Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2014 - Anul XIX, nr. 160 (5669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă o şansă

“Picaţii” de la bacalaureat se pot înscrie, de astăzi, la sesiunea din toamnă a examenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de absolvenţi de liceu din judeţ primesc încă o şansă de a promova examenul de bacalaureat. Aceştia au dreptul să îşi încerce încă o dată norocul la sesiunea din toamnă a examenului maturităţii, sesiune ce va debuta la data de 18 august.

Înscrierile pentru această sesiune au loc în perioada 14-18 iulie.

La această examinare sunt aşteptaţi cei 1.826 de elevi care nu au promovat prima sesiune a bacalaureatului din acest an, cei care au absentat (338 la număr), candidaţi din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac şi absolvenţi ai promoţiei 2014 care nu s-au înscris la sesiunea din vară a testării.

Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celor din prima sesiune, condiţiile de susţinere a examenului fiind la fel de stricte.

Sesiunea august–septembrie 2014 a examenul de bac debutează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română pe data de 18 august.

Pe 19 şi 20 august, înscrişilor le vor fi evaluate competenţele într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 21 şi 22 aceştia vor fi examinaţi la competenţele digitale. Probele scrise vor fi susţinute în intervalul 25-29 august.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 1 septembrie. Absolvenţii de liceu care susţin bacalaureatul pentru a treia oară vor avea de achitat contravaloarea unei taxe de 230 de lei.

Reamintim că la sesiunea din vară a examenului din acest an, în judeţul Suceava, din cei 5.959 de elevi care s-au prezentat la examen, au promovat 3.784 (67,32%).

La nivelul judeţului, numărul mediilor pe tranşe este: pe segmentul 6 - 6,99 s-au înregistrat 1.049 de medii, pe segmentul 7 - 7,99 s-au înregistrat 1.015 medii, pe segmentul 8 - 8,99 sunt 1.060 de medii, iar pe segmentul 9 - 9,99 sunt 659 medii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Picaţii” de la bacalaureat se pot înscrie, de astăzi, la sesiunea din toamnă a examenului.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Picaţii” de la bacalaureat se pot înscrie, de astăzi, la sesiunea din toamnă a examenului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei