Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Se declară nevinovat

Vasile Lavric: „Rog presa să nu-mi mai spună mâncătorul de femei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După aproape două luni petrecute în arestul Poliţiei Bucureşti, rădăuţeanul Vasile Lavric a revenit la Suceava. A fost adus cu duba Poliţiei la Tribunalul Suceava, unde în cursul zilei de ieri magistraţii au verificat măsura legalităţii menţinerii stării de arest preventiv, o etapă obligatorie pentru orice inculpat trimis în judecată într-o formă privativă de libertate. După analizarea cererii, judecătorii de la Tribunalul Suceava au menţinut starea de arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Vasile Lavric, în vârstă de 56 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru tentativă de omor, o faptă petrecută acum 14 ani şi care o viza pe Nicoleta Lavric, soţia de atunci a rădăuţeanului.

Bărbatul s-a declarat nevinovat pentru acuzaţiile aduse de procurori. „Sunt nevinovat şi voi demonstra asta. E făcătura soacrei mele, care de ani de zile îmi vrea numai răul. Ea a ascuns fetele şi ştie unde sunt. Am s-o dau în judecată pentru asta şi va plăti”, a declarat Vasile Lavric la intrarea în sediul Palatului de Justiţie.

Cât priveşte infracţiunea din noiembrie 2000, pentru care se află în arest preventiv din data de 16 aprilie 2014, bărbatul are propria versiune: „Nu am omorât-o eu. A căzut peste mine, cu capul de sobă, nicidecum că i-am dat cu ciocanul. La 14 ani să reclame, e imposibil”.

Vasile Lavric nu-şi explică cum s-a ajuns să fie numit „mâncătorul de femei” şi pentru că nu se consideră vinovat a transmis presei un mesaj: „Rog presa să nu-mi mai spună mâncătorul de femei, pentru că nu am mâncat pe nimeni. Eu sunt un om bun, am întreţinut copii şi o fac şi acum, nu am făcut rău şi nici o tentativă de omor”.

 

Cum descriu procurorii fapta din noiembrie 2000

Vasile Lavric a fost arestat preventiv pe data de 16 aprilie a.c.  pentru acuzaţia de tentativă de omor, victimă fiind una dintre surorile dispărute, nimeni alta decât fosta soţie a suspectului, Nicoleta Lavric (fostă Iordache). Femeia avea 31 de ani când a dispărut fără urmă, în aprilie 2005, iar anchetatorii susţin că, în 2000, aceasta a fost lovită cu un ciocan în cap de către soţul ei din acea vreme, Vasile Lavric.    

Incidentul s-ar fi petrecut în dimineaţa zilei de 2 noiembrie 2000, în casa în care locuiau cei doi soţi. „Inculpatul Lavric Vasile i-a aplicat cu un ciocan, în mod repetat, lovituri la nivelul capului soţiei sale, care s-a apărat prin poziţionarea mâinii stângi pe traiectoria loviturilor, fiind însă internată în cursul aceleiaşi zile la Spitalul Municipal Rădăuţi, cu diagnosticul <traumatism cranio-cerebral acut deschis, plăgi sângerânde temporo-parietale, cefalee, dureri la nivelul mâinii stângi, traumatism la nivelul mâinii stângi>”, se arată în actul prin care s-a cerut arestarea preventivă a rădăuţeanului.

Pe pat de spital, Nicoleta Lavric ar fi declarat că a fost lovită de soţul ei.

De altfel, şi în cererea de divorţ pe care a înaintat-o la instanţă pe data de 4 aprilie 2005, cu patru zile înainte de dispariţia sa, femeia a amintit de acel episod petrecut în noiembrie 2000: „Mi-a dat cu ciocanul în cap lovindu-mă grav, dar la insistențele lui nu am depus plângere...”.

 

Legiştii: viaţa victimei nu a fost pusă în pericol. Procurorii: e tentativă de omor

Deşi în urma agresiunii de la sfârşitul lui 2000, Nicoleta Lavric a suferit leziuni pentru care, potrivit documentelor medicale din acea vreme, a necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale, iar legiştii au stabilit atunci că nu a fost pusă în primejdie viaţa victimei, anchetatorii de la Bucureşti au considerat că Lavric poate fi pus sub acuzare pentru tentativă de omor şi explică de ce au ajuns la această concluzie, făcând referire la o decizie mai veche a Curţii Supreme, într-o cauză similară: „numărul zilelor de îngrijiri medicale şi împrejurarea că leziunile nu au pus în pericol viaţa victimei au mai puţină semnificaţie în stabilirea intenţiei indirecte de a ucide. În asemenea cazuri sunt relevante pentru încadrarea juridică împrejurările concrete în care a fost săvârşită fapta, instrumentul utilizat, intensitatea loviturii şi zona anatomică vizată” (decizia penală nr. 1135 din 25 aprilie 1992 a Curţii Supreme de Justiţie).

 

Dosarul actual, distinct de cel al dispariţiilor surorilor Iordache

Acest dosar în care Vasile Lavric a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor este disjuns din cel în care se fac cercetări privind dispariţia surorilor Iordache. Şi în acesta se vorbeşte tot despre presupuse crime comise în aprilie, respectiv iunie 2005 asupra Nicoletei Lavric şi Ramonei Iordache. Aceasta din urmă avea 18 ani la data dispariţiei şi a lăsat în urmă un copil, făcut cu acelaşi Vasile Lavric, în urma unei relaţii extraconjugale pe care acesta ar fi avut-o în timp ce era căsătorit cu Nicoleta.

Nu se pomenește nicăieri însă de cea de-a treia tânără dispărută, Iuliana Iordache, care nu a mai fost văzută tocmai din 1995, când fata avea vârsta de 16 ani.

În luna aprilie, anchetatorii au săpat în mai multe zone din curtea atelierului lui Vasile Lavric, de unde au scos mai multe fragmente osoase, dar în final s-a dovedit că acestea aparţin unor animale şi nu femeilor dispărute, aşa cum sperau procurorii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Lavric: „Rog presa să nu-mi mai spună mâncătorul de femei”.
 Vizualizări articol: 7017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vasile Lavric: „Rog presa să nu-mi mai spună mâncătorul de femei”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani cheltuiti trimis de
(13 iun 2014, 13:24:45
Eu nu inteleg daca nu exista nici o dovada cu privire la crime de ce continua sa maltrateze acest om,fara probe nu faci nimic sau el nu cunoaste drepturile sale
2.   Comentariu trimis de
(13 iun 2014, 14:03:19
cred ca esti batut in cap, tu nu intelegi ca nu e tinut in arest pentru crime ci pentru tentativa de omor.. cu toate ca o sa vina si cu probe in cea ce priveste crimele.. sunt de acord cu vasile lavric, si anume sa nu-i mai zica mancatorul de femei si sa-i zica criminalul de femei.
3.   Este greu de inteles ! trimis de
(13 iun 2014, 14:46:29
Nu stiu daca sta in picioare acuzatia de tentativa de omor ,daca medici au declarat ca viata nu a fost pusa in pericol . Apoi sa ne gandim ca dupa 14 ani sa fi acuzat ca ai vrut sa omori nevasta este greu de acceptat. In al treilea rand ,cine a facut plangere ,daca se spune ca cele trei femei sunt disparute. Si de ce abia acum dupa atatia ani , sunt multe intrebari care ar trebui sa capete raspuns autorizat nu presupuneri ale unor neavizati.
4.   Comentariu trimis de
(13 iun 2014, 15:50:30
Si totusi de ce nu se respecta legea ? ca e criminal sau nu ...n aveti probe..nu respectati legea dom nilor procurori ! Nu ati respectat o nici acum 14 ani, cand nu ati luat in considerare dosarul respectiv, nici acum cand il redeschideti..aveti un certif medico legal...pe ce anume va bazati? nici o proba...ce e asta?
4.1  RE: Comentariu trimis de
(13 iun 2014, 15:57:08
Mai, tampiti redactorii astia...nu pricep bine ca nici n am rabdare sa deslusesc sloavele idioate ale boilor de redactori..mai prosti ca voi numa m e l it ii a poate fi in dosarele instrumentate...cine mama voastra a facut plangerea? Nicoleta? Acum sau acu 14 ani ca nu inteleg...ptr ce tii in arest preventiv 3 luni un om ? e corect? o plangere de acu 14 ani?
care ce spune? a reinnoit o moarta sau cine? tara de idioti...! sau asteapta ca asta plictisit sa recunoasca si iaca proba...
4.2  RE: Comentariu trimis de
(13 iun 2014, 16:48:11
la tentativa de omor nu trebuie sa depuie cineva plangere si se poate sesiza politia parchetul etc. nu pot sa cred ca luati apararea unui criminal, maine poate fii victime surorile, mamele voastre etc.
5.   Limba noastra trimis de
(14 iun 2014, 09:34:26
Si zi asa mai "eucetateanul"... nu trebuie sa " depuie" cineva plingere? . Insa, " in cea ce " te priveste, noi trebuie sa depunem plingere pentru uciderea limbii romane.
5.1  RE: Limba noastra trimis de
(14 iun 2014, 10:18:41
dute si depune plangere inpotriva lu mata si alu tactu ca a facut un prost si un frustrat ca tine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei