Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2014 - Anul XIX, nr. 160 (5669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul „Din stejar, stejar răsare”, la Cajvana

Luni, 14 Iulie 2014 (15:29:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ediţia a III-a a Festivalului folcloric „Din stejar, stejar răsare”, manifestare care s-a înscris în programul „Zilele oraşului Cajvana”, a adunat duminică, în centrul oraşului, sute de spectatori. Chiar în deschiderea manifestării, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul Iulian Ciotu, a declarat că festivalul folcloric îşi propune „promovarea artei interpretative tradiţionale. Evenimentul s-a dovedit a capta interesul tinerilor care iubesc folclorul românesc şi-l duc mai departe prin strădania lor artistică”. Startul petrecerii a fost dat de Fanfara „Crai Bucovinean” din Todireşti, urmată de Ansamblul “Muguri de stejar” (instructor învăţător Rahila Mârza), care a încântat publicul prezent cu mai multe dansuri. Eleva Iustina Rezuş, solista Ansamblului “Muguri de stejar”, a interpretat câteva melodii populare pe placul spectatorilor. Formaţie foarte tânără, atât ca vârstă a membrilor acesteia, cât şi ca existenţă, mica orchestră a Şcolii din Botoşana a prezentat „Ciobănaşul”, „Hora mare”, „Bătrâneasca”, „Bălăceana”. Coordonatorul artistic al orchestrei este profesorul Adrian Şerban, iar managerul orchestrei este profesoara Floarea Leşan. „Dansul ţiganilor” a fost fost pus în scenă de profesoara pentru învăţământ primar Domnica Boca, de la Grădiniţa cu Program Normal Cajvana. Surorile Diana Anastasia şi Teodora Camelia Seserman au interpretat piesa „Amintire Cerne”, mesajul acesteia sensibilizând publicul. Înfiinţat în acest an, Ansamblul „Simion Florea Marian” (instructor Costel Lazurcă) al Căminului Cultural din Ilişeşti a prezentat o suită de dansuri din Bucovina.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Din stejar, stejar răsare”, la Cajvana.
 Vizualizări articol: 2053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Festivalul „Din stejar, stejar răsare”, la Cajvana4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "..amintire..Dulce-trista pentru buget " trimis de
(14 iul 2014, 20:30:15
De ce nu se spune nimic despre sponsorii ce au contribuit serios la acest eveniment? Deoarece primaria fiind "foarte saraca"cu cei 10000 de locuitori contribuabili si buni gospodari din care 3500 se afla printre straini,au apelat domnii din primarie cu roseata din obraz cuvenita la toti patronii firmelor existente in raza Cajvanei poentru acest eveniment...Rusine mare bugetului primariei a fost adusa ,dar popa a trecut si evenimentul se incheiase cu artificii frumos colorate. Si un scurt epilog: fie-va mila de saracul american originar din satul vecin Botosana nea... cu trasura si poneiul din spatele trasurii ....Nu gasira" loc de parcare prin centrul Cajvanei ,deci construiti alei pietonale,distribuiti si montati pubele de gunoi,faceti piste pentru biciclisti,sunt impetuos necesare autostrazi de mare viteza pentru luna august,sau toate daca se poate sa fie macar de unica folosinta bucurand astfel locuitorii orasului CAJVANAsmug
2.   Rusine trimis de
(15 iul 2014, 11:56:03
Am crezut ca acest ziat este unul foarte serios si redactat cu mare profesionalis dar se pare ca m-am inselat. Aseara i-am raspuns minciunilor lui ISVRO a fost postat comentariul dar dimineata s-a scos..de ce? supara adevarul? sau ISVRO e o persoana prea importanta?
3.   Adevarul doare ! trimis de
(15 iul 2014, 17:53:30
ogaaa.....Eu sunt un nimeni dar am fost coleg in primaria Cajvana pe vremuri cu domnul senator din Bucuresti 15 ani si i-am schimbat mereu butelia din apartament.Ce adevar te supara?nu exista acolo canalizari,trotuare,salubritat subreda,o singura data lunar se ridica gunoiul si paza lipsa dar toate se platesc cu pret de oras si sunt LIPSA.la referendumul redenumirii de oras a fost o cacealma indusa intentionat prin dezinformare,astfel au lipsit cei 1800 de participanti la vot necesari si a ramas oras..ETC..ETC..nu mai amintesc titluri nedemne pentru denumirea de oras,in vecinatate Arbore de exemplu poti face diferenta si este cam mare...Curatenie ,trotuar etc.cine contribuie in Arbore?rromii cumva care sunt 45% in comuna arbore?nu cred!!! Singura parcare din Cajvana a fost locul desfasurarii festivalului,pacat,au parcat cu totii sub stejar....faina amintire,Detin date sigure despre sponsori si Imi sta pe limba....Daca nu se scrie nimic despre sponsori o sa scriu in curand si veti afla cine a suportat rusinea primariei.
4.   Nu e chiar asa trimis de
(16 iul 2014, 07:12:46
da nu sunt canalizari trotuare gunoiul de cand ati plecat( sau nu) din Cajvana se ridica saptamanal nu lunar..dar aceasta nu e numai in Cajvana..nu sunt autostrazi desi toata lumea plateste rovigneta ..despre treaba cu orasul-da a fost o cacialma o caricatura de referendum,o spun in cunostinta de cauza desi nu locuiesc in Cajvana sunt 16 ani de cand vin zilnic acolo dar de ce nu s-a prezentat destui la referendumul al 2-lea? si cei plecati erau acasa in ziua aia la cele 2 Biserici au fost in total 12 cununii de ce nu s-au sinchisit sa se prezinte la vot? sponsorii (majoritatea lor) erau cu tarabele in centru si vindeau produsele proprii cineva-nu spun numele,nu e elegant-statea aproape zilnic in fata scolii vanzand inghetata si nu a platit un leu asa ca daca a contribuit si el nu e nici o problema...zecile de echipe de muncitori care lucreaza la negru facand bani grei(cam in medie 120ron/zi) daca au contribuit ce s-a intamplat? toate mesele festive de la scoala si primarie se fac la un anumit restaurant asa ca de ce sa se supere ca a dat acum o mica parte din ceea ce a castigat si pe seama primariei..si de fiecare pot sa spun ceva...stiu cine a contribuit si cu ce suma...dar..peste toate spectacolul a facut cunoscuta Cajvana mai mult..copii aia minunati meritau sa danseze asa cum au facut-o peste tot si in fata parintilor lor..munca organizatorilor a fost titanica si nu pentru faima lor ci a localitatii...de ce sa aruncam peste asa o munca urme de vechi frustrari?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei