Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2014 - Anul XIX, nr. 135 (5644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Undă verde

Vasilică Puşcaşu îşi poate executa în România condamnarea pentru jafurile din Austria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasilică Puşcaşu, suceveanul condamnat în Austria la 12 ani de puşcărie pentru două jafuri cu mână armată, îşi poate executa pedeapsa într-o închisoare din România. Această decizie a fost luată ieri de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava, care au admis cererea venită din partea Ministerului Federal al Justiţiei din Austria şi la care Vasilică Puşcaşu a achiesat.

Practic, admiterea acestei cereri a fost doar o formalitate, dar cele câteva săptămâni care au trecut din momentul înregistrării cererii şi până la decizia de ieri au fost necesare pentru ca pe masa judecătorilor să ajungă toate documentele solicitate.

Mai trebuie spus că soluţia de ieri nu este definitivă şi mai poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, de vreme ce toate părţile implicate în dosar au fost de acord cu cererea de transfer a lui Vasilică Puşcaşu din închisorile austriece în cele din România.

Potrivit unor surse judiciare, Vasilică Puşcaşu are şanse să i se reducă şi condamnarea de 12 ani, întrucât, potrivit Noului Cod Penal din România, pedeapsa pentru infracţiunea de tâlhărie calificată este încadrată între 3 şi 10 ani de închisoare. În aceste condiţii, cel puţin doi ani de pedeapsă ar putea fi tăiaţi din condamnarea de 12 ani stabilită de autorităţile din Austria.

 

Cele două jafuri armate din Austria datează din anul 2005

Potrivit datelor din mandatul european de arestare, Vasilică Puşcaşu a fost acuzat că a comis două jafuri cu mână armată, fapte în urma cărora a furat aproape 335.000 de euro.

„În noaptea de 1 aprilie 2005, în Klagenfurt, acţionând în complicitate cu o altă persoană, în mod conştient şi intenţionat, prin constrângerea unor persoane şi punerea în pericol real a integrităţii corporale sau a vieţii acestora, cu intenţia ca prin însuşirea acestora să se îmbogăţească pe cale nejustă, a pătruns prin efracţie în filiala locală a instituţiei Sparkasse şi a aşteptat până la sosirea angajaţilor, obligându-i sub ameninţarea unui pistol la deschiderea seifului şi predarea unei sume în valoare de aproximativ 70.000 de euro”, este descrierea primei fapte.

Al doilea eveniment s-a petrecut câteva zile mai târziu, iar autorităţile austriece l-au prezentat succint: „Este suspect de a fi obţinut în noaptea de 7 aprilie 2005, în Leobersdorf, acţionând în comun cu o altă persoană, în mod conștient şi intenționat, bunuri mobile străine prin constrângerea unor persoane şi punerea în pericol real a integrităţii corporale sau a vieții, cu intenția ca prin însușirea acestora să se îmbogăţească pe cale nejustă pe sine sau pe o terţă persoană, prin faptul că a pătruns forţat în filiala instituţiei Sparkasse Leobersdorf, că a aşteptat acolo sosirea angajaţilor şi i-a constrâns apoi pe aceştia, sub ameninţarea cu un pistol, să deschidă seiful şi să-i predea suma de 262.105 euro în numerar”.

Atât pe timpul urmăririi penale derulate de procurorii din Wiener Neustadt, cât şi în timpul procesului, Vasilică Puşcaşu nu a recunoscut implicarea sa în jafurile pentru care este acuzat. El s-a bazat pe faptul că în ambele fapte, comise în urmă cu nouă ani, purta cagulă şi nu a putut fi recunoscut.

Proba principală care l-a înfundat pe sucevean este cea a ADN-ului, probă ridicată de pe o cagulă abandonată după cel de-al doilea jaf armat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasilică Puşcaşu îşi poate executa în România condamnarea pentru jafurile din Austria.
 Vizualizări articol: 3435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Vasilică Puşcaşu îşi poate executa în România condamnarea pentru jafurile din Austria2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tipic romanesc trimis de
(14 iun 2014, 11:31:07
Caz tipic romanesc! Instantele din afara ne arata cum trebuie pedepsiti infractorii, instantele romanesti ne arata cum pot scapa infractorii de pedeapsa. Nu m-ar mira sa scrie si o carte acest personaj si sa fie eliberat foarte curind.
2.   Infractori, asfaltatori... trimis de
(15 iun 2014, 00:39:44
Nu este asta cel a carui firma a asfaltat Calea Unirii si a turnat asfalt pana si pe gurile de canalizare?
Cum oare a reusit firma acestuia sa castige licitatia, ma intreb?
3.   Prelipca auction trimis de
(15 iun 2014, 12:23:52
D-l Prelipca, adica Lungu ( zis si " belciugatul" ) stie exact cu s-a cistigat licitatia. Iti poate da el lamuriri lamuritoarelaughing))).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei