Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2014 - Anul XIX, nr. 133 (5642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Amenzi de peste două miliarde de lei vechi, aplicate de Protecţia Consumatorilor în luna mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfăşurat, în cursul lunii mai, 330 de acţiuni de control, inspectorii suceveni aplicând, pentru neregulile depistate, 121 de amenzi, în valoare de 205.450 de lei.

Tematicile de control demarate de comisarii suceveni au vizat respectarea prevederilor legale privind comercializare produselor de panificaţie, comercializarea, prezentarea şi etichetarea apelor minerale şi comercializarea materialelor de construcţii.

Cât priveşte tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale la comercializare a pâinii şi a produselor de panificaţie, comisarii suceveni au efectuat 73 de acţiuni de control în urma cărora au aplicat 24 de amenzi, în valoare de 14.600 de lei.

Potrivit lui Vasile Latiş, comisar-şef adjunct al CJPC Suceava, „ca deficienţe s-au constatat următoarele: neafişarea preţului pe kilogram la pâinea vrac (neambalată), neafişarea atenţionării privind alergenii şi listă a ingredientelor incompletă sau incorectă”.

Totodată, referitor la verificările privind comercializarea, prezentarea şi etichetarea apelor minerale (tematică ce este încă în derulare), s-au efectuat 11 acţiuni de control, aplicându-se patru amenzi în valoare de 9.800 de lei.

„Am constatat deficienţe de etichetare, unele referitoare la înălţimea înscrisurilor de pe etichetă, înscrisuri neconforme cu prevederilor legale, sau neînscrierea pe etichetă a sursei”, a mai completat Vasile Latiş.

Tot în luna mai, după cele 73 de controale efectuate la agenţii economici ce comercializează materiale de construcţii, comisarii suceveni au aplicat 27 de amenzi, în valoare de 39.800 de lei, totodată oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 2.218 lei. Comisarii au găsit produse cu termenul de valabilitate depăşit, produse cu etichete netraduse la produsele din import şi produse care nu aveau afişate preţurile.

Nu în ultimul rând, la tematica de control privind respectarea drepturilor consumatorilor în târguri şi oboare (tematică încă în derulare), comisarii au efectuat opt acţiuni de control, soldate cu şapte amenzi în valoare de 5.500 de lei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste două miliarde de lei vechi, aplicate de Protecţia Consumatorilor în luna mai.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de peste două miliarde de lei vechi, aplicate de Protecţia Consumatorilor în luna mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei