Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2014 - Anul XIX, nr. 160 (5669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Adeus, Brasilia 2014!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine să fie noua campioană mondială? Argentina? Germania? Dumneavoastră cunoaşteţi răspunsul, eu nu-l pot căuta decât în istorie, despre care se ştie că uneori are obiceiul să se repete. Cele două finale, din Mexic 1986 şi din Italia 1990, au tot fost invocate, combatantele împărţindu-şi victoriile. Mai puţin s-a vorbit despre întâlnirile eliminatorii de la ultimele două mondiale. Fiindcă argentinienii şi nemţii s-au întâlnit în sferturi atât în Germania 2006, cât şi în Africa de Sud 2010. De fiecare dată a trecut Germania. Cum aceste două ediţii le-am trăit împreună la această rubrică, am fost curios cum am văzut lucrurile atunci. Aşadar, mai întâi Germania-Argentina 1-1 la 90 şi 120 de minute, victorie a gazdelor la lovituri de departajare…

 

“Niciuna dintre cele două autorizate pretendente la titlul suprem nu a avut personalitatea de a-şi lua soarta în propriile mâini şi a forţa victoria în prelungiri. S-a navigat tacit către seriile de 11 metri, de care fotbaliştii sunt deseori atraşi fatidic precum somnambulii de streaşina casei. […] Înaintea ultimei secunde vedem două grupuri tensionate de oameni, cu braţele petrecute peste umeri, pentru ca apoi unii să exulte brusc şi insolent, deşi sunt învingători abia la un nivel infinitezimal. Sau poate tocmai de aceea!”

 

Şi, acum 4 ani, Germania-Argentina 4-0...

„La acest meci, am trăit un sentiment de milă faţă de Maradona. A fost o redimensionare prea drastică, nemeritată aş zice. Nu m-aş grăbi să-l blamez întru totul, până la urmă tot 4 a încasat şi Capello de la nemţi (Capello antrena Anglia, de care Germania trecuse cu 4-1 în optimi). Practic n-am văzut nimic din ce le pregătise nemţilor fiindcă meciul a început de la 0-1, la acea deviere cu capul a lui Muller care, atenţie, nu era pe spaţiul porţii! În schimb, s-a încăpăţânat să nu schimbe sistemul şi asta i-a fost fatal. Messi a jucat pe post de Xavi şi s-a irosit la distanţă prea mare de careu.”

 

Interesant, Klose a marcat în ambele ocazii, s-o fi făcut oare şi acum? Dacă da, prefer primul scenariu, dar în oglindă. Deşi naţionala Germaniei n-a pierdut încă la 11 metri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adeus, Brasilia 2014!.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adeus, Brasilia 2014!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei