Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2014 - Anul XIX, nr. 154 (5663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

62% dintre elevii suceveni au luat notă de trecere la examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

3.694 (62%) dintre elevii suceveni care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie au luat notă de trecere. De cealaltă parte, 2.265 dintre absolvenţi au rămas repetenţi la examenul de final de ciclu liceal.

Rezultatul plasează Suceava deasupra mediei naţionale, care, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Educaţiei, era de 59,18%.

Mediile au fost afişate pe portalul ministerului de resort în seara zilei de ieri, cu o zi mai devreme decât prevedea calendarul.

 

10 curat pentru o absolventă a Liceului “Ion Luca” Vatra Dornei

622 dintre bacalaureaţii din judeţ au medii peste 9, pe mulţi dintre aceştia despărţindu-i doar câteva sutimi pentru a obţine media perfectă. Denisa Ioana Iordache, absolventă a Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, a fost notată cu 10 la toate probele examenului maturităţii.

Totodată, 14 proaspăt absolvenţi din judeţ au medii mai mari de 9,90.

Cei mai mulţi dintre candidaţii care în puţin timp vor avea o diplomă de bac (1.057 de tineri) au medii cuprinse între 8 şi 8,99.

1.042 au medii aparţinând intervalului 7-7,99, iar 973 au medii între 6 şi 6,99.

În două licee din judeţ, candidaţii care au promovat bacalaureatul sunt „rara avis”. Atât la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, cât şi la Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Bucovina Câmpulung Moldovenesc, câte un singur absolvent dintre cei examinaţi a promovat examenul maturităţii. De menţionat că în 2013, la liceul din Marginea, nici unul dintre candidaţi nu a luat notă de trecere.

Astăzi, în intervalul 12.00-16.00, candidaţii nemulţumiţi de modul în care le-au fost evaluate lucrările pot depune contestaţii.

Recorectarea tezelor va avea loc în perioada 8-10 iulie, în centre regionale de contestații stabilite de Ministerul Educaţiei, iar afişarea rezultatelor finale se va face în ziua de 11 iulie.

 

Rezultat similar celui din 2013

Rezultatul din acest an este similar celui din 2013, când aproape 65 % dintre candidaţii din judeţ au putut răsufla uşuraţi după afişarea notelor. În 2013, rezultatul de la bacalaureat plasa Suceava pe poziţia a patra într-un clasament al judeţelor cu cea mai mare promovabilitate la bac.

În anii 2008, 2009, 2010 şi 2011, Suceava figura în topul clasamentelor judeţelor cu cele mai bune rezultate obţinute la examenul de bacalaureat, cu valori ce depăşeau 90%. În 2012, odată cu aplicarea ordinului ministerial care prevedea dotarea tuturor centrelor de examinare cu camere de supraveghere, promovabilitatea la Suceava s-a „prăbuşit” până la 47%. Astfel, mulţi dintre candidaţi fie nu au reuşit să obţină minim nota 5 la o disciplină din examen, fie, deşi au promovat toate probele, nu au avut minim media 6 pentru a promova testarea. În 2013, promovabilitatea la bac creştea cu aproape 20 de procente faţă de 2012, situându-se la aproape 65%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 62% dintre elevii suceveni au luat notă de trecere la examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
62% dintre elevii suceveni au luat notă de trecere la examenul de bacalaureat4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei