Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Interlopul Dan Popovici, săltat de la volan şi trimis doi ani după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Dumitru Bîrtoiu, alias „Dan Popovici”, a fost săltat ieri după-amiază de la volanul maşinii pe care o conducea, în apropierea unei benzinării din comuna Şcheia, la puţin timp după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a condamnat definitiv şi irevocabil la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar de trafic de migranţi care vizează fapte comise în 2005. Dan Popovici era în trafic, la volanul unei maşini, şi a fost oprit de două autospeciale de la Serviciul de Acţiuni Speciale, în care se aflau zece luptători de intervenţie rapidă. Mobilizarea poliţiei a fost una pe măsura condamnatului, acţiunea de prindere a acestuia fiind considerată de risc ridicat Din informaţiile pe care le avem poliţiştii îl monitorizau de câteva zile pe interlop, pentru a se asigura că acesta nu va încerca să fugă.

Dan Popovici a fost condamnat alături de încă doi inculpaţi din dosar, în timp ce alţi patru au scăpat cu pedepse cu suspendare ori au fost achitaţi. Fiind vorba de o condamnare definitivă, Dan Popovici a fost dus direct la Penitenciarul Botoşani, nemaiavând nici o cale de atac a sentinţei.

 

Fete scoase ilegal din România şi date în „industria sexului”

Dan Popovici, acum în vârstă de 40 de ani, a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de trafic de migranţi. În rechizitoriul de sesizare a instanţei este descrisă constituirea grupării şi modul în care membrii acesteia acţionau. Capul reţelei era Ionel Ţârdea, din Dumbrăveni, care, în perioada martie-decembrie 2005, cu sprijinul complicilor, a racolat, îndrumat şi călăuzit în Occident 28 de persoane, dintre care 22 de cetăţeni moldoveni şi şase români. Pentru a fi scoşi ilegal din România, cei 28 au achitat sume cuprinse între 1.700 şi 2.500 de euro.

O parte dintre persoanele trimise în afara graniţelor ajungeau pe mâna proxeneţilor şi erau folosite în „industria sexului”. Printre cei care au căzut victime ale reţelei conduse de Ţârdea se numără şi câteva minore, una dintre acestea fiind vândută în Italia pentru suma de 1.300 de euro.

Pentru a destrăma această grupare, anchetatorii au efectuat interceptări telefonice şi au introdus printre „victime” poliţişti sub acoperire.

 

Deciziile definitive în cazul tuturor inculpaților din dosar

Conform deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiție, Dan Popovici a fost condamnat la doi ani de închisoare, Ionel Ţârdea la cinci ani de închisoare, iar Dănuţ Doru Ziaţi, tot din Dumbrăveni, la patru ani şi două luni de închisoare cu executare. Nelu Hânţar, din comuna Marginea, a scăpat cu o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, la fel şi Iosif Alexandrovici, din Mănăstirea Humorului. Cristina Leonte, din municipiul Suceava, prietena de la acea vreme a lui Ţârdea, care a fost judecată pentru complicitate la infracţiunea de trafic de migranţi, a fost achitată de acuzaţii, în timp ce în cazul lui Angel Roată, din municipiul Suceava, care a fost judecat pentru fals în înscrisuri oficiale, procesul penal a încetat prin prescrierea faptelor.

 

Dan Popovici a fost iniţial găsit nevinovat în acest dosar

Acest dosar s-a aflat pe rolul instanţelor de judecată tocmai din 2006. Iniţial, în 2008, prima instanţă, Tribunalul Suceava, l-a achitat pe Dan Popovici. Lucrurile s-au schimbat la Curtea de Apel Suceava, care a stabilit că acesta este vinovat şi trebuie să stea doi ani după gratii. Pedeapsa a fost menţinută şi după ultima cale de atac, la Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

 

Dan Popovici mai are o condamnare de doi ani pentru sechestrare 

Pentru Dan Popovici problemele nu se opresc aici. La sfârşitul lunii aprilie a acestui an, Popovici a fost condamnat  la doi ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar, care vizează sechestrarea unui tânăr într-un apartament din cartierul George Enescu al Sucevei. Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, victima a fost bătută şi şantajată să plătească 10.000 de euro în contul unui BMW incendiat. În acest dosar a mai fost condamnat cu executare şi Cătălin Cimpoiaşi, zis „Cimpa”, în vârstă de 40 de ani. Condamnările din acest dosar nu sunt însă definitive, fiind stabilite de prima instanţă, Judecătoria Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interlopul Dan Popovici, săltat de la volan şi trimis doi ani după gratii.
 Vizualizări articol: 24618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Interlopul Dan Popovici, săltat de la volan şi trimis doi ani după gratii4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interlopi nu deranjează! trimis de
(13 iun 2014, 19:11:19
Nici un comentariu, nici un comentator!
Dacă în articol era vorba de un medic, preot, politist, profesor, etc..era plin de comentarii de la toți moraliști și deontologi, așa un interlop cu ne poate intriga sau deranja?! S-a întors lumea cu fundul în sus!
1.1  RE: Interlopi nu deranjează! trimis de
(13 iun 2014, 20:53:19
Pai nu merita nici macar un comentariu..nici bagat in seama..nici pe prima pagina de ziar.. gunoaiele astea trebuiesc arse.. si uitate.. pt mine nu inseamna nimic.. nici nu stiu cine e prostu asta... trebuia sa primeasca macar asa vreo 20 de ani ..sa.l uitam pe deplin
1.2  RE: Interlopi nu deranjează! trimis de
(13 iun 2014, 21:10:11
Te-ai gandit ca poate lumea nu comenteaza pt ca subiectul e fumat deja?
Ce sa mai comentezi la asta in afara de platitudini. Indata indata ii vine pedeapta finala si pentru ca i-a dat aluia din G Enescu cu patentul in dinti si gata, subiectul e stins complet.
De comentat s-a tot comentat in alte articole:
monitorulsv.ro/Local/2014-05-01/Cimpa-si-Dan-Popovici-condamnati-ieri-la-inchisoare-cu-executare
monitorulsv.ro/Local/2012-10-2
etc.

Pe mine ma manca mai dimineata sa comentez despre formatorul de interlopi juniori facut cetatean de onoare a Sucevei dar m-am luat cu treaba si am uitat. Nu-l cunosc personal dar am cunoscut cateva produse ale muncii lui, niste distrusi de interlopi wannabe cu gandul numai la cafteala pe strada nu pe saltea. Oricum nu ma pricep, poate i-a fost imblanzit totusi pe aia de-i vedeam eu sa nu devina si mai rai. Poate unii din batausii aia formati de el erau de fapt mult mai rai in natura lor si omul a reusit sa-i urce la stadiul in care erau doar niste derbedei.
2.   Comentariu trimis de
(14 iun 2014, 16:26:41
ALOOO DNA....... MILITIA pe valeriu din siminicea cand il luati? sau e prea protejat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei