Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2014 - Anul XIX, nr. 121 (5630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Rețeaua de canalizare din Valea Moldovei deversează dejecțiile direct în pârâul Valea Seacă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dejecțiile colectate în rețeaua de canalizare a comunei Valea Moldovei ajung în pârâul Valea Seacă, deoarece stația de epurare construită odată cu canalizarea nu poate fi utilizată din lipsă de personal. Posturile din administraţia publică sunt blocate, Primăria Valea Moldovei nu poate face angajări, iar personalul existent la primărie nu este specializat în exploatarea staţiilor de epurare. La reţea sunt conectate peste 200 de gospodării din comună, astfel că toate dejecţiile ajung în pârâu. Din cauza poluării cursurilor de apă, din ianuarie şi până acum Primăria Valea Moldovei a fost amendată lunar de Apele Române, astfel că astăzi cuantumul amenzilor a ajuns, potrivit primarului comunei, Constantin Moroşan, la 260 de milioane de lei vechi. Această sumă înseamnă aproximativ 30% din bugetul local. Până în luna mai primăria nu a plătit amenzile, însă trebuie să o facă deoarece altfel este în imposibilitatea de a finaliza un proiect de modernizare a unui drum în satul Mironu.

 

Soluţie posibilă - preluarea stației de epurare de către ACET

Chiar dacă amenzile sunt plătite, situaţia de fapt nu se rezolvă, astfel că primarul Moroşan s-a adresat, ieri, prefectului de Suceava, Florin Sinescu, şi i-a cerut să-l scape de staţia de epurare.

„Dacă nu preia altcineva staţia pentru exploatare, dau bugetul comunei direct la Apele Române! Acum am dat dispoziție la contabilitate să plătim amenzile pentru că altfel nu pot face drumul, dar luna viitoare ne amendează din nou pentru că nu am oameni care să lucreze la epurare”, a afirmat primarul.

Prefectul Florin Sinescu a declarat că, în opinia sa, cea mai bună soluţie este ca SC ACET SA să preia staţia de epurare de la Valea Moldovei şi să încheie un contract de prestări de servicii cu administrația locală. „Analizăm împreună cu ACET posibilitatea de preluare”, a declarat prefectul.

Investiția în rețele de canalizare menajeră şi staţie de epurare în satul Valea Moldovei face parte dintr-un proiect integrat finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 322, în valoare totală 2,5 milioane euro. Reţeaua de canalizare menajeră din Valea Moldovei are o lungime de  6.631 m.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rețeaua de canalizare din Valea Moldovei deversează dejecțiile direct în pârâul Valea Seacă.
 Vizualizări articol: 1932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rețeaua de canalizare din Valea Moldovei deversează dejecțiile direct în pârâul Valea Seacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profesionalismul tinde spre 0 trimis de
(29 mai 2014, 11:55:32
Vadu Moldovei sau Valea Moldovei? Corelati informatiile din titlu cu cele din articol...induceti poporul in eroare.
2.   Comentariu trimis de
(29 mai 2014, 12:16:14
E cam cu ''vaca'' doamna ziarist, primarul se numeste Constantin Morosan, nu ''Moldovanu'' doamna , macar atat respect puteti arata celor ce va citesc''papirul''):

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei