Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2014 - Anul XIX, nr. 135 (5644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Peste 2.300 de kilograme de lapte praf vor fi achiziţionate de DSP pentru bebeluşii din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu mai are în depozit nici o cutie de lapte praf gratuit pentru sugari, în timp ce o parte dintre primăriile din judeţ au epuizat stocurile. Directorul executiv adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu, a informat ieri că au fost făcute demersuri în vederea achiziţionării de noi cantităţi de lapte praf, astfel încât din iulie stocurile să fie refăcute. Responsabilul DSP a explicat cădintr-o suplimentare de fonduri de 76.000 de lei au fost contractate 2.312,80 kilograme lapte praf, respectiv 5.782 de cutii a câte 400 de grame fiecare. Jumătate din cantitatea cumpărată va fi livrată în cursul lunii viitoare, iar cealaltă jumătate în august-septembrie.

Întreaga cantitate ar ajunge până la sfârşitul anului pentru aproximativ 600 de sugari.

„Ţinând cont de faptul că această suplimentare de 76.000 de lei este în contul trimestrului III, sperăm la încă o alocare bugetară spre sfârşitul anului”, a adăugat dr. Cătălina Zorescu.

În iulie, după livrarea primei tranşe, reprezentanţii primăriilor din judeţ sunt aşteptaţi la sediul DSP Suceava pentru a ridica întreaga cantitate ce le-a fost repartizată. Mamele vor primi pentru fiecare sugar între şapte şi nouă cutii de lapte praf, în funcţie de recomandarea medicului de familie.

Conform legii, laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în anumite criterii. De asemenea, au dreptul la gratuitate copiii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare din cauza absenţei laptelui matern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.300 de kilograme de lapte praf vor fi achiziţionate de DSP pentru bebeluşii din judeţ.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.300 de kilograme de lapte praf vor fi achiziţionate de DSP pentru bebeluşii din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei