Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2014 - Anul XIX, nr. 122 (5631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Mănăstirea Humorului

O furtună cu grindină a provocat pagube mari în două sate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O puternică furtună, însoţită de grindină, s-a abătut miercuri după-amiază asupra unei părţi a comunei Mănăstirea Humorului, fiind afectate satele Poiana Micului şi Pleşa. La puţin timp după izbucnirea furtunii suprafeţe întinse au fost acoperite cu straturi de gheaţă de până la 5 centimetri. Localnicii au povestit că cerul s-a înnegrit deodată, cum nu au mai văzut niciodată.

„A bătut grozav gheaţa, cred că o oră întreagă, şi a distrus totul la culturi, cartofii au coborât la vale de pe dealuri, iar la pomi a bătut gheaţa aşa de tare că au căzut şi frunzele”, a relatat o localnică.

Pe lângă pagubele provocate de gheaţă, cel mai grav este că cele două sate au rămas din nou izolate de restul comunei. Problema a fost rezolvată într-o oră, însă doar provizoriu.  

Primarul comunei Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan, a declarat: “Ce ne doare cel mai tare este că podul care face legătura între Mănăstirea Humorului şi satele Poiana Micului şi Pleşa devine impracticabil de fiecare dată când plouă şi se umflă pârâul Humor. Practic, se înfundă tuburile şi nu se mai poate trece. Am intervenit cu un buldoexcavator al unei firme cu care avem contract, am primit ajutor şi de la Prefectură, varianta a redevenit practicabilă, însă este doar o soluţie de moment”.   

Problema este că podul a devenit impracticabil pentru a doua oară în luna mai. Practic, la fiecare ploaie mai serioasă podul care leagă cele două sate de Mănăstirea Humorului nu face faţă debitului şi devine impracticabil. Podul are nevoie de lucrări capitale şi, speră oamenii din cele două sate, acestea nu vor mai întârzia.

Podul deserveşte peste 1.300 de suflete din cele două sate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O furtună cu grindină a provocat pagube mari în două sate.
 Vizualizări articol: 3059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O furtună cu grindină a provocat pagube mari în două sate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei