Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2014 - Anul XIX, nr. 122 (5631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Duminică

La Pojorâta va avea loc o nouă ediție a Festivalului „Comori de suflet românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul acestei săptămâni, duminică, 1 iunie, în comuna Pojorâta va avea loc a XI-a ediţie a Festivalului „Comori de suflet românesc”. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Pojorâta, în parteneriat cu Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”. Primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, a declarat că Festivalul „Comori de suflet românesc” va începe la ora 14:00, pe stadionul din această comună, primul eveniment din program fiind aniversarea şi premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. După acest moment, pe scena amplasată pe stadion vor avea loc mai multe spectacole de muzică populară, invitatul special fiind interpreta Veta Biriş, recitalul acesteia urmând să înceapă la ora 15:30. Ioan Bogdan Codreanu a precizat că la spectacolele de muzică populară vor mai participa grupul folcloric „Muguraşii Pojorâtei”, Pamfil Roată, Călin Brăteanu, Nicoleta Hafiuc, Laura Cazac, Diana Ivaşcu, Mircea Coca, precum şi ansamblurile folclorice din localităţile care fac parte din Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”. Un alt invitat special al festivalului din Pojorâta va fi şi folkistul Adi Beznă, care va susţine un spectacol începând cu ora 19:30.

Codreanu a mai precizat că, având în vedere că duminică este Ziua Internațională a Copilului, pe parcursul festivalului vor fi organizate mai multe evenimente dedicate special pentru cei mai mici dintre participanți, aceștia urmând să primească baloane, dulciuri şi să fie pictaţi pe faţă.

„Vreau să aduc mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizare, Consiliului Local, funcționarilor primăriei, dar şi întregii comunități. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor celor care iubesc şi păstrează tradițiile şi obiceiurile moștenite de la străbunii noştri. Şi vreau să precizez că rolul festivalului este de a promova în continuare şi de a păstra tradiţiile şi obiceiurile din Pojorâta, şi nu în ultimul rând din Bucovina de Munte. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor să fie alături de noi la acest festival”, ne-a declarat primarul comunei Pojorâta.

 

Publicistul Ştefan Străjeri îşi va lansa la Pojorâta cartea „Românii americani de la Marile Lacuri”

Ioan Bogdan Codreanu a ţinut să sublinieze faptul că tot duminică, de la ora 11:00, la sediul primăriei din Pojorâta va avea loc un eveniment special, şi anume lansarea cărţii „Românii americani de la Marile Lacuri”, scrisă de publicistul şi economistul Ştefan Străjeri. Volumul „Românii americani de la Marile Lacuri” detaliază peste 100 de ani de prezenţă românească în statul american Michigan. Ştefan Străjeri este directorul ziarului Curentul Internaţional care se adresează în mare parte diasporei româneşti din întreaga lume. Ştefan Străjeri s-a născut în Pojorâta, el sărbătorind în anul 2009 în această comună 10 ani de la înfiinţarea ziarului Curentul Internaţional. Codreanu a spus că Ştefan Străjeri revine anul acesta la Pojorâta atât pentru pentru a sărbători împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea acestui ziar, dar şi pentru lansarea şi promovarea volumului „Românii americani de la Marile Lacuri ”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Pojorâta va avea loc o nouă ediție a Festivalului „Comori de suflet românesc”.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Pojorâta va avea loc o nouă ediție a Festivalului „Comori de suflet românesc”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei