Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2014 - Anul XIX, nr. 154 (5663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opriţi pe DN 17

Doi suceveni, cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce-au luat „la ocazie” o familie din Pakistan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi din municipiul Suceava s-au ales cu dosar penal după ce în maşina cu care se deplasau pe DN 17 poliţiştii au găsit un cuplu de pakistanezi, soţ şi soţie, care intraseră ilegal în România.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, vineri, în jurul orei 11.00, o patrulă de poliţie rutieră de la Vatra Dornei a oprit pe strada Argestru din localitate un autoturism VW Transporter. La volan se afla un anume Eugen Dancu, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Suceava, iar în dreapta acestuia un bărbat în vârstă de 47 de ani, tot din Suceava, Gheorghe Ţurcă.

În aceleaşi autoturism, poliţiştii au observat încă două persoane, bărbat şi femeie, cu fizionomie specifica țărilor de origine asiatică.

Când le-au cerut actele, cei doi cetăţeni străini au ridicat din umeri, susţinând că nu au nici un document asupra lor, motiv pentru care poliţiştii le-au cerut celor patru persoane din VW Transporter să-i însoţească la sediul Poliţiei Vatra Dornei.

Aici, oamenii legii i-au dus pe suceveni într-o cameră, iar pe cei doi străină într-un alt birou, pentru a fi audiaţi separat.

 

Au intrat ascunşi într-o maşină, din Bulgaria, şi voiau să ajungă în Austria

Străinii au declarat în engleză că se numesc Salui Bahoor şi Fazula Bahoor, au ambii 25 de ani şi sunt soţ şi soţie, fiind de loc din Pakistan. Cei doi au povestit că au intrat în România în urmă cu aproximativ o săptămână, ascunşi într-un autoturism din Bulgaria. De aici, au mers la Bucureşti, apoi în municipiul Rădăuţi, unde s-au întâlnit cu cei doi suceveni, care, au declarat pakistanezii, urmau să-i ducă în Austria.

De asemenea, se mai arată în comunicatul poliţiei, străinii au declarat că în noaptea de joi spre vineri au fost găzduiţi de cei doi suceveni.

 

Sucevenii: „I-am luat la ocazie, au spus că sunt turişti”

La rândul lor, cei doi suceveni au declarat că vineri dimineaţa i-au luat la ocazie pe cei doi cetăţeni străini, de pe raza municipiului Suceava, după ce pakistanezii le-ar fi spus că sunt turişti şi vor să meargă în Ungaria. Sucevenii au mai spus că nu au verificat dacă au acte de identitate asupra lor.

Varianta celor doi suspecţi din municipiul Suceava nu a fost crezută de poliţişti, sens în care, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu, atât cei doi soţi din Pakistan, cât şi cei doi suceveni s-au ales cu dosar penal.

„În cauză poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cele două persoane din Pakistan. De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că cei doi suceveni au asigurat adăpostirea și transportul cetăţenilor pakistanezi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, sens în care poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți”, a explicat subcomisarul Epureanu, precizând că ancheta în acest caz va fi preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cei doi suceveni sunt cercetaţi în stare de libertate, iar soţii Bahoor din Pakistan au cerut azil în România, pentru motivul că există risc asupra vieții lor în țara de origine, fiind cazaţi la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni, cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce-au luat „la ocazie” o familie din Pakistan.
 Vizualizări articol: 2363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Doi suceveni, cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce-au luat „la ocazie” o familie din Pakistan2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei