Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2014 - Anul XIX, nr. 154 (5663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prin telefon

Eşec al unor escroci care încercau să înşele două familii din Vama prin metoda „accidentul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două familii din Vama au fost sunate la sfârşitul săptămânii trecute de indivizi care încercau să le înşele prin „metoda accidentul”, însă au reuşit să îşi dea seama că e o escrocherie şi au sesizat poliţia, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Acesta a arătat că mediatizarea zilnică a acestor cazuri şi a recomandărilor cu caracter preventiv cu privire la acest gen de înşelăciuni a dus la creşterea gradului de responsabilitate al cetăţenilor.

 

„Alo, nepotul dumneavoastră a comis un accident. Victima este dusă cu elicopterul la Bucureşti”

O femeie în vârstă de 79 de ani, din comuna Vama, a sesizat vineri poliţia din localitate cu privire la faptul că a fost victima unei tentativă de înşelăciune.

Bătrâna le-a spus poliţiştilor că joi după-amiază a fost sunată pe telefonul fix de la domiciliu de către un bărbat necunoscut care s-a recomandat a fi avocat şi i-a spus că nepotul ei a avut un accident auto, fără a preciza locul în care s-a produs presupusul eveniment rutier.

Aşa-zisul avocat i-a spus bătrânei că îi trebuie în maxim o oră şi jumătate suma de 6.000 de lei, pentru a-i salva nepotul de la închisoare.

Femeia i-a spus că nu aude bine şi i-a dat-o la telefon pe o nepoată de-a ei, care i-a explicat „avocatului” că nu au de unde scoate atâţia bani, moment în care bărbatul de la celălalt capăt al firului a mai redus din suma cerută.

„I-a spus că dacă nu-i dă măcar 3.000 de lei în primă fază nu o poate ajuta şi că victima accidentului produs de ruda lor este transportată cu elicopterul la un spital din Bucureşti şi trebuie operată de urgenţă, în caz contrar urmând ca în ziua următoare bărbatul să fie arestat”, a explicat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Escrocul i-a cerut nepoatei să lase telefonul deschis până trimite banii, pentru a se asigura astfel că aceasta nu va da alte telefoane să verifice informaţia cu accidentul.

Când i s-a spus că nu poate ieşi cu telefonul fix din casă, pretinsul avocat le-a cerut numărul de telefon mobil şi a revenit după câteva minute, sunând de pe un număr cu identitate ascunsă.

„A spus că sună de pe telefonul de serviciu şi numărul este strict confidenţial, după care au stabilit să vorbească mai târziu pentru a avea timp să găsească banii necesari”, mai arată purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

Între timp, bătrâna şi nepoata ei au sunat la rude şi au aflat că nu a fost nici un accident, iar când i-au spus acest lucru şi escrocului care a revenit la telefon, acesta a închis şi nu le-a mai contactat.

 

„Fiul dumneavoastră a lovit cu maşina o fetiţă”

Al doilea caz s-a petrecut tot la Vama, vineri dimineaţă.

În jurul orei 8.30, un localnic în vârstă de 67 de ani a fost sunat atât pe telefonul fix, cât şi pe cel mobil de un necunoscut care i-a spus că fiul său a comis un accident rutier la Câmpulung Moldovenesc, lovind cu maşina o fetiţă. Vocea necunoscută de telefon i-a precizat bărbatului din Vama că trebuie să depună la bancă, cât mai repede, 5.000 de lei, pentru ca familia fetiţei să nu depună plângere, urmând să le comunice contul în care trebuie depuşi banii.

„Persoana vătămată a întrebat dacă nu cumva este vorba despre o înşelăciune, la care escrocul a asigurat-o că situaţia este reală şi i-a atras atenţia să păstreze secretul, după care a închis telefonul şi nu a mai contactat-o. Ulterior, persoana vătămată a vorbit la telefon cu fiul său, aflând că acesta nu a avut nici un accident”, a arătat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eşec al unor escroci care încercau să înşele două familii din Vama prin metoda „accidentul”.
 Vizualizări articol: 2967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Eşec al unor escroci care încercau să înşele două familii din Vama prin metoda „accidentul”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei