Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

A XII-a ediţie

Conferință internațională pe teme educaționale, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează, în zilele de 12 şi 13 iunie, cea de-a XII-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Ştiinţe ale Educaţiei, manifestare ce-şi propune să creeze un cadru de comunicare pentru cei care vor să contribuie la creşterea calităţii în educaţie prin inovare pedagogică.

Conferinţa este organizată în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Naţionale „Yuriy Fedkovych” Cernăuţi şi organizaţia „Learning for life society”, instituţii tinere şi dinamice, care se implică activ în formarea cadrelor didactice şi în cercetarea din domeniul educaţiei.

În ediţia din acest an a conferinţei vor fi prezentate 80 de lucrări ştiinţifice reunite în două secţiuni, care abordează problematici specifice educaţiei din societatea contemporană. De asemenea, în cadrul conferinţei vor avea loc două workshopuri, organizate în parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, dar şi ateliere de lucru pe diferite tematici din domeniul educaţional.

 

Oportunitate pentru iniţiere de noi proiecte educaţionale

Festivitatea de deschidere a conferinţei a avut loc ieri, în prezenţa participanţilor şi a reprezentanţilor USV, aceasta fiind moderată de către decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei (USV) – conf. univ. dr. Otilia Clipa.

Potrivit acesteia, „prezentările care vor avea loc în plenul conferinţei vor fi susţinute de experţi şi practicieni din domeniul educaţional de la Universitatea din Kielce, Polonia, Universitatea din Cernăuţi, Universitatea <Transilvania> Braşov, Universitatea <Alexandru Ioan Cuza> Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi”.

Totodată, aceasta a mai evidenţiat că secţiunile propuse, precum şi cele 80 de lucrări ştiinţifice care se vor susţine, se adresează tuturor practicienilor (institutori, consilieri şcolari, profesori, cercetători, formatori) din învăţământul preuniversitar şi universitar care doresc să contribuie la creşterea calităţii în educaţie.

De asemenea, în cadrul evenimentului din acest an a fost organizat un concurs studenţesc privind cercetarea din domeniul ştiinţelor educaţiei - „Educaţia în mileniul III”, competiţie la care s-au înscris peste 25 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Universitatea din Oradea şi USV.

Otilia Clipa a mai amintit şi de distincţiile obţinute de studenţii suceveni în cadrul Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice pentru Studenți (Universitatea din Bucureşti), precum şi de prezenţa universităţii sucevene la Săptămâna Internaţională a profesorilor și studenților, de la Riga, menţionând că „participarea la aceste concursuri a demonstrat că şcoala suceveană din domeniul ştiinţelor educaţiei este competitivă pe plan naţional şi internaţional”.

La rândul său, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a prezentat invitaţilor câteva repere din istoria instituţiei, menţionând că bazele Universităţii „Ştefan cel Mare” au fost puse în 1963, odată cu înfiinţarea Institutului Pedagogic, care răspundea nevoii de specializare a cadrelor didactice din zonă. 

Din prezidiul manifestării au mai făcut parte universitari din Polonia, Iaşi, Braşov şi Ucraina, fiecare dintre aceştia evidenţiind importanţa iniţierii de noi proiecte şi parteneriate în domeniul ştiinţelor educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferință internațională pe teme educaționale, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 3372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Conferință internațională pe teme educaționale, la Universitatea „Ştefan cel Mare”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei