Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Performanță

Eleve ale Colegiului „Spiru Haret”, premiate la Olimpiada Internaţională de limbă rusă de la Moscova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 6-11 iunie 2014, Moscova a găzduit cea de a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limba Rusă, competiţie ce se desfăşoară o dată la 4 ani.

Două sucevence, eleve la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, au făcut parte din lotul ce a reprezentat România la această competiţie, ambele fiind premiate.

Mihaela Rotaru (clasa a X-a) şi-a adjudecat premiul I, iar Cristina Negrub (clasa a XII-a) a primit premiul al II-lea, dar s-a clasat şi pe poziţia a II-a la Concursul „Tânărul Orator”, organizat în cadrul olimpiadei.

Elevele au fost coordonate de prof. Svetlana Florea de la colegiul sucevean.

 

România a avut cel mai bun rezultat

Lotul naţional al olimpicilor din România a fost reprezentat de 18 elevi.

Examenele obligatorii la olimpiadă au însumat un proiect pe o temă impusă, un examen de cultură și civilizație rusă, un examen oral de înţelegere şi analiză a unui text. De asemenea, au fost organizate două concursuri facultative - interpretare creativă a unui text şi discurs argumentativ pe teme impuse.

Lotul național olimpic al României a avut o prestaţie extraordinară, apreciată de organizatori şi toţi participanţii, obţinând 21 de premii, cele mai multe în rândul echipelor naţionale participante.

La ceremoniile de deschidere, respectiv de premiere ale olimpiadei, a participat ambasadorul României în Federaţia Rusă, Vasile Soare, care i-a încurajat şi apoi felicitat pe olimpicii români pentru rezultatele remarcabile obţinute la cea de a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaționale de Limba Rusă de la Moscova.

Lotul naţional olimpic al României a fost invitat pe 12 iunie la Ambasada României la Moscova, unde tinerii olimpici însoţiţi de profesorii îndrumători au fost felicitaţi de întregul colectiv al misiunii diplomatice, ambasadorul Vasile Soare apreciind aptitudinile de limba rusă şi buna pregătire a elevilor români, precum şi nivelul învăţământului din ţara noastră care au făcut ca olimpicii români să obţină cele mai multe premii la competiţia internaţională din capitala Federaţiei Ruse.

La Olimpiada din acest an au participat 216 de elevi din 30 de ţări: Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Republica Populară Chineză, Republica Socialistă Vietnam, Germania, Israel, Italia, Finlanda, Kazahstan, Kirghizia, Letonia, Lituania, Moldova, Mongolia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Tadjikistan, Muntenegru, Elveţia, Estonia, Macedonia, Coreea de Nord, Franţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eleve ale Colegiului „Spiru Haret”, premiate la Olimpiada Internaţională de limbă rusă de la Moscova.
 Vizualizări articol: 3759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Eleve ale Colegiului „Spiru Haret”, premiate la Olimpiada Internaţională de limbă rusă de la Moscova5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei