Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2014 - Anul XIX, nr. 121 (5630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orar absurd

Program obligatoriu de la ora 5 dimineaţa, pentru profesorii implicaţi în evaluările elevilor de clasa a IV-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), prin vocea preşedintelui Giani Leonte, atrage atenția asupra unor grave probleme de procedură privind evaluarea elevilor din clasa a IV-a, testare ce a avut loc ieri, dar şi a evaluărilor de la clasa a II-a sau a VI-a, care vor avea loc în zilele următoare.

Potrivit lui Giani Leonte, în cazul acestor evaluări naţionale, activităţile de transfer şi preluare a arhivelor de subiecte se desfăşoară în ziua fiecărei probe, în intervalul orar 5.00-7.00.

„Cei implicaţi trebuie să fie la ora 5.00 la şcoală. Mai mult de atât, profesorii din comisii trebuie să stea în fiecare zi până la ora 20.00”, semnalează preşedintele de sindicat.

Acesta a mai subliniat că, în mediul rural, membrii comisiilor de organizare şi de administrare a evaluărilor naţionale se vor afla în imposibilitatea de a se prezenta în intervalul orar stabilit la centrele de evaluare, fiind evident faptul că o parte dintre aceştia depind de mijloace de transport care nu circulă la astfel de ore.

„Profesorii din mediul rural, care fac naveta, trebuie să ajungă la ora 5.00 la şcoală, în condiţiile în care la această oră nu circulă mijloacele de transport în comun”, arată Giani Leonte.

Totodată, acesta a mai atras atenţia asupra faptului că pentru supravegherea elevilor în timpul acestor examene sau pentru corectarea lucrărilor profesorii nu vor primi nici un şfanţ.

Totodată, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, structură la care ASIS este afiliată, apreciază că „această procedură a fost elaborată într-un total dispreţ faţă de interesul unei bune desfăşurări a evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, precum şi faţă de salariaţii din sistem care fac parte din comisiile de organizare şi administrare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program obligatoriu de la ora 5 dimineaţa, pentru profesorii implicaţi în evaluările elevilor de clasa a IV-a.
 Vizualizări articol: 2356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Program obligatoriu de la ora 5 dimineaţa, pentru profesorii implicaţi în evaluările elevilor de clasa a IV-a5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bai Leonte, ciocu mic. trimis de
(29 mai 2014, 12:17:39
Urmeaza cea mai buna perioada pt cei implicati.
Mana cereasca cu aceste examene de la a IV-a la a XII-a, apoi vacanta 3 luni, apoi corigente in august si septembrie. Cred ca daca ar fi saptamanal perioade de astea, ar face coada ca pe vremea lui Ceasca sa prinda locuri, de la 1 noaptea.
2.   Fals trimis de
(29 mai 2014, 14:23:07
Dl. Leonte ar trebui sa stie ca s-a transmis de MEN ca ora la care trebuie sa fii in scoala pentru activitatile respective este ,,obligatoriu,, 6,00 si nu 5,00 !! Si mai e un lucru de stiut. Nu se platesc suplimentar cadrele didactice pentru ca activitatile se desfasoara in timpul orelor de curs, nu in afara acestora, iar in legislatie sunt cuprinse, pe langa ore efective la clasa, pregatirea acestora si alte activitati( cum ar fi evaluarile acestea). Nu maniati pe Dumnezeu!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei