Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2014 - Anul XIX, nr. 121 (5630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Donţu a anunţat că proiectul de desființare a Judecătoriei Gura Humorului a fost respins în comisia juridică a Senatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat că proiectul de desfiinţare a Judecătoriei Gura Humorului a fost respins ieri de către membrii comisiei juridice a Senatului. Ovidiu Donţu a spus că  senatorii din această comisie au analizat proiectul de lege privind desfiinţarea unor instanţe şi a Parchetelor de pe lângă acestea, pe listă aflându-se şi Judecătoria Gura Humorului, senatorii jurişti luând decizia de a respinge proiectul. Donţu a explicat că senatorii din comisia juridică nu au agreat o astfel de reorganizare a sistemului judiciar, deoarece în acest proiect au fost puse în aceeaşi listă judecătorii care funcţionează cu doi judecători cu judecătorii care funcţionează cu şase, acesta fiind numărul optim de funcţionare a unei astfel de instanţe.

Ovidiu Donţu, care este vicepreședinte al comisiei juridice, a mai spus că în proiectul analizat erau propuse spre desființare instanţe care au sub o mie de cauze soluţionate anual, alături de instanţe cu peste 2.000 de cauze soluţionate anual, dar şi instanţe care au un sediu modern alături unele care mai au nevoie de investiţii pentru o bună funcţionare.

„Susţinem în continuare dezvoltarea, independența şi reorganizarea sistemului judiciar din România, dar nu sub această formă, prin desfiinţarea judecătoriilor. Spre exemplu Judecătoria Gura Humorului are un număr de şase judecători, are peste 2.000 de cauze anual şi are un sediu modernizat. Practic, dacă pentru desființarea unei judecătorii se invocă că ar avea cu 100 – 200 de cauze anual mai puţin decât numărul optim de cauze stabilit de experţii CSM, soluţia în opinia mea este realocarea unei comune sau a două comune din arealul de funcţionare al altor judecătorii, decât desfiinţarea Judecătoriei din Gura Humorului”, a declarat Donţu.

El a adăugat că în situaţia în care cheltuielile de funcţionare ale unor judecătorii sunt mari, soluţia ar fi colaborarea cu autorităţile locale, care pentru a menţine justiţia mai aproape de cetăţeni ar putea să suporte aceste costuri.

Senatorul sucevean a mai spus că după respingerea în comisie, plenul Senatului, care este Camera decizională în acest caz, va avea spre dezbatere un raport de respingere a acestui proiect de lege din partea comisiei juridice.

Trebuie spus că la solicitarea senatorului Ovidiu Donţu, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei Juridice, ministrul justiţiei, Robert – Marius Cazanciuc, a fost prezent în judeţul Suceava la sfârşitul anului trecut şi a verificat condițiile de la Judecătoria Gura Humorului. În urma acestei vizite, ministrul Justiţiei s-a declarat surprins de faptul că această judecătorie se află pe această lista cu instanţele propuse pentru desfiinţare, deoarece condiţiile de funcţionare sunt foarte bune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu a anunţat că proiectul de desființare a Judecătoriei Gura Humorului a fost respins în comisia juridică a Senatului.
 Vizualizări articol: 1683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donţu a anunţat că proiectul de desființare a Judecătoriei Gura Humorului a fost respins în comisia juridică a Senatului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei