Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Final de pregătiri pentru Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Rădăuţi a început numărătoarea inversă în ceea ce priveşte pregătirile pentru ediţia a XXIII-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Arcanul”, manifestare despre care se poate spune că intrat în tradiţia locală. Festivalul va debuta pe 4 iulie, în cadrul acţiunilor culturale dedicate Zilelor Municipiului Rădăuţi, şi va reuni o serie de spectacole în primul weekend din luna iulie. Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat că „ediţia din acest an se doreşte una deosebită, pentru că festivalul a ajuns la aproape 25 de ani de existenţă. Pe scena amplasată în Piaţa Centrală vor evolua artişti din străinătate, ansambluri reprezentative pentru ţările de origine, dar şi ansambluri de valoare din ţara noastră. Sunt sigur că spectacolele vor fi de o înaltă calitate artistică şi că rădăuţenii vor aprecia evoluţiile oaspeţilor festivalului şi ale ansamblurilor din zonă. Administraţia locală s-a străduit ca manifestările prilejuite de Zilele Municipiului şi Festivalul <Arcanul>să aducă puţină bucurie în sufletul celor care muncesc şi trăiesc în municipiul Rădăuţi”. Manifestarea, care îşi are începuturile în vara anului 1992, la iniţiativa fostului director al Casei de Cultură, profesorul Mircea Băncescu, reuneşte anul acesta ambasadori ai folclorului autentic dinGrecia, Turcia, Georgia, Ucraina şi Serbia, ansambluri din Cluj şi Craiova, cărora li se vor alătura formaţii din zona noastră.

 

Ovidiu Foca: „Vom păstra standardul cu care i-am obişnuit pe spectatori vizavi de calitatea şi originalitatea spectacolelor”

Directorul Festivalului „Arcanul”, Ovidiu Foca, spune că în această perioadă se fac ultimele retuşuri organizatorice pentru manifestarea care va reuni, ca la fiecare ediţie, câteva sute de artişti. „Mai aşteptăm câteva confirmări de la unele formaţii, dar pot să afirm deja că şi anul acesta va fi o participare de excepţie la <Arcanul>. La această dată mai sunt de finalizat câteva amănunte pentru buna desfăşurare a festivalului, dar vreau să-i asigur pe rădăuţeni şi pe toţi cei care vor veni la spectacolele noastre că vom păstra standardul cu care i-am obişnuit pe spectatori vizavi de calitatea şi originalitatea evoluţiilor de pe scenă. Prin efortul executivului local, al Consiliului Local şi altuturor celor ce suntem implicaţi în organizare, pot să vă asigur că şi ediţia a XXIII-a va fi cel puţin la fel de reuşită comparativ cu cele anterioare”, a declarat Ovidiu Foca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Final de pregătiri pentru Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul”.
 Vizualizări articol: 3143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Final de pregătiri pentru Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei