Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2014 - Anul XIX, nr. 160 (5669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie conducere

Şeful serviciului de control al veterinarilor, demis pentru că ar fi încercat să împace un reclamant cu un agent economic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Serviciului de Inspecţie şi Control al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, doctorul Cornel Ţehaniuc, a fost eliberat din funcţia de conducere la finele săptămânii trecute, fiind sancţionat pentru că i-ar fi cerut unui reclamant să cadă la înţelegere cu agentul economic pe care dorea să-l reclame.

Din informaţiile pe care le avem, un bărbat s-a prezentat săptămâna trecută la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava cu o cantitate de 50 de kilograme de carne pe care o cumpărase de la un depozit alimentar, fiind nemulţumit de aspectul produsului şi considerând că a primit marfă alterată. Reclamantului i s-ar fi spus însă să nu depună reclamaţie, ci să se întoarcă la agentul economic, care îi va returna banii. Agentul economic nu a fost însă de acord cu această variantă, clientul nemulţumit revenind a doua oară la Direcţia Sanitar Veterinară, şi mai furios decât prima dată. Acest scandal a ajuns la urechile directorului executiv interimar, Leon Postolache, care a demarat imediat o verificare internă. 

„S-a decis eliberarea din funcţie a şefului Serviciului de Inspecţie şi Control al DSVSA deoarece acesta nu a acţionat conform procedurilor”, a declarat Leon Postolache. Decizia a fost transmisă şi aprobată de conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) din România. Postul de şef serviciu control va rămâne o scurtă perioadă vacant, până când o altă persoană va fi numită la conducere.

 

Şefii Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, schimbaţi în ultimul an şi jumătate ca şosetele

Doctorul Cornel Ţehaniuc a fost, printre altele, pentru o scurtă perioadă, unul din numeroşii directori interimari pe care i-a avut Direcţia Sanitar Veterinară Suceava în ultima perioadă de timp. Timp de mai bine de un an şi jumătate, la această instituţie a fost o adevărată joacă de-a directorii, această instabilitate creată de structura centrală, ANSVA, afectând evident credibilitatea şi eficienţa instituţiei.

Ultimul director executiv numit prin concurs a fost Petrea Dulgheru, care, în octombrie 2010, a fost detaşat la structura centrală, unde a refuzat să se mute, ulterior părăsind instituţia, iar postul de la Suceava a rămas vacant. De atunci, la conducerea DSVSA s-au perindat o mulţime de directori interimari, unii adunând şi câte două-trei scurte mandate. S-a ajuns inclusiv ca un director al instituţiei, Cristian Lupeş, să fie demis după doar trei zile iar apoi, după o scurtă perioadă, să revină pe postul de şef. 

 

Leon Postolache, actualul director interimar, a preluat postul de la mijlocul lunii mai, înlocuindu-l pe pe doctorul Ioan Corduneanu, cel care abia numit la conducerea instituţei de la 1 mai şi care mai avea două scurte mandate anterioare de director. Rămâne de văzut dacă această instabilitate a ajuns la un punct final odată cu numirea pe post a doctorului Leon Postolache, care se bucură de o imagine bună în domeniul în care lucrează.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful serviciului de control al veterinarilor, demis pentru că ar fi încercat să împace un reclamant cu un agent economic.
 Vizualizări articol: 3134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Şeful serviciului de control al veterinarilor, demis pentru că ar fi încercat să împace un reclamant cu un agent economic3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei