Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2014 - Anul XIX, nr. 122 (5631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Executare silită

Conturile Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava ar putea fi blocate la sfârşitul lunii viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava riscă să aibă conturile blocate începând cu data de 23 iunie 2014 în situaţia în care nu va plăti o sumă de trei milioane de lei (30 de miliarde de lei vechi) către o firmă care a construit o şcoală nouă în municipiul Rădăuţi. Inspectorul-șef al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a făcut acest anunţ în şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural, el arătând că lucrările la această şcoală au fost oprite în anul 2010, iar de atunci constructorul nu a mai primit nici un ban.

Lazăr a explicat că în anul 2006, IŞJ Suceava a semnat contractul pentru construcţia unei noi şcoli, iar lucrările au început în anul următor. Ulterior, investiţia a fost transferată către Primăria Rădăuţi, care a continuat lucrările cu fondurile pe care le primea de la Guvern pentru construcția acestei şcoli. Şeful învățământului sucevean a mai spus că începând cu anul 2010 au fost oprite lucrările la această şcoală, deşi investiţia era aproape finalizată. Tot din acest an, constructorul nu a mai primit nici un leu pentru lucrările pe care le-a realizat. Noua şcoală din Rădăuţi are 12 săli de clasă, pentru aproximativ 300 de elevi, precum şi două săli pentru grădiniţă, şi a fost construită în zona hipodromului din Rădăuţi.

„La început a fost un proces în care constructorul a chemat în instanţă Inspectoratul Şcolar şi primăria. În acest proces noi am fost scoşi din cauză pentru că s-a considerat că investiţia a fost realizată de primărie. Apoi s-a deschis un nou proces, în care a fost scoasă din cauză Primăria Rădăuţi şi am rămas noi, pentru că am făcut contractul ”, a spus Gheorghe Lazăr.

El a arătat că executarea silită a IŞJ Suceava pentru recuperarea celor trei milioane de lei ar trebui să înceapă în data de 23 iunie 2014. Gheorghe Lazăr a adăugat că a făcut toate demersurile necesare pentru a debloca această situaţie, precizând că Prefectura va solicita Guvernului României alocarea celor trei milioane de lei pentru a evita blocarea conturilor IŞJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conturile Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava ar putea fi blocate la sfârşitul lunii viitoare.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conturile Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava ar putea fi blocate la sfârşitul lunii viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei