă, în fiecare an, pe cei care vor să rămână în învăţământ, prin examene. Deşi obţin note mari la evaluare, aceştia nu se pot titulariza din cauza lipsei posturilor.

Proba scrisă a examenului de titularizare va avea loc pe data de 21 iulie.

Examenul scris de titularizare se desfăşoară începând cu ora 10:00, durata de rezolvare a subiectelor fiind de patru ore. Supravegherea va fi asigurată, în fiecare sală de examen, de către 2-3 supraveghetori. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere video de supraveghere.

Rezultatele se vor afişa pe 25 iulie, iar contestaţiile se vor depune pe 25 şi 26 iulie. Notele finale vor fi făcute publice pe 30 iulie. Din 31 iulie încep şedinţele publice de repartiţie pe posturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii de la titularizare au luat note mari la inspecţiile de la clasă.
 Vizualizări articol: 2278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Candidaţii de la titularizare au luat note mari la inspecţiile de la clasă4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PANA CAND? trimis de
(19 iul 2014, 11:24:38
Note dupa cum a fost geanta de plina,nu se mai poate face o noua testare cu alti inspectori?sa vedeti adevarate note.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei