Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2014 - Anul XIX, nr. 135 (5644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Sancțiuni între 5.000 şi 10.000 de lei pentru medicii care nu le administrează copiilor vaccinurile obligatorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii cărora din diverse motive nu li s-au administrat vaccinurile obligatorii vor fi imunizaţi în cadrul unei campanii speciale, iar medicii de familie care nu se vor implica în recuperarea copiilor restanţieri vor fi sancţionaţi cu amenzi între 5.000 şi 10.000 lei. Aşa a hotărât conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a anunţat că în primul rând vor fi imunizaţi copiii care nu au toate dozele de vaccin antipoliomielită, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat răspândirea pe glob a virusului poliomielitic sălbatic ca fiind urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională.

În acest context, medicii de familie au obligaţia de a verifica antecedentele vaccinale pentru recuperarea la vaccinarea de rutină (conform schemei naţionale) a copiilor care la data de 31 mai aveau vârsta între 13 şi 23 de luni şi care nu sunt vaccinaţi conform calendarului. Aceşti copii vor fi imunizaţi cu vaccinuri combinate care cuprind şi vaccinul antipoliomielită. Pe de altă parte, medicii de familie vor trebui să facă o estimare a numărului de copii nevaccinaţi sau incomplet vaccinaţi, inclusiv copiii din comunităţile la risc, cu vârste între 2 şi 6 ani (născuţi de la 1 ianuarie 2008 până la 31 mai 2012), având în vedere că până în 15 decembrie anul acesta se desfăşoară o campanie “CATCH-UP”, de recuperare a restanţierilor la vaccinul antipoliomielită (o vaccinare selectivă al cărei scop este completarea numărului de doze/vaccinuri conform vârstei).

Potrivit responsabililor DSP, intervalul minim dintre două doze succesive de vaccin antipoliomielită este de 28 de zile. Serul se poate administra odată cu oricare alt vaccin din schema naţională de imunizare, în situaţia în care există şi alte restanţe care pot fi recuperate cu această ocazie.

În contextul răspândirii pe glob a poliomielitei,  conducerea DSP recomandă persoanelor care călătoresc în ţările mai afectate, Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria, să se vaccineze împotriva bolii, chiar dacă este vorba de o călătorie pe termen scurt sau lung,  în scop turistic, de afaceri, muncă, misiuni militare. Imunizarea se va face în cadrul cabinetelor de vaccinare internaţională şi va consta în injectarea unei doze de vaccin cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau pentru cazuri de urgenţă în ajunul plecării. Şi asta, doar  în cazul în care persoana nu poate face dovada că a primit o doză de vaccin antipoliomielită în ultimele 12 luni. Pentru persoanele din ţările menţionate şi care intră pe teritoriul României cu statut de refugiat sau azilat se recomandă vaccinarea antipoliomielită în cazul în care serul nu li s-a administrat când au părăsit ţara de origine sau altă ţară de tranzit. Pentru adulţi se va inocula o doză de vaccin antipoliomielită, în timp ce copiii vor fi imunizaţi conform vârstei lor. Eventualele reacţii adverse mai grave de după vaccinare vor fi raportate de către medicii de familie la DSP. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancțiuni între 5.000 şi 10.000 de lei pentru medicii care nu le administrează copiilor vaccinurile obligatorii.
 Vizualizări articol: 1951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancțiuni între 5.000 şi 10.000 de lei pentru medicii care nu le administrează copiilor vaccinurile obligatorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un om trimis de
(14 iun 2014, 12:23:50
Domnule am fost 3 ani a fost medic da familie in suceava,in localitatea Crucea,la scoli nu a fost lasat medicul din crucea din cauza unor cadre didactice,sa faca vaccinuri la clasa A III a si nu stiu la care,sa va spun cazul 1,anul 2012,datorita desi medicul nu are nimic cu IMR cu CNU Crucea,dar a fost reclamat de dna Panaite Mihaiela si de cativa parintii de la Scoala Generala clasele 1-8,din localitatea Crucea,barbatul dansei lucreaza la D.S Crucea,la CNU CRUCEA,sa ma exprim mai exact,acest Panaite Liviu impreuna cu sotia sa nu incapea de doctoru din xaCrucea,domnul doctor Matei,ii dau si numea,reclamatia a fost facuta exact la DSP Crucea,a venit actualul director Ludovic Abitei,prin care dl doctor la cunoscut,a venit si au facut dansii vaccinul la clasele respective,impreuna cu 2 asistente de la SANEPID Vatra-Dornei,domnule asa ceva nu sa mai intalnit,de aia nu stat niciun medic aici la crucea,la crucea nu sau mai facut vaccinuri demult domnule,nici dna doctor Nadolu na mai vrut sa vina sa suplineze comuna.Normal si corect ca dl doctor trebuia sa faca vaccinuri.
2.   Un om trimis de
(14 iun 2014, 12:24:59
Bine face DSP-ul ca le da amenzi celor care nu vaccineaza copii
3.   Vine vacanta mare trimis de
(14 iun 2014, 18:47:18
Mai neamihai, la cum scrii, se pare ca e mare lipsa de invatatori acolo la Crucea, bre!
4.   Vine vacanta mare trimis de IDILIS36 trimis de
(14 iun 2014, 22:54:57
Desteptaciune pe tine nu te vezi ?comentariile tale privind gramatica limbii romane sa ti le bagi în f u n d decretelule / Mai neamihai/ , p.s esti un dobitoc arogant ce emană multă prostie dar trăieste cu impresia omului cult că le știe pe toate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei