Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2014 - Anul XIX, nr. 154 (5663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Spitalul din Humor a dat în funcţiune ambulatoriul integrat de specialitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un ambulatoriu de specialitate integrat a fost înfiinţat în Spitalul Orăşenesc Gura Humorului. Ambulatoriul a devenit funcţional de la 1 iulie, iar odată cu deschiderea lui managerul Cornel Vieru speră să crească adresabilitatea şi să redreseze economic unitatea. Ambulatoriul funcţionează la etajul I al clădirii, în şase încăperi care au aparţinut serviciului administrativ (mutat acum în spaţiile fostului compartiment de Medicina Muncii), şi cuprinde cinci cabinete: Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice - dr. Adriana Mihalache, Obstetrică-Ginecologie - dr. Liliana Gemanariu, ORL - dr. Lucreţia Niga, Gastroenterologie - dr. Eleonora Lefter şi Chirurgie Generală - dr. Doru Mălăncrăveanu.

Potrivit managerului Cornel Vieru, ambulatoriul este deschis timp de şapte ore pe zi, în intervalul 08.00-15.00, iar pacienţii se pot adresa cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau direct, în funcţie de afecţiunea de care suferă. Consultaţiile oferite de specialiştii care lucrează aici nu sunt taxate, serviciile acordate bolnavilor urmând a fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Tichete de masă pentru salariaţi, din veniturile aduse de ambulatoriu

De menţionat că Spitalul Orăşenesc Gura Humorului a fost inclus în programul naţional de diabet zaharat, prin înfiinţarea în cadrul secţiei Interne a unui compartiment de specialitate cu patru paturi. Totodată, a fost înfiinţat compartimentul ORL, cu un număr de trei paturi, şi au fost contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava servicii medicale paraclinice, respectiv ecografie obstetrică-ginecologie, efectuate de dr. Liliana Gemanariu.

Managerul Cornel Vieru speră că noile specialităţi, care completează oferta de servicii medicale a spitalului humorean, vor atrage pacienţii şi vor aduce mai mulţi bani la buget. 

El a subliniat că ambulatoriul nu ar fi fost înfiinţat fără sprijinul primăriei din localitate, care a investit 200.000 de lei în amenajarea spaţiului, în mobilier şi aparatură. „Sperăm ca din veniturile aduse de ambulatoriu să le putem oferi din nou salariaţilor tichete de masă. Ei nu mai primesc aceste tichete din 2009, din lipsă de fonduri”, a spus Cornel Vieru.

Spitalul Orăşenesc Gura Humorului are 128 de angajaţi şi deserveşte o populaţie de circa 65.000 de locuitori, dintre care 22.500 din mediul urban (oraşele Gura Humorului şi Frasin) şi 43.000 din mediul rural (comunele Berchişeşti, Botoşana, Cacica, Capu Câmpului, Comăneşti, Drăgoieşti, Mănăstirea Humorului, Ostra, Păltinoasa, Pârteştii de Jos, Stulpicani, Valea Moldovei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul din Humor a dat în funcţiune ambulatoriul integrat de specialitate.
 Vizualizări articol: 3222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Spitalul din Humor a dat în funcţiune ambulatoriul integrat de specialitate3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei