Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Propunerea unui redus de la PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spuneam acum un timp despre politicieni că adună scursura societăţii noastre. Se vede în toate acţiunile lor, începând cu modul în care îi protejează pe parlamentarii infractori, interzicând Justiţiei să se apropie de aceştia. Faptul că alegătorii nu mai merg la urne e o reacţie la nesimţirea lor fără graniţe. Oamenii nu mai votează, devenind nişte atei politici. I-au încercat şi pe unii, şi pe alţii. S-au lămurit cu toţi.

În loc să caute să înţeleagă cauzele acestei indiferenţe, o creatură parlamentară doreşte să introducă obligativitatea votului. Să-i aducă pe alegători cu forţa, sub ameninţarea pedepselor. Creatura parlamentară cu ideea arcanului de prins votanţi este de la PSD, fiindcă momentan acolo sunt cei mai mulţi reduşi la tărtăcuţă din politică. Dar ar fi putut la fel de bine să fie de la oricare alt partid, pentru că toate formaţiunile sunt, în linii mari, o apă şi-un pământ.

A nu merge la vot e tot ca un fel de vot, e tot un mod democratic de a-ţi manifesta opinia. Într-un bordel plin cu femei strâmbe şi urâte, nu e de mirare că bărbaţii nu au erecţie. Nu-i vina alegătorului că nu are pe cine alege. Vina este doar a celor care vin cu oferta. Dar, desigur, nu-i poţi explica asemenea subtilităţi unui tâmpit.

Eu n-o să merg la vot, indiferent care vor fi consecinţele legale, în caz că vor fi. Dacă or să mă amendeze, n-o să plătesc amenda. Dacă or să mă aresteze, o să iau calea codrului şi de acolo voi răpi fiice de pesedişti şi de udemerişti şi le voi ţine în păstrare, până când legea va fi abrogată.

Mă gândesc însă cât de puţin la minte este PSD-ul care lansează ideea aceasta. Dacă va fi obligatoriu să votezi, vor ieşi la urne exact ăia care îi detestă mai tare şi mai tare pe pesedişti. Fiindcă ăia sunt nehotărâţii de profesie.

Aşa că tocmai de aici s-ar putea trage căderea acestui sinistru partid, fătat de inspiraţia KGB-istă a lui Ion Iliescu. 

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunerea unui redus de la PSD.
 Vizualizări articol: 4990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Propunerea unui redus de la PSD4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei