Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2014 - Anul XIX, nr. 135 (5644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


... Dar locul 2!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o lungă şi grea suferinţă (de 4 ani) iată-ne din nou la început de Campionat Mondial. Din nefericire, începutul, cel puţin pentru mine, a coincis şi cu sfârşitul, deoarece mi-a fost clar încă de la penaltiul făcut cadou Braziliei că lupta se dă doar pentru locul 2. Că Brazilia poate, dar mai ales trebuie, să câştige dintr-un milion de motive, altele decât cele strict sportive: că ţara e în stare de război, că para-ndărătu' a ajuns cu siguranţă şi la capii FIFA, că peste doi ani tot acolo se organizează şi Olimpiada, iar triumful Braziliei la World Cup ar tranchiliza o bună parte a populaţiei, creându-se astfel cadrul propice pentru noile deturnări de fonduri prilejuite de Jocurile Olimpice. Cred că nu se îndoieşte nimeni de faptul că pentru a putea tâlhări sume de ordinul miliardelor de dolari e nevoie în primul rând de linişte-n populaţie. Trecând la derularea evenimentelor în sine, trebuie să spunem şi că festivitatea de deschidere a fost penibilă, totul arătând a improvizaţie, ba şi marcată de grave deficienţe tehnice (faptul că nici microfoanele nu mergeau e de la sine înţeles, că doar şi de-aici se pot ciupi nişte 'j'de mii de coco), ca să nu mai vorbim de imnul jenant. Cât despre vocile doamnelor, probabil s-a mizat pe faptul că, fiind vorba totuşi de fotbal, importanţi sunt doar cracii. Fotbal? Da, la croaţi. Nu-mi fac însă griji pentru Brazilia, care se ştie că demarează mai greu. Neîndoielnic, va face şi spectacol, mai încolo, mai ales că după pomenile din meciul de debut jucătorii pot privi cu maximă relaxare următoarele partide. Ca s-o zic şi pe a dreaptă: pentru aşa „contact”, nici la baschet nu s-ar fi acordat fault! Iar ca premeditarea şi complicităţile să fie limpezi pentru toată lumea, mai cred şi că FIFA a desemnat un japonez, tocmai pentru ca noi, miliarde de fraieri, să punem botu' şi să zicem „Eh, e japonez, nu ştie, săracu'!”. Eu zic că dimpotrivă: ştia exact, iar sărac poate că a fost până alaltăieri!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ... Dar locul 2!?.
 Vizualizări articol: 1642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
... Dar locul 2!?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei