Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2014 - Anul XIX, nr. 122 (5631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opţiuni

Concurență mare printre viitorii liceeni la admiterea în cadrul claselor cu predare bilingvă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de elevi suceveni susţin, în perioada 28-30 mai, testări la mai multe discipline. Este vorba despre şcolarii care în mai puţin de o lună vor încheia socotelile cu ciclul gimnazial şi care doresc să fie admişi la liceu, în cadrul claselor bilingve, cu profil sportiv sau vocaţionale.

Probele susţinute pentru admiterea în cadrul anumitor specializări au vizat materiile: limbă engleză, franceză, germană, maternă polonă, maternă ucraineană, sport, muzică, arte plastice, arhitectură, restaurare, teologie şi pedagogie.

Din totalul de elevi înscrişi, cei mai mulţi au optat pentru clasele de bilingv engleză – 366, clase ce se organizează în doar câteva colegii naţionale din judeţ.

Pentru admiterea la clasele de bilingv franceză s-au înscris 122 de elevi, iar pentru a susţine proba de limbă germană în vederea admiterii la clasele de bilingv germană s-au înscris 115.

Examenul de verificare a cunoștințelor de limbă modernă constă din două probe: proba scrisă, pentru care se acordă un punctaj maxim de 70 de puncte, şi proba orală, pentru care se acordă un punctaj maxim de 30 de puncte.

 

Concurenţă şi pentru clasele de muzică

Cât priveşte clasele vocaţionale organizate de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, 127 de viitori liceeni susţin în această perioadă probe pentru a fi admişi în cadrul claselor cu specializările: muzică, arte plastice, arhitectură şi conservare – restaurare.

Potrivit prof. Alexandra Bejenaru, directorul colegiului, „pentru specializarea muzică s-au înscris în vederea susţinerii examenului 49 de elevi, pentru arte plastice – 36, pentru arhitectură – 23 şi pentru conservare – restaurare , 16”. În planul de şcolarizare al colegiului este prevăzută câte o clasă (28 de locuri) pentru fiecare specializare.

Pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea educator- învăţător, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, s-au înscris 110 elevi pe 28 de locuri. Aceştia sunt testaţi la educaţie plastică, educaţie muzicală, educaţie fizică şi vor susţine şi un interviu.

Pentru clasele cu profil sportiv (fotbal, handbal, volei, rugbi, atletism şi lupte) ale Liceului cu Program Sportiv Suceava, au optat 122 de elevi de clasa a VIII-a, aceştia înscriindu-se pentru susţinerea probelor de departajare.

Potrivit prof. Ioan Radu, directorul liceului, „cei mai mulţi elevi de clasa a VIII-a, peste 60, s-au înscris la specializarea fotbal, iar la handbal s-au înscris peste 20”.

Totodată, 20 de elevi de clasa a VIII-a vor susţine examen de admitere pentru clasa de teologie din cadrul Seminarului Teologic „Mitropolit Dosoftei” Suceava. Aceştia vor susţine probe de aptitudini la muzică şi dicţie, dar şi o testare a cunoştinţelor religioase din clasele a VII-a şi a VIII-a.

 

Admiși doar după ce susţin evaluarea naţională

Conform metodologiei de organizare şi desfășurare a admiterii, candidaţii care vor obține notă de trecere la probele de departajare nu sunt automat admişi la clasele pentru care au susţinut aceste probe. Aceştia vor fi admişi în cadrul specializării pentru care au optat după susţinerea evaluării naţionale, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurență mare printre viitorii liceeni la admiterea în cadrul claselor cu predare bilingvă.
 Vizualizări articol: 1895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concurență mare printre viitorii liceeni la admiterea în cadrul claselor cu predare bilingvă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei