Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2014 - Anul XIX, nr. 133 (5642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Complice la omor

Un copil de 15 ani, suspect în cazul uciderii unei bătrâne de 70 de ani, a fost găsit cu discernământ şi va răspunde penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minor în vârstă de 15 ani din comuna Arbore, acuzat de complicitate la omor în cazul unei terifiante crime căreia i-a căzut victimă o bătrână în vârstă de 70 de ani din Milişăuţi, va răspunde penal la fel ca un adult, din expertiza la care a fost supus rezultând că a avut discernământ la momentul comiterii faptei. În aceste condiţii minorul urmează a fi trimis în judecată alături de celălalt presupus autor, care se află în stare de arest preventiv.

Terifianta crimă a fost comisă pe 17 mai 2014. Garofina Moţoc, în vârstă de 70 de ani, locuia singură şi se deplasa cu greutate, având o pareză pe partea stângă. Din datele de anchetă rezultă că cei doi autori au venit la locul faptei cel puţin de două ori, în primă fază pentru a studia zona şi a se convinge că pot acţiona.

Vasile Mădălin Paşcu, în vârstă de 21 de ani, este domiciliat în comuna Gurghiu, judeţul Mureş, însă locuia fără forme legale la Arbore. Se aciuase practic în comunitatea de romi din Arbore, recunoscută de altfel pentru faptul că adună indivizi certaţi cu legea din toată ţara. Al doilea suspect este Vasile Vlăduţ P., minorul în vârstă de 15 ani din Arbore.

 

Moartea cruntă a bătrânei de 70 de ani

Bătrâna a fost atacată în casă şi lovită violent cu mâinile şi picioarele, iar cauza morţii a fost asfixia mecanică prin sugrumare. Ulterior s-a stabilit că mobilul crimei a fost jaful, cei doi plecând din locuinţă cu 600 de lei.

Faptul că bătrâna avea pantalonii traşi în jos a adus încă de la început suspiciuni de agresiune sexuală. Medicii legişti au identificat o serie de urme care indică o agresiune sexuală, care însă nu a fost încă probată. Din datele de anchetă de până acum rezultă că agresiunea efectivă a fost comisă de tânărul de 21 de ani, în timp ce minorul a fost doar complice, răscolind casa după bani.

Dosarul penal se află pe masa unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Având în vedere că minorul a avut discernământ la comiterea faptei, cei doi suspecţi urmează să fie trimişi împreună în judecată, Paşcu în stare de arest preventiv, iar minorul de 15 ani în stare de libertate. Anchetatorii au început urmărirea penală pentru omor doar faţă de Paşcu, în timp ce minorul este urmărit penal pentru complicitate la omor. Cum însă ancheta nu este încă finalizată, este posibil ca încadrarea juridică a faptelor să fie schimbată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil de 15 ani, suspect în cazul uciderii unei bătrâne de 70 de ani, a fost găsit cu discernământ şi va răspunde penal.
 Vizualizări articol: 2086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un copil de 15 ani, suspect în cazul uciderii unei bătrâne de 70 de ani, a fost găsit cu discernământ şi va răspunde penal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei