Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2014 - Anul XIX, nr. 133 (5642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru a treia oară

Termica cere din nou majorarea preţului gigacaloriei, la 341,5 lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni trebuie să decidă astăzi, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, dacă vor da sau nu curs solicitării Termica de creștere a preţului gigacaloriei, de la 267 de lei la 341,5 lei.

Actualul operator de transport şi distribuţie a energiei termice motivează cererea prin  imposibilitatea de a mai presta acest serviciu în baza tarifului actual, care aduce mari pierderi lunare societăţii.

Aceeaşi solicitare a mai fost făcută în decembrie şi în februarie, când s-a cerut ca noul tarif de transport şi distribuţie, cu tot cu TVA, să fie de 197,71 lei/gigacalorie, în loc de aproape 120 lei, cât este în prezent. De fiecare dată consilierii locali au respins proiectul.

„Eu îmi fac datoria, pun proiectul pe ordinea de zi, decizia va fi luată de către Consiliul Local”, a spus primarul Ion Lungu, care a precizat că, chiar de ar fi aprobată această majorare, noul tarif nu va fi valabil decât pe o perioadă relativ mică de timp, licitaţia de desemnare a unui nou operator de transport şi distribuţie a energiei termice urmând să aibă loc luna aceasta, pe 23 iunie.

„Până la desemnarea unui nou operator este posibil să lucrăm tot cu Termica. Este perioada de vară şi efortul financiar al primăriei este mai mic”, a explicat Lungu.

În prezent, subvenţia acordată de la bugetul local al municipiului Suceava pentru fiecare gigacalorie consumată de populaţie este de 60 de lei, dar dacă va fi aprobat noul tarif, subvenţia ar ajunge la 110 lei pe gigacalorie.

Majorarea de tarif este aprobată de către ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica cere din nou majorarea preţului gigacaloriei, la 341,5 lei.
 Vizualizări articol: 1963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Termica cere din nou majorarea preţului gigacaloriei, la 341,5 lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Moralitatea subventiei trimis de
(12 iun 2014, 11:22:19
Cetatenii racordati la sistemul centralizat reprezinta 50% din populatia orasului.Ei vor plati 185 lei gigacaloria.Diferenta de 100lei pe gigacalorie va fi platita de la bugetul primariei(adica tot din banii lor numai ca aici se adauga si contributia celor 50% din populatie care nu sunt racordati la sistemul centralizat)..Intrebarea este urmatoarea:este moral si corect ca cei 50% din populatia orasului sa subventioneze din banii lor ce consuma ceilalti 50% din cetateni care sunt racordati la sistemul centralizat?Echitabil ar fi ca cei 50% care nu sunt racordati la sistemul centralizat sa primesca si ei subventie pentru gaz metan si lemne in acelasi procent.

2.   Moralitatea subventiei trimis de
(12 iun 2014, 11:25:44
Ideea este ca fiecare cetatean trebuie sa plateasca cat consuma.In sistemul centralizat se plateste subventia de Primarie,probabil in scop electoral.Lungu tot timpul a spus:La Suceava e cea mai ieftina caldura.Fals.Diferenta o plateste Primaria tot din banii cetatenilor.Bani din taxe si impozite.Bani cu care se pot face drumuri,gradinite,scoli,curatenia orasului,cinema,stadion,sala de sport polivalenta.Faptul ca la subventie participa si cetatenii care nu sunt la sistemul centralizat este o tampenie si o ilegalitate.Pai de ce sa platesc eu ca cel de la sistemul centralizat sa stea in caldura si sa aiba apa calda?De ce sa platesc pentru el?Voi actiona in judecata Hotararea Consiliului Local pe care o consider ilegala si abuziva.

3.   Minciunile primarului trimis de
(12 iun 2014, 12:42:39
de ce d-l primar, nu ne spune nimic despre pierderile din reteaua de distributie si transport a energiei, retea care apartine consiliului local, pierderi care se ridica la 51%. din cantitatea de energie cumparata de la furnizor. Sa ne explice primarul si consilierii locali, cum vor deconta pierderile din reteaua de transport si distributie, noului operator, ce va reiesi in urma licitatiei. Cred ca nu va mai putea sa oblige operatorul sa suporte pierderile asa cum a obligato pe termica si care a ajuns in stare de insolventa si din acest motiv. ANALIZATI CU ATENTIE STUDIUL CARE A STAT LA BAZA ORGANIZARII LICITATIEI PENTRU UN NOU OPERATOR..., si ve-ti constata ca principalele motive sunt: 1.pierderile din reteaua de transport si distibutie ,apartinanad consiliului local
2. pretul energiei termice nu a fost modificat din 2006, cu toate ca celelalte preturi la utilitati (apa, energ electr.,combustibil, etc) sau majorat cu procente cuprinse intre 130% si 260%.
3. neincasarea de la populatie
4. neincasarea subventiei, etc.
Pai in aceste conditii cum vrei tu sa functionezi ?
Despre toate astea sa ne vorbeasca primarul si consilierii>
4.   Termica trimis de
(12 iun 2014, 14:46:00
spun si eu , ca in Caragiale, tot nu am scapat de Termica ? atunci pt. ce s-a infiintat Biomasa? platim 3 firme in loc de doua? lamuriti-ma si pe mine, va rog.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei