Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2014 - Anul XIX, nr. 165 (5674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Rădăşeni

Tabără sci-fi & fantasy organizată de Academia de Aventură “Pământul Viu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 21-26 iulie 2014, Academia de aventură „Pământul Viu” organizează la Rădăşeni tabăra sci-fi & fantasy ASPHAR, un proiect realizat la iniţiativa câtorva pasionaţi ai fenomenului sci-fi din cadrul ONG-ului menţionat.

La activităţile taberei (discuţii, dezbateri, observaţii astronomice, cinema 3D şi proiecţii de film) vor participa 25 de tineri. Invitatul special al primei ediţii a taberei va fi profesorul Petru Crăciun, organizatorul Taberei Naţionale de Astronomie din 2013, de la Gura Humorului, cel care va pune la dispoziţia taberei echipamentul pentru observaţii astronomice.

Organizatorii evenimentului vor susţine dezbateri pe teme cum ar fi „Etica roboţilor”, „Ficţiunea face realitatea”, alte surprize urmând a fi anunţate pe site-ul taberei, www.asphar.pamantulviu.ro, până la debutul evenimentului. Pentru a participa la discuţii toţi cei care se înscriu trebuie să se documenteze cel puţin pentru una dintre temele propuse în programul taberei.

Cazarea participanţilor va fi pe un spaţiu de campare în curtea sediului ONG-ului „Pământul Viu”, în corturi şi saci de dormit, participarea, cazarea, cafeaua de dimineaţă şi masa de prânz fiind asigurate de organizatori gratuit.

Pentru a participa la acestă tabără, cei interesaţi trebuie să aibă peste 18 ani, iar prioritate vor avea cei care trimit până pe data de 20 iulie creaţii personale cu temă sci-fi şi fantasy. Creaţiile literare şi artistice ale participanţilor vor fi publicate într-un număr special al revistei „Pământul Viu”.

ASPHAR este numele unui proiect realizat la inițiativa câtorva pasionați ai fenomenului sci-fi din cadrul ONG-ului Academia de Aventură „Pământul Viu” și concretizat în organizarea taberei sci-fi și fantasy din 21-26 iulie 2014.

 

Tabăra se va desfăşura pe patru secţiuni

Tabăra va fi constituită pe patru secţiuni: Literatură SF, Filme SF, Arte SF şi Future World. În cadrul secţiunii Literatură SF vor fi organizate lecturi de materiale SF (cărţi, texte, proză scurtă, fragmente, articole etc.), sesiuni deschise de creaţie literară SF, recenzie de carte, discuţii cu invitaţii speciali, ateliere de lucru pe diverse teme alese din literatura SF şi fantasy.

Pentru secţiunea Filme SF sunt programate prezentarea celor mai noi apariţii în domeniu, proiecţii şi vizionare de filme SF, sesiuni deschise de scriere creativă, prin care participanţii vor exersa scrierea unui scenariu de film SF, parada costumelor SF, discuţii cu invitaţii taberei, ateliere de lucru pe diverse teme extrase din filmele SF şi fantasy.

Pentru secţiunea Arte SF – o alternativă la cotidian - vor fi organizate ateliere de lucru şi sesiuni de creaţie pe următoarele categorii: desen, benzi desenate, tatuaje, fotografie, grafică computerizată, tehnici grafice.

La secţiunea Future World vor avea loc proiecţii de filme documentare, prezentare şi citire articole, discuţii şi ateliere de lucru pe tema tehnologiei şi a lumii viitorului, prelegeri pe teme culturale, futurologie şi science fiction, seară astronomică, discuţii cu invitaţi speciali.

 

Un proiect pentru a reporni apetitul pentru citit şi cultură al tinerelor generaţii

Călin Dănilă, preşedintele Academia de Aventură „Pământul Viu”, ne-a declarat: „Tabăra se doreşte a fi o iniţiativă locală a Academiei <Pământul Viu>pentru promovare a unei categorii culturale mai puţin cunoscute în peisajul cultural fălticenean şi care ar putea fi privită ca o formă diferită de manifestare a aceluiaşi univers cultural şi spiritual. Acest proiect este gândit şi ca o modalitate posibilă de a reporni apetitul pentru citit şi cultură al tinerelor generaţii, al exerciţiului pentru scris şi, de ce nu, pentru descoperirea unor talente ascunse. În acelaşi timp, tabăra SF Asphar îşi propune să devină un arbitru important în peisajul science-fiction românesc şi un manifest împotriva invaziei superficialităţii şi a non-valorilor promovate în exces care alterează bunul-gust şi percepţia generală asupra culturii prin participarea afectivă şi implicarea directă a tinerei generaţii, colaborarea şi participarea mai multor categorii de invitaţi. Dorim crearea unei identităţi culturale a tinerilor, apelând la un tip de cultură inedit şi mai puţin cunoscut şi promovat în România”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără sci-fi & fantasy organizată de Academia de Aventură “Pământul Viu”.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără sci-fi & fantasy organizată de Academia de Aventură “Pământul Viu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei