Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2014 - Anul XIX, nr. 133 (5642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Elevi din 20 de şcoli din judeţ vor fi pregătiţi din bani europeni pentru examenul de la finalul clasei a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

2.050 de elevi aflaţi acum în clasa a VII-a, din cadrul a 20 de unităţi de învăţământ din judeţ, se vor pregăti suplimentar pentru examenul de evaluare naţională, de la finele clasei a VIII-a, examen pe care îl vor susţine în vara anului viitor.

Pregătirea celor peste 2.000 de elevi face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, „Acces la succes. Program inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea naţională”, cu o valoare de circa 1,5 milioane de euro, accesat de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, în care Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava este partener alături de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar Bucureşti.

Insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt din cadrul IŞJ Suceava, a menţionat că proiectul vine în întâmpinarea elevilor cu rezultate slabe şi medii care vor susţine examenul de evaluare naţională în 2015 şi care au nevoie de pregătire suplimentară pentru a putea promova cu succes acest examen.

„Elevii vor fi sfătuiţi cum să înveţe eficient în vederea dezvoltării competenţelor la matematică şi limba română. Proiectul vizează creşterea ratei de promovabilitate la evaluarea naţională şi crearea şi implementarea unui sistem unitar de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea naţională”, a arătat Laura Hacman.

Aceasta a mai punctat că selecţia celor 20 de şcoli, parte din proiect, încă nu a fost făcută, dar că unităţile vor fi alese în funcţie de disponibilitatea managerilor şi a elevilor şi în funcţie de rezultatele evaluării naţionale din ultimii trei ani.

Totodată, consilieri şcolari şi profesori din Suceava şi Dâmboviţa vor fi instruiţi în cadrul proiectului, astfel că, pe lângă meditaţiile intensive, proiectul mai include şi ore de consiliere cu elevii şi părinţii, în care consilierii educaţionali îi vor ghida pe adolescenţi spre carierele pe care le-ar putea urma.
Tot în cadrul proiectului „Acces la succes. Program inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea naţională”, unităţile de învăţământ implicate vor fi dotate cu echipamente moderne (smartboard-uri şi laptopuri).

Proiectul este finanţat din fondul social european prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

 

Program asemănător pentru elevii care vor da bacul la anul

Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a accesat un proiect european în cadrul căruia peste 2.000 de elevi de clasa a XI-a din cadrul a 17 unităţi de învăţământ din judeţ se vor pregăti pentru examenul de bacalaureat din 2015.

Proiectul vizează implementarea unor metode noi de învăţare, active şi atractive, în rândul elevilor de clasa a XI-a, în vederea susţinerii şi promovării cu succes a examenului de bacalaureat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din 20 de şcoli din judeţ vor fi pregătiţi din bani europeni pentru examenul de la finalul clasei a VIII-a.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevi din 20 de şcoli din judeţ vor fi pregătiţi din bani europeni pentru examenul de la finalul clasei a VIII-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei